Test: Kellys Maddie 2 - vyrazíme na  zmrzlinu nebo do lesa?

Vidím kolem sebe čím dál více nadšených cyklistek, spousta lidí k cyklistice přičichla třeba i z vývoje doby, možná donucením, zvědavostí, ale i rozmachem e-bikú a už se této kratochvíle nevzdala.

Co každá z nás řeší, ať se už se vydáme kamkoliv ? To, jak na kole bude vypadat a taky záhy přijdeme na to, že už je potřeba nejen vypadat, ale cítit se pohodlně a to jde ruku v ruce s tím, mít funkční cyklo oblečení. Dnes se podíváme na komplet od Kellysu, Maddie 2, který splňuje to první a tedy vypadat na první dobrou. A k tomu funkčnímu se hned dopracujeme.

Potěšení ještě před startem

Dres je z kombinace polyesteru a elastanu, velikostně se nabízí v rozmezí S až XXL, k dispozici ve třech barevných provedeních. Co mě potěšilo, že se dá řídit dle přiložených velikostních tabulek, tady pro výrobce a produkťáky zvláště palec nahoru, ještě vlastně před zrcadlem a ne v akci .

Materiál, ač se jedná o standardně používaný, je velmi příjemný a barvy jsou hezčí než na fotce na webu, a to je fajn. Přechod stínování barev je velmi povedený, je to elegantní kousek, který však umí zaujmout. Ač je dizajn stínování a rubová strana dresu je bílá, nepozoruji žádné prosvítání při natažení látky.

kompletdetail dres stojáček a spodní bílá látka

Vybírám podle rukávů, tedy nejen

Dres mě na žádném místě netlačil, nezařezává se, ani jinak nepřekážel.Prostě padne jako ulitý, raglánové rukávy mají ze spodní strany k podpaží panel s jinou, odlehčenou strukturou látky, která má zajistit odvětrávání. Já bych ocenila, aby byl tento panel protažený i na boční straně dresu, zde však je použita látka jako na celém dresu.

U dresu krom dizajnu řeším rukávy, zde jsou k mému potěšení delší, což je pro mě velmi příjemná délka, navíc to podporuje celkovou “aerodynamičnost” a pohlednost dresu. Zakončení rukávů je zapošitým lemem, chybí zde silikonový pásek na vnitřní straně zakončení rukávů. Přední strana je celopropínací, zdobená jen nápisem Kellys na hrudi. Stojáček kolem krku je nižší, což se u letní varianty dresu očekává, je hladký, nezařezává se a ani netlačí, zip je veden až ke konci stojáčku.

A co si můžu vzít se sebou?

Na zádové části je trojdílná kapsa, takže telefon, klíče, drobné, tyčinka či jiné nezbytnosti na krátkou vyjížďku pojmou zcela bez problému. Kapsičky jsou zakončeny gumou, je zde absence kapsy na zip, ale upřímně, to bych zde ani nečekala a ani to není nic, co bych chtěla vytknout. Naopak jemné zdobení, v podobě kroužků na jedné z kapsiček, které jsou zároveň reflexní pochválím. Silikonové zakončení spodní části dresu zajišťuje pohodlí při jízdě a ušetří vás potíže s vyhrnováním dresu a odkrytých zad.

dres detail rukávdres detail zadní kapsy

Dobrá volba

Z hlediska funkčnosti dresu není mnoho co vytknout. Absence silikonu na rukávech mi nevadila, svojí délkou a střihem nedocházelo k nijakému posunování. Dres je ideální na pohodové vyjížďky, tam je přímo mířený a Vám bude dobrým společníkem. Dres docela rychle proschl, díky použitému vzdušnému materiálu na spodní straně rukávu dobře odvádí pot. Za mě cenově dostupný a pro hobby milovníky cyklistiky naprosto splňující požadavky.

Když komplet, tak ať to ladí


Do kompletu k dresu jsou určeny Maddie více panelové cyklokalhoty, ladící do barev dresu. Kdo rád čte, zkoumá informace k výrobku, tak tady si přijde na své, pět informačních štítků zajistí základní povědomí o tom, co máte v ruce. Jsem zvědavá jak bude fungovat avizované “sun cream and oil resistant” a “muscle control”.

detail štítky kalhotydetail kalhoty pas

Silikon je výhra

Kalhoty jsou bez šlí, šité na omak z odolného a průdušného polyamidového mikrovlákna. Stejně jako dres jsou kraťasy vyrobeny ve střídmém designu, univerzální černé barvy, zakončeny bordó lemem nebo jinou barvou v rámci nabízených barev dresů. Uživatelský komfort podporuje přítomnost silikonových prvků v zakončení nohavic, které zabraňují klouzání kalhot po nohou a užitečné jsou i při fixaci návleků na nohy v chladných ránech.

Příjemně mě překvapil pas kalhot, který je vyšší a tím pádem držel na místě jak měl, a to jsem zvyklá na kraťasy se šráky. Kalhoty jsou opatřeny vložkou, která je na první pohled okem “rekreační”, avšak správně zónovaná a vyměkčená tam, kde má být. Takže na jízdní komfort na střední vyjížďku naprosto dostačující. Pokud plánujete delší vyjížďky a chcete zažít ten pravý komfort, dle mého názoru se vyplatí něco málo připlatit a posunout se do vyšší kategorie kalhot.

detail kalhoty lemdetail kalhoty lem nohavice

Mimochodem, co že bylo psáno …

A jak tedy dopadl “sun cream” and oil resistant” a “muscle control” ? Ač jsem na sebe v rámci slunného letního dle naplácala nezbytné krémečky, komplet po použití proletěl pračkou, žádné stopy od zmíněných letních propriet nejsou viditelné, takže cajk. A “muscle control”, to nechám bez komentáře .

Závěrem, materiály jsou příjemné, přizpůsobují se tělu, drží konstantní pocitovou teplotu, při jízdě z kopce protivítr nestudil, ani jsem se nijak nepřehřívala. Obojí rychle schne a odvádí pot. Komplet vidím při použití na každodenní pohodové vyjížďky, od hezkého jara do teplého podzimu, ať už budete sedlat jakýkovil bike či e-bike. Určitě bych se nebála si prodloužit sezónu použití dresu i kalhot právě návleky na ruce či nohy.

kompletkomplet

Kellys MADDIE dres pořídíte za 1 289 Kč a kalhoty za 1 299 Kč a můžete je najít na MTBIKER shopu nebo stránce výrobce - dres, kalhoty.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
gamkacz 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Test: Kellys Levante - odolná větrovka volnějšího střihu

Test: Kellys Levante - odolná větrovka volnějšího střihu

Větrovka je jedním ze základu šatníku každého cyklisty. Většinou je její materiál buďto odolný a po sbalení objemný, nebo lehký a dobře sbalitelný. Kellysu se u modelu Levante podařilo tyto dvě vlastnosti zkombinovat takřka ideálně, i když pár much na této větrovce přeci jen najdeme.
Test KLS Dare 2 - parťák na traily, ale i celodenní výlety

Test KLS Dare 2 - parťák na traily, ale i celodenní výlety

Trailová helma střední třídy pro běžné použití zaujme cenou, barevnou škálou i pohodlím.
Test: Teleskopka KLS Shift 30,9 - nutnost nebo zbytečnost?

Test: Teleskopka KLS Shift 30,9 - nutnost nebo zbytečnost?

Už před časem jsem psal o tom, jak namontovat teleskopickou sedlovku a neztratit u toho nervy.
keyboard_arrow_up