Ahoj. Chci se po letech vratit k silnicce (je mi skoro 40) a jelikoz me pri jizde na te stavajici stare boli koleno, premyslim o bikefittingu a o novem kole. Nejdu na to uplne z nuly, jsem aktivni bezec. Dotaz zni, jaky byste mi doporucili postup, abych v tom nenechal ranec a splnilo to ucel, tzn dozvedet se, kde muze byt problem s kolenem/posedem a ziskat kolo s dobrym cena/vykon pomerem? Premyslim o komplet fittingu v BC Radotin a rovnou tam i koupit kolo, ale bude to predpokladam nejdrazsi... diky
Diky vsem. Mne prislo logicky nejdriv udelat fitting, ani snad ne na finslnim kole, ale proste vse nechat zmerit a pak podle vysledku koupit kolo. Klidne (idealne) i na stejnym miste, pokud nebude uplne prepaleny. Ani me nenapadlo jet tam se starym kolem :) otazka zni kde by to bylo idealni
At nezakladam nove vlakno, vyuziju toto na obligatni dotaz - kde a co koupit za kolo s budgetem rekneme 50-55t nove? Jde mi o dobry cena/vykon, vzhled / znacka / starsi model je mi jedno. Na bazarovy nakup nemam know-how ani kontakty. Mam 189cm, 83kg, jezdim jednak kratky trasy po rovince pres tyden (max 1:15), ale chtel bych i delsi o vikendu do mirnych kopcu (zadny Jeseniky) v nizkych tepech, ne zavody. Ted mam 20 let stary Bianchi velikost ramu 61 a prijde mi, ze mi vubec nesedi, proto dotaz k bikefittingu. Paradoxne kdyz ho drzim za paky, pri zaberu v sede me boli po case koleno a kdyz v nejnizsi 'zavodni' poloze, tak mi prijde zaber lepsi a o koleno se bojim min. Jen mi tas prijde, ze po case necitim p..o :)) jel jsem ted jen parkrat, mozna je to o zvyku, ale nevim.
A je ta bolest kolene opravdu ze špatného posedu? Pokud drive nebolelo, tak bych se napřed zaměřil na kolena v teple a správnou kadenci. Až potom bych šel na fitting.
Zeptám se zde diskutujících. Je možné reklamovat bikeffiting? Pokud je posed extrémně bolestivý, komponenty které jsou na základě nastavení kola zaměněny naprosto nevyhovují? Na bikefitting jsem šel tak nějak preventivně. S tím, že mě nic nebolí, 300km dlouhá jízda mi nedělala problém.
Podle fittingu změna předozadní pozice sedla v řádu několika centimetrů(asi kvůli ideálnímu úhlu trupu a nohy).
Následně testovací jízda s nesnesitelnou bolestí, která přetrvává i po dvou dnech. Pocit přepadávání přes přední kolo,usřelující zadní kolo v zatáčkách. Věřil ve zkušenosti fittera,ale je to opravdu extrém. Za něj je to v pořádku a mám si jen zvyknout.Já ale vím, že to prostě nejde. Ani to kolo nevypadá úplně v pořádku offset sedlovka vyměněna za rovnou a až na doraz ližin naražená vepředu.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Jsou to na sobě dvě nezávislé věci. Koupíš si kolo kdekoliv a pak s ním zajdeš na bikefitting. Není třeba ho kupovat tam, kde bikefitting dělají.
Začal bych bikefittingem a podle výsledků bych vybral kolo. Oni ti tam jsou schopni i doporučit konkrétní kolo
Opačný postup může být výrazně dražší
Diky vsem. Mne prislo logicky nejdriv udelat fitting, ani snad ne na finslnim kole, ale proste vse nechat zmerit a pak podle vysledku koupit kolo. Klidne (idealne) i na stejnym miste, pokud nebude uplne prepaleny. Ani me nenapadlo jet tam se starym kolem :) otazka zni kde by to bylo idealni
I když mám Radotín kousek, v Praze je Pavel Štědrý.
https://www.premiumbikefit.cz/ a z vlastní zkušenosti mohu doporučit. Podrobnosti si s ním domluvíš po telefonu.
At nezakladam nove vlakno, vyuziju toto na obligatni dotaz - kde a co koupit za kolo s budgetem rekneme 50-55t nove? Jde mi o dobry cena/vykon, vzhled / znacka / starsi model je mi jedno. Na bazarovy nakup nemam know-how ani kontakty. Mam 189cm, 83kg, jezdim jednak kratky trasy po rovince pres tyden (max 1:15), ale chtel bych i delsi o vikendu do mirnych kopcu (zadny Jeseniky) v nizkych tepech, ne zavody. Ted mam 20 let stary Bianchi velikost ramu 61 a prijde mi, ze mi vubec nesedi, proto dotaz k bikefittingu. Paradoxne kdyz ho drzim za paky, pri zaberu v sede me boli po case koleno a kdyz v nejnizsi 'zavodni' poloze, tak mi prijde zaber lepsi a o koleno se bojim min. Jen mi tas prijde, ze po case necitim p..o :)) jel jsem ted jen parkrat, mozna je to o zvyku, ale nevim.
A je ta bolest kolene opravdu ze špatného posedu? Pokud drive nebolelo, tak bych se napřed zaměřil na kolena v teple a správnou kadenci. Až potom bych šel na fitting.
Zeptám se zde diskutujících. Je možné reklamovat bikeffiting? Pokud je posed extrémně bolestivý, komponenty které jsou na základě nastavení kola zaměněny naprosto nevyhovují? Na bikefitting jsem šel tak nějak preventivně. S tím, že mě nic nebolí, 300km dlouhá jízda mi nedělala problém.
Podle fittingu změna předozadní pozice sedla v řádu několika centimetrů(asi kvůli ideálnímu úhlu trupu a nohy).
Následně testovací jízda s nesnesitelnou bolestí, která přetrvává i po dvou dnech. Pocit přepadávání přes přední kolo,usřelující zadní kolo v zatáčkách. Věřil ve zkušenosti fittera,ale je to opravdu extrém. Za něj je to v pořádku a mám si jen zvyknout.Já ale vím, že to prostě nejde. Ani to kolo nevypadá úplně v pořádku offset sedlovka vyměněna za rovnou a až na doraz ližin naražená vepředu.
Řekl mi, že si musí zvyknout svalové skupiny. Řešení vrátit sedlo kde bylo a každý týden posouvat o 5 mm dopředu.