Závodní sezona začne pěkně zostra

Duben nedá šanci nepřipraveným, a to doslova. Je totiž “napráskaný” mnoha skvělými závody. Startují seriály závodů, stejně tak se v kalendáři objevují i jednorázové akce a zahajují se i nejrůznější výzvy.

Český pohár XCO, 2. - 3. 4., Brno

Hned druhý dubnový den startuje letošní Český pohár horských kol XCO závodem v Brně, v Anthropos Areně. Na závodníky v těch nejvyšších kategoriích čeká několik okruhů, kdy jednotlivý okruh o délce 4,1 km s převýšením 210 metrů, je namotán po celé aréně. Na ty nejmladší pak čeká zkrácený okruh o délce 2,9 km s převýšením 95 m. Závodníci se mohou těšit jak na rychlé a hravé pasáže, tak i na opravdu hodně náročné pasáže, které už v minulosti prověřily nejednoho závodníka a závodnici v rámci evropského poháru. Seriál pokračuje dalším závodem v Touškově, a to dokonce ještě v dubnu, konkrétně ve dnech 23. - 24. 4. Pro závodníky, kteří se chystají na závod v Brně, jedno upozornění na závěr: registrace je výhradně online a pouze do 31.3.! Více informací o seriálu na tomto odkazu.


Morkovské bajk, 9. 4., Morkovice-Slížany

Jedenáctý ročník závodu se svérázným názvem, pořádaný Bike Triatlonem Morkovice, se koná v sobotu 9. 4. v Morkovicích-Slížanech. Kromě hlavního závodu o délce 48 km s převýšením 1 200 metrů čeká na závodníky i kratší okruh o délce 32 km s převýšením 800 metrů. Registrace je možná pouze online, a to dokonce i v den startu, takže zapomeňte na papírové přihlášky. Registrovat se tak můžete klidně přes mobil po cestě do Morkovic. A sympatický je rozhodně i start hlavního závodu, který je naplánován až na 13:00 hod. Více informací o závodu najdete na tomto odkazu.


Prima Cup, 16. 4., Hradec Králové

Mezi další seriály, které startují právě v dubnu, patří i Prima Cup. Ten začíná 16. 4. závodem Alpa Hradec Králové. Kromě dětského závodu pro ty nejmenší čekají na závodníky celkem tři tratě, a to o délkách 19, 50 a 70 km, s převýšením 100, 300, resp. 400 metrů a na dvou nejdelších tratích nechybí ani dvě, resp. tři, občerstvovačky. V každé kategorii se vyhlašují první tři nejrychlejší jezdci, kteří obdrží věcné ceny. Prvních pět mužů a první tři ženy v pořadí v kategorii OPEN na Trase A získají dokonce i prize money. Více informací najdete na tomto odkazu.


Ultraday Okolo 80 dubů, 16. 4., Chotyně - Grabštejn

CFL - Cycling for life a Team KSM Hrádek společně pořádají Ultraday Okolo 80 dubů. O co jde? Zadání vypadá jednoduše, okruh dlouhý 12,6 km s převýšením necelých 200 metrů, ale zdání klame. Smyslem je zajet sám, nebo ve dvojici, co nejvíce okruhů. Oficiální start je v 07:00 hod., ale je na vás, jestli odstartujete později, nebo dáte nakonec jen jeden okruh, o vítězství tady totiž až tak nejde. Hlavním smyslem je pomoci nemocným s cystickou fibrózou, takže vybrané startovné jde na dobrou věc, což potvrzuje mj. i to, že na tomto závodě nebude ani časomíra a pořadatelé spoléhají na férovost závodníků. Více informací najdete na tomto odkazu.


Bikemaraton Kooperativy, 23. 4., Beroun

Když v dubnu začíná Český pohár XCO nebo Prima Cup, ani pořadatelé seriálu Kolo pro život nezahálejí a již 23. ročník tohoto seriálu začíná Bikemaratonem Kooperativy 23. 4. v Berouně. Pořadatelé slibují kromě rychlých tratí i perfektní organizaci. Stalo se už tradicí, že jednotlivé závody doprovázejí Family jízdy a nejinak tomu bude i v Berouně. V rámci Family jízdy čeká na účastníky trať o délce 20 km s převýšením 320 metrů, okořeněná přejezdem Berounky. Doporučený minimální věk je 7 let a trasu zvládnete i s vozíkem nebo sedačkou. Na závodníky pak čekají dvě tratě, a to o délce 33 nebo 51 km s převýšením 733, resp. 1 234 metrů. Více informací najdete na tomto odkazu.


Vedle seriálů závodů, o kterých jsme psali, však samozřejmě začínají, nebo již dokonce pokračují i seriály závodů mimo naši zemi. A nejen ty. Startují i oblíbené výzvy jako např. Vrchařské koruny nebo další podniky, které někdo pojme jako závod a někdo jen jako dobrodružství.

A jak to máte vy? Na jaký závod nebo podnik se chystáte? Napište nám do komentářů. A napište nám klidně i to, jestli se rádi podělíte o svůj zážitek ze závodu v našem magazínu nebo na našem YouTube kanále.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
keyboard_arrow_up