Pozvánka: Léto v plném tempu i počas srpna

I přesto, že je to se opatřeními jako na houpačce, přinášíme vám pozvánku na zajímavé akce v měsíci srpnu. Věříme, že pokud jste si dostatečně neužili červencových akcí, tak právě ty srpnové váš hlad po akcích a závodech uspokojí.

Metrostav Handy Cyklo maraton - 28. 7. - 1. 8. 2020

Měsíční pozvánku začínáme mimořádně jinou akcí, která navíc již probíhá. Tou akcí je Metrostav Cyklo Handy maraton 2020 a již z názvu je patrné, že nejde o klasický cyklistický závod. Na kolech se samozřejmě jede, a to dokonce ve skupinkách osmi lidí. Ale tou hlavní postavou v každém týmu je handicapovaný jezdec, který může jet na kole, ale v mnoha případech jede na handbiku poháněným pažemi. Závod má dvě zajímavá čísla - 2 222 a 111. Co to znamená? Na každý tým čeká trať o délce 2 222 km s limitem 111 hodin. Proto se závod jede v týmech, non-stop, tedy ve dne v noci, štafetovým způsobem.

A co je smyslem této akce? Kromě závodu jako takového, ve kterém ale vlastně ani tak nejde o vítěze, je hlavním smyslem pomoci těm, kteří pomoc potřebují. A právě proto tento závod stojí za pozornost. Na závod se již přihlásit nelze, takže pokud chcete nějak pomoci, přijďte alespoň povzbudit závodníky k trati. Všichni budete mít možnost, jede se kolem celé České republiky. A kdo nestihne povzbuzovat na trati, přijďte alespoň na vyhlášení výsledků do Prahy s koncertem Debbie. My tam chybět nebudeme, redaktor Petr Mazura bude jako součást týmu Praha - Na kole dětem, po boku např. Josefa Zimovčáka. Více info najdete na tomto odkazu.


Kolo pro život - celý srpen

Seriál Kolo pro život snad znají všichni. Ono to možná je i tím, že závodů pod tímto logem je spousta a právě v srpnu to nebude jinak. Vždyť právě každý srpnový víkend na vás čeká nějaký závod. Hned 1. 8. je to Zadov, pak 8. 8. Hustopeče, 15. 8. - 16. 8. Nové Město na Moravě, 22. 8. Chrudim, 29. 8. Jablonné v Podještědí a 30. 8. Vinařice u Dobrotic. Uznejte, že je to řádná nálož. Nedávno jsme vám na našem YouTube kanále přinesli reportáž z jednoho závodu seriálu, červencového Drásala a je možné, že vám přineseme reportáž i z některého srpnového závodu seriálu Kolo pro život. Bude to ten v Novém Městě na Moravě? Nechejte se překvapit. Více info o závodě, stejně tak o celém seriálu najdete na tomto odkazu.


HoPaDal, aneb Horem pádem Dalečínem - 22. 8. 2020

Za povšimnutí a navštívení určite stojí i jeden z menších závodů, a to HoPaDal v Dalečíně, kde na vás čekají dvě tratě, a to o délce 20 km a 36 km, s nastoupanými 700, resp. 1 210 metry. Start i cíl je v areálu Na Bahnech a pro ty, kteří se stihnou registrovat do 8. 8. čeká kromě zážitků na trati i tričko. Zajímavé je i to, že delší trasu, tedy trasu A, můžete jet jako tým o 5 závodnících, kdy do výsledků se počítají časy čtyř nejrychlejších z každého týmu. No a jak tomu už pomalu začíná být zvykem, tak i na této akci čeká zábava i na ty nejmenší v podobě dětských závodů. Více info o této akci najdete na stránce závodu.


MTBIKER Novodubnický maraton - 22. 8. 2020

Nejstarší vytrvalostní závod horských kol na Slovensku - to je MTBIKER Novodubnický maraton. A co že na závodníky na takovém závodě čeká? Tak například hned tři tratě, Klasik, Hard a King o délce 41 km, 73 km a 100 km s převýšením 1 250, 2 450 a 3 400 metrů, nebo i dětské závody a doprovodný program. A to není zdaleka všechno. Nejen na startu najdete spoustu lidí z redakce MTBIKER, a to jak ze slovenské, tak i z české redakce. Nová Dubnica, dějiště závodu, je jen kousíček za hranicemi České republiky a Slovenska, takže se dá říct, že jde o domácí závod. Více info najdete na tomto odkazu.


Dětský MTB camp na Singletracku - 23. - 28. 8 2020

Kemp je určený pro děti ve věku 5 - 14 let a ti, kteří začínají získají praktické rady se zaměřením na stabilitu a ovládání kola, techniku a dovednosti při jízdě v terénu, pokročilí si pak zlepší techniku jízdy a budou trénovat se střední fyzickou zátěží. Zázemí se bude nacházet v areálu Jcamp, které zajišťuje veškerý servis včetně jídla a pití. Program bude složen z dopoledního a odpoledního bloku. Během dne na účastníky čeká výuka a osvojení cyklistických dovedností, hry a soutěže na kolech a jízda na přilehlém Singltreku a okolí. Děti budou rozděleny dle fyzických sil a zkušeností do menších skupin. Program bude doplněn sportovními aktivitami, koupáním, odpočinkovým programem v areálu. Zároveň se pořadatelé zaměří na regeneraci a balanční cvičení na rozvoj dítěte. Více info najdete na tomto odkazu.


Na další měsíc si pro vás nachystáme pozvánku na září. Sledujte náš kalendář a nic důležitého vám neunikne.

Zdroj fotografií: pořadatelé jednotlivých závodů
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up