První zkušenosti s tímto radarem. Několik let jezdím s Garminem RTL 515 a velká spokojenost. Začala pomalu slábnout baterka, tak jsem začal přemýšlet o upgrade. RTL 515 vozím v režimu Smart Bike Lights tak, aby fungoval pouze radar a světlo blikalo pouze na blížící se subjekt. Nemůžu stále svítit nebo blikat, protože buď jedu ve skupině nebo se ženou, která trvá na tom, že jede vždy v háku. Blikání na auto kvituje, protože jí to upozorní, jinak chce světelný klid. Takže podobnou funkcionalitu jsem chtěl od uvažovaného upgradu. Jakmile se objevil nový Garmin RearVue 820 šel jsem do něj a byl jsem nadšený, zobrazení je nádherné, je to spíše digitální realita, rozlišuje pruhy, velikost vozidel, jednostopá vozidla. Ale když jsem chtěl dosáhnout funkčnost, kterou jsem měl na 515, tak to nešlo. Blikání na auta jsem musel vypnout, neboť to blikalo na cyklisty jedoucí stejnou rychlostí (manželka šílela) a kus obrazovky stále zabíral radar s pohledem dozadu. Takže bohužel vráceno a zkusil jsem Sigmu. Nejprve pozitiva:
- mnou požadovaná funkčnost je out of the box. Režim Radar nesvítí a bliká na auta.
- záchyt je naprosto srovnatelný s 515, mám dojem, že je chytá o něco dříve. Zatím žádné false pozitive ani false negative záchyty.
- neukazuje objekty jedoucí stejnou rychlostí jako RearVue, což je pro mé využití výhoda, ale pro řadu lidí to může být negativum.
- delší výdrž baterky než RTL 515, zdá se mi to srovnatelné s RearVue.
- pamatuje si poslední režim a startuje do něj.
- cena nesrovnatelně nižší než upgrade novým Garminem.
- shodné uchycení s Garminem.
Negativa:
- RTL 515 má o něco větší jas než Sigma, což ale může být pro někoho pozitivum, jsou tady lidi, co si kvůli přílišnému jasu lepí na Garmina folii.
- ANT+ profil nemá signály pro řízení režimu světel. To může být pro lidi, kteří během jízdy operativně mění svícení rozhodující nevýhoda. Mě díky způsobu užití to nevadí.
- při vypnutí computeru RTL 515 spadne do stand by modu a při zapnutí se automaticky připojí. Sigma se vypne, takže druhý den se musí manuálně nastartovat. Naštěstí se startuje do posledního režimu. Mě to tedy nevadí, protože jsem 515 vypínal, neb jsem šetřil baterku, ale u Sigmy jsem se těšil, že na ní nebudu muset mezi nabíjeníma vůbec sahat.
Závěr. Z mého pohledu a způsobu jak radar využívám můžu Sigmu doporučit na seznam potenciálních kandidátů při koupi nového radaru. Pokud by tam nechybělo ovládání světel z cyklopočítače, tak by mé doporučení bylo ještě mnohem vřelejší.
na TS bohemia teď za 2800 s kódem, ale není skladem
Technicka, proc jsi sel do Sigma, kdyz hned na zacatku pises, 515 velka spokojenost.
Rozumin, ze 820 nevyhovuje.
Pak bych volil novou 515 dnes za cenu Sigma.
Diky.
Hledal jsem výkon světla v lm pro porovnání s 515kou,ale nenašel. Samozřejmě hraje roli i ta "čočka" ,která u 515tky těch denních 65lm koncentruje a výsledek je etalon, kterým se ostatní blikny poměřují.
jedna otravná vlastnost, možná že pouze při připojení na Garmin Edge, je ta, že při zastavení, kdy se automaticky přeruší aktivita, se po cca 5 minutách radar sám vypne. Takže jsem dnes asi 4 krát zapínal radar.
Trochu me stve, ze to nevydali uz tak rok zpatky:) Nechtel jsem 515 taky kvuli microUSB. takze jsem nakonec skoncil na Brytonu. Byt ta Sigma, tak ji hned beru bo bych byl na stejne znacce vseho. Zajimave, ze zatim vsichni porovnaji jen s 515. Docela by me zajimalo ty drobne rozdily s Brytonem. Podle toho co zatim ctu, tak v principu je to same same but different:) Takze mi to prijde vemem genericka HW streva, udelame vlastni design a pokusime se s nemeckou peclivosti vyladit FW.
Nemyslim to spatne, jak jsem psal. byt na trhu, loni tak kupuji a na podzim i manzelce. tak mame doma 2xbrytona.
Sigma jinak se opet ptala na beta test apky, tak se mozna opet nejake feature v Sigma Ride App asi chystaji.
Objednáno. Jsem zvědavý jak to bude fungovat?
Ty režimy sviceni měnim přímo na radaru nebo až v Edge po připojení v sekci vlastnosti senzoru? Díky
Super praktické shrnutí tohoto radaru,celkem detailní popis funkcí a nefukncí,za které moc dík.Pomohlo mně to při rozhodování a nakonec znova kupuju Garmin 515
Ještě jeden dotaz. Mám ji doma 3 dny funguje bezvadně, jen ji nenabiji na více než 96%( podle aplikace) Ta zelená kontrolka má zhasnout po úplném nabití? Diky
Tak tohle je muj prvni radar. Beru ho jen obcas, kdy vim, ze se budu vice premistovat po silnicich. Klasicky problem uchyceni na fulla s teleskopkou jsem zatim nevyresil (budu muset sehnat drzak na liziny). Ve spodni poloze tomu vadi zadni kolo a hlasi to objekty. Jinak naprosta spokojenost, zatim nic "neprehledl", jen by mohl byt o fous subtilnejsi (ale velikost maji Garminy stejnou). Takze za ty prachy bomba.
Totální zklamaní. :-(
Provozuji radar Sigma Reco 81 Link (aktualni FW) + Sigma ROX 11.1 budík na silnici už asi měsíc (cca 1000km). Měl jsem RTL 515, kterou jsem ztratil na kostkách :-(
Oceňuji o proti RTL 515 :
Dá se zvyknout na:
Negativa:
Proč asi půjde RECO z domu?!!!:
RECO jde na reklamaci a chtěl bych věřit, že to je chyba jen mého kusu, protože výhody nad RTL 515, převyšují. Pokud to tak není, vracím se na RTL 515.
Jak sigma signalizuje blížící se vybití baterky? Z Garmina dostávám upozornění když dochází i nějaké čidlo, nebo jsem u rtl měl samostatnou obrazovku pro radar, kde byl dobře zobrazen stav baterie. Přepínání režimů svetel nějak oželím, ale abych zjistil stav baterky blížící se vybití před vyjížďkou by bylo nemilé.
Diodu moc nesleduji.
Ahoj, stalo se vám někomu žeby nešlo spustit radar? Až dosud vše jelo a fungovalo jak má, až teď radar nijak na žádný stisk nereaguje...ani na nabíječce (tehdy jen svítí zelená Led, že je nabito, ale jinak nic...), jsem mimo domov tak nemohu připojit ke kompu...nevíte jestli je nějaká možnost HW hard resetu??