Jak se připravit na závody

Ještě než vyrazíte na závod, nezapomeňte si zkontrolovat výbavu. Při závodě už na to čas nebude. Pokud vám něco chybí, nebo potřebujete vyměnit a nevíte, po čem se podívat, inspiraci možná najdete v tomto článku.

Craft Scampolo Mesh Superlight

Funkční scampolo už nemusí být nutně jen jako spodní vrstva. Scampolo Mesh Superlight lze využít i jako vrchní vrstvu při jiných aktivitách, jako je např. běh. Jeho klíčovou vlastností je odvod potu a chladivý efekt. To se může hodit právě jak při běhu, tak hlavně při závodě ve vyšších teplotách. Jeho užívání navíc zvýší i komfort cyklisty, neboť šle kraťasů ani dres nebudou přímo na těle. Cena trika je 829 Kč a nabízí se ve velikostech XS až XXL. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Giro Helios Spherica

Neexistuje snad žádný cyklistický závod, kde by nebyla povinná přilba. A proto se může hodit například přilba Giro Helios Spherical, která nabízí nízkou váhu, množství ventilačních otvorů, a hlavně ojedinělou konstrukci. Principem konstrukce je “volné” zasazení dvou polokoulí (vnější a vnitřní) do sebe, což dovoluje mírný pohyb polokoulí navzájem. Cílem je snížit možnost mikrorotací mozku při pádu. Cena této přilby je 6 390 Kč a více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Ale PR-S Logo

Dres z nejvyšší řady PR-S je první volbou pro závodní použití. Je vyroben ze superlehké, vysoce strečové Micro Aero látky, která spolupracuje s tělem závodníka, udržuje ho svěží a v suchu. Tento dres je ideální do vyšších teplot v rozsahu od 20 °C do 35 °C a samozřejmostí jsou i ploché švy nebo nízká hmotnost 115 g. Při výrobě dresu bylo myšleno i na bodymaping, důmyslnou konstrukci dresu. Cena tohoto dresu je 2 899 Kč a více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Sram XG-1299 Eagle Rainbow

Jeden z komponentů, který na kole doslova trpí, je logicky kazeta. Pro majitele pohonu od SRAMu se nabízí možnost vyměnit starou kazetu za novou, a to konkrétně za dvanáctirychlostní kazetu XG-1299, kompatibilní s XD ořechy, která nabízí rozsah 10-52. Vedle konstrukce z jednoho kusu a nízké váhy 362 gramů se nabízí i exkluzivní zbarvení Rainbow, a tedy v barvách duhy. Kvalitě, nízké váze i vzhledu odpovídá cena, která je 12 990 Kč. Více informací najdete na MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Veloskin Chamois

Nemusíte se nutně vydat na závod, abyste ocenili vlastnosti krému Veloskin Chamois. Vyznačuje se nejen velmi příjemnou vůní, ale především svou konzistencí a dlouhým efektem. Konzistence je dostatečně tuhá, aby se neroztekla na místa, kde potřeba není, a neušpinila kalhoty, naopak ale stále pohodlně roztíratelná. Tento krém jsme sami vyzkoušeli, výsledek najdete na tomto odkazu. Nabízí se v balení o objemu 150 ml, za cenu 419 Kč. Více o krému samotném na MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

CTM Gyver 11v1

Nejeden závod pro někoho skončil kvůli technickým potížím. Jasně, ne vše jde na trati závodu opravit, ale s mnohým může pomoci multiklíč od slovenského výrobce CTM. Gyver 11v1 už názvem napovídá, kolik funkcí, resp. nářadí, nabízí. Konkrétně to jsou tyto: inbus 2, 2,5, 3, 4, 5, 6 a 8 mm, křížový a plochý šroubovák, torx T25 a nýtovač řetězu. Jeho hmotnost je 201 gram a nabízí se za cenu 299 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

KLS Rampart

Své závody mají i milovníci adrenalinu. A právě pro ty jsou určeny chrániče kolen od slovenského výrobce Kellys. Tyto chrániče už otestovali i samotní tovární jezdci Kellys Factory team, a můžete si tak být jisti, že za cenu 1 899 Kč dostanete skvělou kvalitu. Díky použití pěny E3T, která při nárazu ztvrdne, jsou chrániče lehké i příjemné na nošení a nijak nadměrně neomezují pohyb kolene. Dostupné jsou ve velikostech M až XL a více informací najdete na MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Tatze MC-FLY

Opět něco nejen pro enduro jezdce. Tentokrát jsou to trail/enduro pedály z Rakouska, Tatze, které jsou plně kompatibilní se systémem SPD. Hmotnost těchto na první pohled masivních pedálů jsou sympatické 354 gramy. Součástí jsou i nastavitelné piny, které se dokonale přizpůsobí vaší botě a zajistí bezpečný kontakt pedálů s botou. Tyto pedály jsme sami otestovali a náš názor nejdete v článku na tomto odkazu. Cena těchto pedálů je 3 649 Kč a více informací najdete na MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.


Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up