Letos to sice koliduje s MČR , ale moje volba je jasná. Letos se jede zase nová trasa, vyjedeme si až na Můstek (1235), takhle vysoko se tady nikdy nejelo. Teď nám 2 dny kropí trasu aby se neprášilo, v den závodu optimální teploty +- 14°C.
Loni mě vyšel král na bůra před a bůra po za nový komponenty takže letos si ho necham ujít, hlavně nemam najeto (únor a březen jsem byl vyhořelej jak říšskej sněm) takže přesun zpátky na květen je pro mě celkem velký špatný :)
Tak jak? Já jel předtím akorát tři poslední ročníky a trať mi přišla mnohem těžší co se týče stoupání. Teď to víc utíkalo, ale jel jsem vždy jen krátkou.
Tak nakonec, co se podmínek týče (svůj "sportovní" výkon raději komentovat nebudu), docela dobrý, žádný velký mokro a bahno se nekonalo a chvílema se i prášilo. Na mě by mohlo teda být klidně o 5 stupňů víc, nahoře na Můstku mi to ukazovalo 6 °C a tam jsem se teda trochu modlil, aby z těch mraků co se nad námi honily nezačalo pršet, ale nakonec celý závod v suchu.
Co se týká převýšení, tak jsem si říkal už v Pernetu, že soudruzi udělali v propozicích asi nějakou chybu, tam když to ukazovalo 2300 m nastoupaných a do cíle chybělo ještě 40 km, jsem věděl, že avizovaných 2600 m to v cíli asi nebude. Nakonec mi to ukázalo 3100 m nastoupaných. Což je zase ale klasika, nenastoupat na dlouhým Králi aspoň 3000, tak to není pravý Král, takže nakonec vlastně v pořádku :-).
Nevím jestli to bylo touhle variantou trasy, nebo tím, že se mi podařilo udržet té správné skupinky chrtů, ale nějak jsem je uvisel a rupnul až 3 km před cílem na té větrné louce. Takže na ten slabej letošní nájezd nakonec čas (skoro) jak za mlada a maximální spokojenost. Moc jsem si to užil - parádní panoramata, super sjezdy a moc mě potěšil ten průjezd areálem zříceniny hradu Velhartice - ty průjezdy kamennými klenbami - paráda!
Jinak co se týče převýšení - Můj Garmin FR 945 naměřil 104,1 km, 3089 m výstup / 3078 m sestup. Což podle vrstevnic + / - odpovídá výškovému rozdílu náměstí vs. atlet.stadion. To že mapy.cz při plánování ukazují o něco menší převýšení než ve finále naměří hodinky je celkem běžný. Ale nevím jestli jste s někdy zamysleli nad tím, jak to ten algoritmus má vlastně počítat - je to celkem složitá věc - jak určit jestli ty 2 m rozdílu co mi teď vylezly z čidla mám připočíst ke kopci nebo jestli je to nějaký šum, nehledě na to že mapové aplikace pracují s nějakou sítí výškových bodů do které promítají půdorysný tvar trasy a když se cesta pohybuje po vrstevnici ve svahu, můžou se tam sakra promítat různý zaokrouhlovací rozdíly a podobně. A hlavně - žádná norma jak to vlastně počítat asi neexistuje, takže si to každý počítá jak uzná za vhodné a proto se dají ty rozdíly celkem očekávat.
Doufám, že kdo jste letos jeli, tak jste nezkolabovali, apod. Viděl jsem pár lidí kolem trati, jak byly rádi že leží ve stínu. Asi je to teplo zaskočilo.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Letos mam premieru, tak jsem pln ocekavani :))
Snad se moc nebude opakovat loňský ročník, ale zatím to tak vypadá
Loni mě vyšel král na bůra před a bůra po za nový komponenty takže letos si ho necham ujít, hlavně nemam najeto (únor a březen jsem byl vyhořelej jak říšskej sněm) takže přesun zpátky na květen je pro mě celkem velký špatný :)
Doufám, že to nekropí moc..
Jo, na Můstek se pojede a tam teda teplota přes 10 °C nepřeleze, takže následnej sjezd bude asi celkem šmakuláda.
Taky to dle stávající předpovědi vypadá, že se to ještě zkropí v noci z pátku na sobotu, takže letos asi zase takovej typickej Král.
GPX asi neukazou, ale dnes se objevil na fcb alespon profil.
Tak jak? Já jel předtím akorát tři poslední ročníky a trať mi přišla mnohem těžší co se týče stoupání. Teď to víc utíkalo, ale jel jsem vždy jen krátkou.
Naměřil jsem 2732m.
Tak nakonec, co se podmínek týče (svůj "sportovní" výkon raději komentovat nebudu), docela dobrý, žádný velký mokro a bahno se nekonalo a chvílema se i prášilo. Na mě by mohlo teda být klidně o 5 stupňů víc, nahoře na Můstku mi to ukazovalo 6 °C a tam jsem se teda trochu modlil, aby z těch mraků co se nad námi honily nezačalo pršet, ale nakonec celý závod v suchu.
Co se týká převýšení, tak jsem si říkal už v Pernetu, že soudruzi udělali v propozicích asi nějakou chybu, tam když to ukazovalo 2300 m nastoupaných a do cíle chybělo ještě 40 km, jsem věděl, že avizovaných 2600 m to v cíli asi nebude. Nakonec mi to ukázalo 3100 m nastoupaných. Což je zase ale klasika, nenastoupat na dlouhým Králi aspoň 3000, tak to není pravý Král, takže nakonec vlastně v pořádku :-).
Nějaké fotky
https://www.sumavanet.cz/fotogalerie.asp?cat=109&fbclid=IwAR17LeA9aH5eEXRxOS4OP-_1csELC2E2fRhKZLSANaoBA_gkwY8SzXVAKs4
Krásný to bylo!
Nevím jestli to bylo touhle variantou trasy, nebo tím, že se mi podařilo udržet té správné skupinky chrtů, ale nějak jsem je uvisel a rupnul až 3 km před cílem na té větrné louce. Takže na ten slabej letošní nájezd nakonec čas (skoro) jak za mlada a maximální spokojenost. Moc jsem si to užil - parádní panoramata, super sjezdy a moc mě potěšil ten průjezd areálem zříceniny hradu Velhartice - ty průjezdy kamennými klenbami - paráda!
Jinak co se týče převýšení - Můj Garmin FR 945 naměřil 104,1 km, 3089 m výstup / 3078 m sestup. Což podle vrstevnic + / - odpovídá výškovému rozdílu náměstí vs. atlet.stadion. To že mapy.cz při plánování ukazují o něco menší převýšení než ve finále naměří hodinky je celkem běžný. Ale nevím jestli jste s někdy zamysleli nad tím, jak to ten algoritmus má vlastně počítat - je to celkem složitá věc - jak určit jestli ty 2 m rozdílu co mi teď vylezly z čidla mám připočíst ke kopci nebo jestli je to nějaký šum, nehledě na to že mapové aplikace pracují s nějakou sítí výškových bodů do které promítají půdorysný tvar trasy a když se cesta pohybuje po vrstevnici ve svahu, můžou se tam sakra promítat různý zaokrouhlovací rozdíly a podobně. A hlavně - žádná norma jak to vlastně počítat asi neexistuje, takže si to každý počítá jak uzná za vhodné a proto se dají ty rozdíly celkem očekávat.
Jel jste letos někdo tu gravelovou trasu? Pár borců na gravelech jsem potkal. Některé úseky museli být docela mordor.
Ufff
https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/krale-sumavy-zahalil-smutek-na-trati-zkolaboval-jezdec-a-nasledne-zemrel-2023053.html
Tak jak letos? Jel někdo dlouhou? To musela být šichta v tom blátě. Akorát jsem dojel krátkou a přihnala se ještě bouřka :-D
Doufám, že kdo jste letos jeli, tak jste nezkolabovali, apod. Viděl jsem pár lidí kolem trati, jak byly rádi že leží ve stínu. Asi je to teplo zaskočilo.
Tak jak to vidíte v sobotu? Strašně doufám že nepřijde ten hrozný déšť co tam hrozí