Test: Kalhoty Eleven Thermo - ideální společník do zimy

Jaro, podzim, zima. To jsou období, kdy střídáte oblečení jak na běžícím páse, teploty venku se mění ze dne na den. Pro tyto chladné dny jsem otestoval cyklistické kalhoty Thermo od Eleven.

V dalším testu si budete moci přečíst o lehké bundě Combi Horizontal také od značky Eleven, která v kombinaci s kalhotami Thermo tvoří skvělý pár určený pro chladné dny. Máte také možnost koupit tuto dvojici společně za lepší cenu na stránkách Eleven. Jak si vedly kalhoty v porovnání s bundou?

Technologie

Jedná se o zateplené dlouhé kalhoty, kde Eleven použil kombinaci materiálů Stelvio + Lombardia. Kalhoty by měly být schopny udržet příjemnou teplotu a zároveň obstojně ventilovat, abyste se nepotili. Pro pohodlí je zde použit plochý šev a o pohodlí vašich partií se postará vložka T.M.F. Active 3D, kterou lze zvolit jak v pánském, tak v dámském provedení.

Sportovní střih se Elevenu povedl.Vložka T.M.F. Active 3D a zateplený materiál Lombardia.

Design a střih

Eleven vsadil na jistotu, černý vzhled s reflexními logy Eleven. Střih byl zvolen sportovní a název Profi. Lacláče jsou perforované a velmi pohodlné. Co bych vytknul, přední díl mohl být klidně o něco vyšší, aby zakrýval co nejvíce oblast břicha a podbřišku, kde většinou muži dost trpí. Nicméně zateplení jako takové je dobré a zima na podbřišek mi nebyla. U nohavic najdeme zip pro snazší oblékání a silikonový pásek, aby držely tam, kde mají.

Zádový panel je prodyšný.A stejně tak je síťovaný i lacl.

Při jízdě

Díky skvělému přiléhavému střihu a pružnosti jsou kalhoty hodně pohodlné, u mě se staly okamžitě favoritem šatníku pro chladné období. S vložkou také nemám sebemenší problém, ani při delší vyjížďkách mě nikde netlačila a po třech měsících používání stále vypadá jako nová. Jediné, co utrpělo po této době újmu, je nažehlený nápis Eleven, který se začal loupat. Kalhoty jsem měl možnost vyzkoušet jak v teplotách kolem 15 stupňů, tak i v minusových, a mohu jen potvrdit, že mají skvělou vlastnost udržování příjemné teploty. V minusových teplotách už je jejich používání dost individuální, ale pokud na nohy netrpíte, tak se v nich dá určitě zimní vyjížďka odjet. Eleven dělá ještě teplejší variantu Shell s použitím softshellu, která je nepromokavá a neprofoukne.

Kombinace s bundou Combi HorizontalRozepínací nohavice pro snazší oblékání.

Plusy

  • Střih
  • Cena
  • Použité materiály

Minusy

  • Přední část by mohla zakrývat větší část břicha
  • Pouze jedno barevné provedení

Závěr

Delší dobu jsem pokukoval po zimních kalhotách za přijatelnou cenu a kalhoty Eleven Thermo mě příjemně překvapily. Za cenu 1990,- dostanete skvěle fungující kalhoty s dobrým střihem a pohodlnou vložkou. Ti, kteří by chtěli ještě teplejší variantu kalhot, mohou připlatit pět set korun a koupit si verzi Shell.

Test kalhot Eleven Thermo vznikl díky spolupráci se shopem MTBIKER, kde si můžete vybrat z více než 200 cyklistických dlouhých kalhot. Nakupováním v obchodě MTBIKER podporujete redakční tvorbu, proto pokud se vám obsah líbí, budeme rádi, když nás nákupem podpoříte v rozvoji.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

Když milovníka kola chytnou záda, tak jediné, co ho zajímá je kdy tato nepříjemnost odezní a bude moct opět naskočit do sedla. Tento stav právě prožívám, tak bych se s vámi chtěl o tuto zkušenost podělit.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up