Nový Giant Trance 29 - moderní trail bike

Mezi nejoblíbenější kola současnosti rozhodně patří trail biky. Jsou to kola, která skloubí to nejlepší z endura i cross country. Pro rok 2022 přichází i Giant s novým modelem Trance 29.

Trance 29 minulé generace byl skloňován hlavně v superlativech. V recenzích se nešetřilo chválou, vyvážená geometrie v kombinaci s odpružením Maestro udělala z Trance velmi rychlý trail bike, který díky odladěnému odpružení zvládal mnohem těžší traily, než na které byl konstruován. Zároveň, pokud jste obuli rychlé pláště, dostali jste poměrně slušný svižný univerzál. Jaký bude nový Trance 29 pro následující roky?

Ve stopách Trance X

Kdo by čekal velký nárůst zdvihu, bude na omylu, od toho je tu Trance X. Změna zdvihu přichází pouze v podobě 120 milimetrů u zadní stavby, vidlice zůstává na 130 mm. Rozhodně nemám obavy, že by to kolu nestačilo, minulý Trance se 115 mm zdvihu díky Maestru fungoval skvěle a rozhodně byste ho na tuto hodnotu netipovali. Ale přeci jen si Trance 29, jakožto nízkozdvihový trail bike něco od svého bratříčka převezme. V první řadě je to vzhled, ale hlavně je to Flip Chip. Díky němu máte možnost změny geometrie mezi jezdivější a sjezdovější, což z Trance 29 dělá ještě větší univerzál, než kterým byl předtím. I tak ale geometrií míří spíše na jezdivější traily, byť se rozhodně neztratí ani v těžkých technických pasážích.

Flip Chip pro změnu geometrie prostým vyjmutím a otočením vložek ve vahadle zadní stavby.Integrovaný úložný prostor najdeme na spodní rámové trubce a je specifický pro karbonové modely.

Hlavový úhel 66,2° při nastavení High není žádné přehnané číslo a blíží se spíše k hodnotám v XC. Za to sedlový 77° je už na pováženou, obdobně to má Trance X a šlapání po rovině už není moc pohodlné a efektivní, na druhou stranu v prudkých kopcích si budete libovat. V nastavení Low si pro nás Giant připravil hlavový úhel 65,5° a sedlový 76,30° což se zdá jako ideální pro kolo, kterým Trance 29 je. Rám se také celý natáhnul, což zapříčinilo změnu všech rozměrů a přiblížilo kolo novým standardům.

Na novém Trancovi si užijete všechny typy trailů.Nový Trance Advanced Pro 29 0 v domácím prostředí.

Trance Advanced Pro 29

Tyto karbonové modely nám nově nabídnou, jak již známe i od jiných značek, integrovaný úložný prostor ve spodní rámové trubce. Uvnitř prostoru nalezneme voděodolný vak. Prostor tak bude vhodný pro úschovu jak nářadí, tak i případné svačiny nebo jiných věcí.

Přehled specifikací napříč modelovou řadou Trance.
Nechybí zde ani zvýšená ochrana spodní rámové trubky a zadní vzpěry pod řetězem. Modely Advanced samozřejmě nabídnou celokarbonový rám včetně zadní stavby. U modelu Trance Advanced Pro 29 1 bude použit i Fox Live Valve pro elektronické řízení odpružení od Fox. U všech karbonových modelů najdeme také karbonová zapletená kola a na nejvyšším z nich záplety 3ZERO Moto od firmy Zipp. Trance Advanced Pro 29 budeme moci koupit ve třech modelových specifikacích.

Trance Advanced Pro 29 0 = 229 999 Kč.Trance Advanced Pro 29 1 = 169 999 Kč.

Trance Advanced Pro 29 2 = 126 999 Kč.

Trance 29

Hliníkový rám ze slitiny ALUXX SL s karbonovým vahadlem pro větší tuhost. U hliníkového modelu nenajdeme integrovaný úložný prostor, ale Giant zde přidal dva extra úchyty ve spodní části horní rámové trubky, kam můžeme přimontovat například schránku na nářadí. Jinak hliníkovému Trancovi nic nechybí. Najdeme zde Flip Chip, odpružení Maestro a ochranu rámu stejně jako na modelu Advanced.

Trance 29 1 = 86 999 Kč.Trance 29 2 = 73 999 Kč.

Závěr

Po zkušenosti s minulým modelem, který jsem měl možnost jezdit celou jednu sezónu, se už moc těším na setkání s novým Trancem 29. Na základě čísel to vypadá na ještě zábavnější a rychlejší kolo, než byl jeho předchůdce. Pokud si chcete nový Trance 29 prohlédnout detailněji, zavítejte na stránky Giantu, nebo si rozklikněte galerii níže.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Giant Trance X E+ nová hliníková generace

Giant Trance X E+ nová hliníková generace

Další z řady novinek Giantu je tentokrát zástupce elektrokol, Trance X E+, který slibuje 29palcová kola, vyšší integraci a lepší ovladatelnost.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
Dostupná celoodpružená kola - ke štěstí stačí málo PR článek

Dostupná celoodpružená kola - ke štěstí stačí málo

Pro začátky v náročnějším terénu není potřeba hned co nejvíc „nadupaný“ stroj. Oslovit dokáží i dostupnější modely.
keyboard_arrow_up