Červenec - pořádně se napijte, startujeme

Červenec patří mezi nejteplejší měsíce v roce, a logicky jsou tak závody v červenci velmi náročné, což ale rozhodně neznamená, že by se nekonaly.

Nova Sport Enduro Race Zadov, 1. - 3. 7., Zadov

Hned první červencový víkend bude svým druhým závodem pokračovat enduro série, a to na Šumavě, v okolí ski areálu Zadov. Všichni závodníci se mohou těšit na kratší a techničtější erzety, vhodné i pro všechny začínající enduro bikery. Pro všechny kategorie, vyjma kategorií Rookie a Grom, čeká vždy šest erzet, z nichž na tu poslední je připraven vývoz lanovkou, který je v ceně startovného. Nabízí se i možnost kempování, ale pozor, je potřeba zaslat přihlášku předem. Více informací o tomto závodě najdete na webu pořadatele, na tomto odkazu.


MTB Trilogy, 1. - 5. 7., Teplice nad Metují

Pokud si myslíte, že první červencový víkend patří jen enduro závodům, tak to tak rozhodně není. Na své si přijdou i fanoušci etapových závodů. MTB Trilogy je totiž etapový závod horských kol a enduro, který provede závodníky jedinečnou krajinou Broumovska na pomezí Čech a Polska. Centrem závodu jsou Teplice nad Metují, v jejichž parku se nachází starty a cíle jednotlivých etap i vlastní zázemí závodu, včetně stravování. Závod se skládá z prologu a tří charakterově zcela odlišných etap. Pro všechny etapy je typický náročný profil tratě a velké množství singltreků a jen nutné minimum silničních úseků. Čtyřdenní MTB Trilogy je výzvou pro všechny opravdové bikery, který prověří každého po všech stránkách. Tento závod je zároveň zařazený i do Českého poháru v maratonu. Více informací najdete na webu pořadatele.


MTB Amtech - Juvacyklo maraton, 16. 7., Buchlovice

Už několikátý rok v řadě, vždy v půlce července, má své pevné místo v kalendáři i MTB Amtech - Juvacyklo maraton. Prostor startu i cíle je situován na Smraďavce, v části Lázně Leopoldov a na závodníky čekají dvě tratě o délce 28 a 56 km a jedna trasa pro ty, kteří to chtějí jen zkusit. Novinkou pro letošní rok je, že oproti předchozím ročníkům pojedou obě hlavní distance stejný okruh s tím, že delší distance pojede tento okruh dvakrát. Zajímavou novinkou je i to, že se připravuje zcela nový okruh. Proto sledujte aktuální situaci i možnost registrace na webu pořadatele.


Trans Brdy s 211, 16. 7., Dobřichovice

Z Moravy se přesouváme přímo do středních Čech, konkrétně do okresu Praha - Západ, do Dobřichovic, kde se 16. 7. uskuteční další závod ze seriálu Kolo pro život. Ten je pojmenován jako Trans Brdy s 211 a na závodníky čekají celkem tři trasy, označené jako A, B a C a Family jízda. Ta nejdelší trasa, označená jako A je o délce 94 km a nastoupáte na ní úctyhodných 2030 metrů. Nabízí se ale samozřejmě mírnější varianty, a to trasa B o délce 63 km a trasa C o délce 35 km, na kterých nastoupáte 1411, resp. 826 metrů. Více informací najdete na webu pořadatele.


Mistrovství ČR horských kol, 22. - 24. 7., Stupno

Ve Stupně se letos doslova utáhnou opasky. Vždyť na závodníky čeká boj o mistrovský titul. Nejprve, a tedy v pátek, si to mezi sebou rozdají štafety, a to ať už žáci, nebo dospělí. A v sobotu pak budou bojovat o mistrovský titul jak kadeti a junioři, tak i Experti a Masters. Na všechny samozřejmě čeká bohatý doprovodný program, jako např. vystoupení cyklotrialisty Vaška Koláře nebo autogramiáda Ondry Cinka atd. A samozřejmě se nezapomnělo ani na ty nejmenší, ti se mezi sebou “poperou” v neděli. Pro více informací navštivte web pořadatele, kde máte možnost si stáhnout propozice v pdf, které obsahují vše nezbytné, mj. spleť tras, které na závodníky čekají.

Autor: Ondřej Totzauer

Trek Enduro Race Kouty, 22. - 24. 7., Kouty nad Desnou

V červenci budou mít enduro bikeři o zábavu postaráno. Po Zadově, v prvním červencovém víkendu, na ně čeká ve dnech 22. - 24. 7. další podnik, a to v Koutech nad Desnou. A jak sami pořadatelé píšou: “Kouty tě prověří do morku kostí”. Ostatně Trek Enduro Race Kouty má 10letou historii, a je tak jedním z nejstarších enduro závodů v České republice. Odehrává se lyžařském středisku Kouty a areál nabízí ideální zázemí včetně parkoviště, restaurace, půjčovny kol a cyklistického vybavení apod. Jednotlivé erzety jsou umístěny v bikeparku nebo v jeho těsné blízkosti. V roce 2020 se závodu zúčastnilo dokonce 445 závodníků, proto se neváhejte na závod včas přihlásit a mějte na paměti, že přihlásit se lze jen online, a to do 10. 7. 2022. Více o závodě na webu pořadatele.

Autor: Jakub Barčík

1. mistrovství ČR gravel a Hlinecký hřebec MTB, 30. 7., Hlinsko

V jeden den, na jednom místě a hned dvě zajímavé akce? Přesně to nabídne 30. 7. Hlinsko. Bude se zde konat jak 1. mistrovství ČR v gravelu, tak zároveň již 11. ročník MTB závodu s názvem Hlinecký hřebec MTB. A co si budeme, není to výzva jen pro samotné závodníky, ale i pro pořadatele. Pořadatelé se takto rozhodli především z důvodu, že dosavadní trasa Hlineckého hřebce je z velké části zničena, proto se pojedou oba závody na téměř stejné trati. Může to tak být zajímavé srovnání těchto disciplín, což určitě zaslouží i diváckou podporu. Pro více informací navštivte web pořadatele, kde najdete jak všechny potřebné informace, tak i možnost přihlášení.


Šumavský MTB maraton Kooperativy, 30. 7., Zadov

A přece jen se podíváme do Zadova ještě jednou. První víkend v červenci přivítá Zadov enduro bikery, naopak poslední červencový víkend závodníky s nižšími zdvihy. A na co lákají sami pořadatelé? Cituji: “Nádherná krajina, za kterou se vyplatí jet i daleko na jih Čech. Skvělé zázemí uprostřed lesa je sice útulnější, ale lidé se sem vejdou a můžou fandit na startu i v cíli. Závod na Šumavě nabízí mnoho lákadel, ať už pro závodníky nebo účastníky – CHKO Šumava, průjezd historickým Vimperkem, výhledy, skot a koně. Nesmíš chybět”. Zní to lákavě, co myslíte? Opět se vedle Family tratě nabízí více variant, tentokrát dvě, a to trasy B a C o délce 61 a 30 km, a vedle toho navíc i Nova Junior Trophy maraton. Více o závodě na webu pořadatele.


No sami vidíte, že červenec bude hodně zajímavý. Věříme, že nebudou chybět vysoké teploty a prach, ale možná dojde i na letní bouřky a bláto, no bude to opět měsíc plný zábavy, hlavně na kole. Závěrem jen připomínáme novou funkci magazínu, a to kalendář akcí, ve které můžete najít nejen výše uvedené akce, ale i další zajímavé akce včetně triatlonů či jiných podniků. Odkaz najdete zde. Pokud jste ale něco v kalendáři nenašli, napište klidně do komentářů pod tímto článkem.

Titulní fotografie: Ondřej Totzauer
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Červenec - slunce, seno, závody

Červenec - slunce, seno, závody

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?
keyboard_arrow_up