Eurobike Awards - editorský výběr

Každý rok na největší evropské výstavě věnované cyklistice probíhá vyhlášení Eurobike Awards, kde jsou v několika kategoriích oceňovány zajímavé produkty. Ať už se jedná o komponenty, celá kola, koncepty nebo elektroniku, vždy je na co se dívat.

Letos bylo do soutěže přihlášeno celkem 36 produktů z naprosto různorodých odvětví cyklistiky. Vybral jsem pro vás několik, které mě z nějakého důvodu zaujaly, podařilo se mi k nim zjistit i více podrobností, vyzkoušet je nebo probrat koncept s výrobcem.

Classified – řazení v zadním náboji má specifickou kazetu.Zkusili jsme se projet a řazení funguje naprosto skvěle se Shimano Di2, kde ovšem nepodporuje Synchro Shift.

Performance Protection Print jsou dresy i kraťasy s do tkaniny integrovanou 3D ochrannou vrstvou.Ta je dokonale prodyšná a plně integrovaná.

Kraťasy REVO Short od Shimana jsou vyrobeny z recyklovaných airbagů.Na omak jsou to klasické nylonové volné kraťasy.

SIGMA AURA 100 & BLAZE LINK je set chytrých světel. Povšimněte si ukazatele nabití obou světel.Zadní světlo se ovládá jedním tlačítkem na světle Aura. Reakce světel má drobné zpoždění, ale funguje spolehlivě.


ABUS HUD-Y Ace je představitel přileb s integrovanou blikačkou. SENA představila podobnou přilbu, která má navíc interkom.

Bush Muller Curve Light Assistant LEVAL... ...představuje světlomet s mechanickým přísvitem do zatáček.

MTB rám DATUM od Digit Bikes disponuje novým konceptem odpružení zadní stavby s integrovaným tlumičem.Designově čisté funkční řešení pro 140mm zdvih.

Jako každý rok, jsou některé výrobky již v nabídce jednotlivých firem a jiné teprve čekají na investora, nebo jde jen o koncept, který má k produkčnímu stavu notně daleko, případně je zcela mimo realitu trhu. I tak se ale dá pohledem na celé portfolio do soutěže přihlášených výrobků vytušit akcent na městskou mobilitu, e-bike a integraci nejrůznější elektroniky do komponentů či příslušenství. Dobře je patrný i dopad 3D tisku při konstrukci a v prototypové výrobě nebo třeba v možnostech textilní výroby.

Prohlédněte si i kompletní rozsáhlou fotogalerii níže.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
Unboxing: Marin Kentfield 1 - „retrobike“ v moderním hávu

Unboxing: Marin Kentfield 1 - „retrobike“ v moderním hávu

Tentokrát si trochu odpočineme od zdvihů a výkonů a místo toho se podíváme na „klasiku,“ se kterou můžete vyrazit ať už na kávu do města nebo na cyklostezku.
XC kola pro první závody - na tréninky i maratony PR článek

XC kola pro první závody - na tréninky i maratony

Máte už něco natrénováno a za sebou i první soutěžní zkušenosti? Narazili jste na limity svého kola? Vyberte si u nás své nové závodní „náčiní“...
keyboard_arrow_up