Test: Triko CRAFT PRO Wool Extreme - v suchu za každých podmínek

Běháte, jezdíte na kole nebo jen rádi chodíte na procházky? Když se pohybujete trochu rychleji, cítíte, jak jste zpocení a máte chuť se vrátit domů? Možná je tohle tričko určeno právě pro vás.

Asi každý z nás při náročnější pohybové aktivitě zažil ten nepříjemný pocit, když mu krůpěje potu stékaly po těle. V chladnějším počasí je to obzvlášť nepříjemné. A to zejména v situacích, když zdoláme nějaký vrchol a nemáme ani chuť zastavit a pořádně si ho užít, protože je nám zima a potřebujeme se zahřát. Pro takové případy existuje funkční oblečení a dnes se v této kategorii podíváme na tričko od značky Craft.

Z čeho je vyrobeno?

Triko CRAFT PRO Wool Extreme je vyrobeno z materiálu,
I když jsem na vyjížďce držel průměrnou tepovku nad 160, po dojezdu domů jsem měl záda stále suchá.
kombinujícího umělá a přírodní vlákna. Obsahuje 80 % polyamidu a 20 % Mulesing free merino vlny, což je vlna získávaná etickým způsobem. Kdo se pohybuje trochu více ve světě sportu či oblečení, tomu není třeba merino vlnu představovat. Jen ve zkratce zmíním vlastnosti tohoto materiálu, jako je výborná termoregulace, dobrá hřejivost, a to i za mokra, či vysoká schopnost eliminovat zápach. Materiál je velmi jemný na dotek a je potřeba dát si pozor na ostré předměty, ať si tričko nepoškodíte.


Pohodlí a funkčnost

Tričko je velmi prodyšné a hodně pružné, takže zaručuje volnost pohybu, a i pokud máte trošku kulatější tvary, vůbec to není problém. Velmi dobře saje a odvádí pot. I když jsem na vyjížďce držel průměrnou tepovku nad 160, po dojezdu domů jsem měl záda stále suchá. Při jízdě s batohem je to sice trochu horší, ale stále si myslím, že funguje velmi dobře. Je ovšem třeba myslet i na další vrstvy oblečení, protože ani to nejlepší tričko vám nepomůže, pokud použijete například bundu z materiálu, který znemožní odvětrání.


Tepelnou regulaci zvládá rovněž velmi dobře a po celou dobu vyjížďky jsem neměl pocit, že by mi bylo příliš horko, nebo naopak zima.
Tričko nabízí velký rozsah využití, ať už na kolo, turistiku, nebo jiné sportovní aktivity.
Ani po výjezdu na kopec v chladnějším podzimním období jsem nezačal prochládat. Stačilo pár minut vydechnout a tričko díky rychleschnoucímu materiálu bylo připraveno na další porci kilometrů. Samozřejmě v chladnějším počasí je potřeba mít na sobě další oblečení. Tričko je tenké, a proto je dobré doplnit ho dalšími funkčními vrstvami.


Vzhled

I když v 95 % případů budete mít na sobě tričko jako základní vrstvu, může se stát, že při výraznějším oteplení dojdete při odkládání svršků až na ni. Jak tedy tričko vypadá?

Vyrábí se ve dvou barevných variantách, zelené a černé. Dostal jsem na testování tu, která se prodává jako zelená, ale mně se jevila spíše jako modrá. Na triku najdete pouze dva malé decentní nápisy Craft na krku a pod přední částí výstřihu. Vzor trička tvoří malé čtverečky. Ploché švy nejsou téměř vidět a jsou velmi příjemné na nošení. Ani při nesení batohu žádný šev netlačí ani neškrábe.


Zhodnocení

Tričko nabízí velký rozsah využití, ať už na kolo, turistiku, nebo jiné sportovní aktivity. Je z příjemného materiálu a oproti některým jiným trikům má minimum plochých švů, takže při nošení nikde netlačí. Při výběru bych jen zvážil, jestli nesáhnout po menší velikosti. Testoval jsem velikost L. Při výšce 192 cm a hmotnosti 93 kg mi přišlo trochu volnější. Přestože velikost L standardně nosím, zde bych asi sáhl po velikosti M i když mám bundu od Craftu ve velikosti L.


Pokud hledáte tričko, které dobře odvede pot a udrží vás v suchu a teple, je toto jedna z možností a výběrem neuděláte chybu. Triko Craft Pro Wool Extreme najdete na MTBIKER shopu za cenu 1749 Kč.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Větu “venku je zima, pořádně se obleč” slýcháme už od dětství asi všichni. A samozřejmě je to pravda. Nikdo se nechce vracet domů promrzlý.
Test: Cyklokraťasy CRAFT ADV Offroad vs. CRAFT PRO Gravel Bib

Test: Cyklokraťasy CRAFT ADV Offroad vs. CRAFT PRO Gravel Bib

Výběr cyklokraťasů může být pro vaše vyjížďky poměrně zásadní. Jak si v testu vedly dva velmi odlišné modely švédského Craftu?
Nemoc a návrat do tréninku

Nemoc a návrat do tréninku

Prudké výkyvy jarních teplot, velké tréninkové zatížení a minimální možnost ovlivnit setkání se s patogeny představují i větší riziko onemocnění. Kdy po nemoci zpět do sportovního zatížení? Pravidla, která se vyplatí dodržovat, aby byl návrat k oblíbené sportovní disciplíně co nejhladší.
keyboard_arrow_up