Vánoční dárky pro cyklistu na poslední chvíli

Sháníte dárky na poslední chvíli? Nebo si nevíte rady, co koupit cyklistovi? Tohle je tedy ideální článek pro vás. Podívejte se na tipy na dárky, se kterými zaručeně nešlápnete vedle.

Cyklistka - Osud poslední baronky

Kniha Jany Poncarové volně zpracovává v románovém příběhu život osudy Blanky ze šlechtického rodu Battaglia. Velmi čtivý příběh sestry známého Christiana Battaglii s odehrává v několika světových pořádcích, přičemž druhou světovou válku jen zmiňuje v několika vzpomínkách. Na dětství a dospívání tak prakticky navazují trpká léta poválečná a léta komunistického morálního marasmu. Cyklistika jí přináší nejen svobodu, ale je i úzce spjata s životní láskou Richardem. Jana Poncarová skrze svou hlavní hrdinku vypráví osud nekonvenční nezlomné ženy, který je i dnes hodný následování.

Vydáno: 2021 v nakladatelství Motto, ISBN: 978-80-267-2035-5

Poetická Cyklistka se do vánoční atmosféry docela hodí.

Dobrá káva

Cyklisté jsou největší spotřebitelé kávy, která má na náš výkon pozitivní vliv. Ať už káva slouží pro někoho jako nakopávač, nebo kávu bereme jako dobrou záminku potkat se s přáteli. Na trhu najdete dneska nepřeberné množství druhů kávy, která se od sebe liší chutí, poměrem arabiky a robusty nebo mírou pražení.
Nedávno se mi do mokka konvičky dostala káva MTBIKER Hrádok 225. Je to 100% arabika z oblasti Brazilia Santos středně pražená, která je typická pro svou sladší a jemnější chuť a je tímto ideální do mokka konviček. Víte, že koupí podpoříte náš tým, který vám neustále přináší novinky ze světa cyklistiky? Svou kávu kupujte na MTBIKER shopu.

A brzy bude i Bike-forum káva!

Předplatné

Dávat přímo peníze je na jednu stranu hloupé, ale někdy prostě nevíte, co koupit. Nedávno jsem na Stravě objevila možnost darování předplatného. Proč tedy krom Stravy nedarovat třeba předplatné na Zwift, Rouvy nebo TrainingPeaks? Výhodou je, že předplatné můžete koupit kdykoliv. Třeba 24. v poledne. Nezapomeňte ale vyrobit dárkovou kartičku, aby měl obdarovaný pod stromečkem něco hmatatelného, a zároveň radost z rozbalování.

Fusakle ponožky

Doby, kdy byly ponožky spíše nechtěným dárkem, jsou dávno pryč. Dnes se vyrábí nepřeberné množství ponožek s různými vzory a potisky. A co by to bylo za cyklistu bez cyklistických ponožek? Česko-slovenská firma Fusakle vyrábí veselé ponožky, které si můžete vzít na každou příležitost. Jsou funkční, stylové, a navíc podpoříš česko-slovenskou firmu. Fusakle naleznete jako pop-up stánky v nákupních centrech po celé republice.

Aspoň jedny ponožky s motivem kola mít správný cyklista doma musí.

Startovné na závod

Slýcháváte vašeho cyklistu někdy básnit o jeho vysněném či oblíbeném závodě? Není nic lepšího, než mu koupit poukaz na startovné a ukázat mu tím, že jste jeho největším fanouškem. Zároveň můžete cestu na závod pojmout jako malý nebo víkendový výlet, kde se cyklista vyřádí a vy se zase podíváte na nová místa. A spokojeny budou obě strany.

Dobroty na kolo

Není nic horšího než před odjezdem na kolo zjistit, že náš šuplík s traťovkami je prázdný jak píchlá duše. Proto každého cyklistu určitě potěší dárkové balení tyčinek, které si může vzít s sebou do kapsičky na trénink. Vyhnula bych se kupování tyčinek s čokoládovou polevou, která se může roztéct a udělat neplechu jak při konzumaci, tak otevřená v kapsičce. Nejlepší jsou tyčinky obsahující oříšky – zde doporučuji si předem ověřit, zda obdarovávaný není alergik a vy ho omylem nepřizabijete, datlovou pastu nebo sušené ovoce. Navíc můžete koupit tyčinky od různých výrobců a vyrobit pro vašeho sportovce ochutnávkový balíček, kde bude třeba od každé příchuti jedna tyčinka, a rozšířit mu tak obzory. Inspiruj se třeba u nás na shopu nebo ve svém zdravém obchodě.

Flapjack, energetickou tyčku, müsli, nebo snad něco úplně jiného?

The All-Road Bike Revolution: Make Your Bike Fast, Comfortable and Reliable

Na 255 stranách známý a konvencemi nesvázaný cyklista Jan Heine vyvrací léta budované mýty, popisuje základní principy fungování jízdního kola, konstrukce rámů, geometrie, valivého odporu a dalších faktorů ovlivňujících jízdu na kole. Jednotlivá tvrzení doplňuje vlastními testy v terénu i větrném tunelu, a dokonce i několika slepými testy, kde poukazuje například na nesmyslný hon za tuhostí rámů. Stejně jako první poukazoval na nedostatečnou šířku plášťů pro běžné silniční použití, i v této knize boří léta zažité cyklistické pravdy. Pro každého technicky smýšlejícího a anglicky či německy mluvícího cyklistu bude tato kniha nesporně zajímavým čtením.

Vydáno: 2021 v nakladatelství Bicycle Quaterly Press, ISBN: 978-0-9765460-5-4 (německá edice knihy Ein Rad für Alles – Die Allroad-Bike-Revolution ISBN: 978-3957260550)

Víte, co to je pneumatic trail?

dirtlej Dirtsuit Pro edition

Výrobce sice v reklamním sloganu mluví o tom, že už neexistují výmluvy, proč byste neměli vyjet kvůli počasí, já si spíš myslím, že v sobě konečně objevíte vnitřní prase. Propracovaný jednodílný overal s krátkými nohavicemi se osvědčí nejen v blátě, ale přidá v zimě další izolační vrstvu. Ale hlavně, Když přijedete domů nebo k autu, sundáte ho snadno i s blátem, ve kterém jste se mohli rochnit celou vyjížďku. Škoda jen, že něco podobného se nevyrábí pro kola.

Na cyklokros se sice moc nehodí, ale v podobných podmínkách je tenhle bahenní overal jako doma.
Veselé Vánoce přeje celá redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
bohemiacyclingirl 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Vánoční dárky pro cyklisty a cyklistky: prohlédněte si naše tipy

Vánoční dárky pro cyklisty a cyklistky: prohlédněte si naše tipy

Ani jsme se nenadáli a Vánoce nám opět klepou na dveře. A každý se určitě těší nejen na chvilky oddechu, setkání s blízkými a vánoční dobroty, ale také na dárky.
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Nemoc a návrat do tréninku

Nemoc a návrat do tréninku

Prudké výkyvy jarních teplot, velké tréninkové zatížení a minimální možnost ovlivnit setkání se s patogeny představují i větší riziko onemocnění. Kdy po nemoci zpět do sportovního zatížení? Pravidla, která se vyplatí dodržovat, aby byl návrat k oblíbené sportovní disciplíně co nejhladší.
keyboard_arrow_up