Výbava na dlouhé vyjížďky - polykej kilometry bez obav

Výbava na dlouhé vyjížďky - polykej kilometry bez obav

Dlouhé vyjížďky jsou logisticky náročnější než kratší švihy - samozřejmě potřebujete více jídla i vody, hrozí ale i výkyvy teplot a počasí všeobecně. Pojďme se proto podívat na pár kousků, které by se na dlouhou trasu mohly hodit.

Craft Core Endurance

Čím jiným bychom měli začít, než právě kalhotami? Jakmile totiž nemáme v kraťasech pohodlnou vložku, dříve nebo později se nám jízda zprotiví. Proto je vložka v dámských kraťasech Craft Core Endurance silná až 12 milimetrů, zároveň je anatomicky tvarovaná, aby hned po několika kilometrech nezačala tlačit. Kalhoty na svém místě drží díky šlím a jsou vyrobeny z prodyšného materiálu, samozřejmostí jsou i reflexní loga. Cena těchto kraťasů je 1449 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Kellys Chainey

Čím delší je vyjížďka, tím větší je pravděpodobnost, že se něco může pokazit. Příkladem je i samotný Peter Sagan a jeho účast na Paříž-Roubaix v roce 2018. Pokud se vám, podobně jako jemu, uvolní například šroub v představci, multiklíčem Kellys Chainey ho hravě utáhnete. Tento šikovný nástroj se skládá z inbusových klíčů různých rozměrů, torxového klíče a samozřejmě plochého a křížového šroubováku. V kapse moc místa nezabere, jeho cena je 339 Kč a najdeš ho v naše MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

CamelBak Lobo 9

Jsou tvým revírem lesy a traily? Pak jistě oceníš šikovný batoh, kam naskládáš potřebnou výbavu i případné tekutiny navíc. CamelBak Lobo 9 má úložný prostor 9 litrů, z čehož 2 litry zabírá rezervoár Crux™. Najdeš tu celou řadu „simply clever“ vychytávek, jako například integrovaný organizér na nářadí, poutko na blikačku či popruh na helmu. Součástí jsou i hrudní a bederní pás, oba odnímatelné. Cena tohoto batohu je 2499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Alé PRR Stars

Když strávíte na vyjížďce celý den, je třeba počítat s tím, že se bude měnit teplota a příjemný ranní chládek vystřídá polední vedro. Letní dres Alé PRR Stars pokrývá široký interval teplot od 25 do 40 °C, přičemž cyklista ocení zejména jeho rychlé schnutí. Neméně důležitá je i jeho ochrana před slunečním zářením na úrovni SPF 10+. Nic s ním nepokazíte ani při svižnější jízdě, díky technologii Body Mapping totiž perfektně sedne na tělo. Jeho cena je 2599 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

CTM R:AMP

Nikdy nevíš, jak moc se ti vyjížďka protáhne. Vždy je proto dobré mít po ruce světlo, nejenže je důležité vidět, ale i být viděn. Světlo CTM R:AMP je nabízeno s různými stupni světelného toku. Nabíjí se pomocí kabelu USB-C, a zároveň může posloužit jako powerbanka. Podle podmínek si na něm můžeš nastavit režim blikání nebo stálého světla. Jeho cena se pohybuje od 719 do 1549 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Veloskin Chamois

Ruku v ruce s kvalitními kraťasy a vložkou jde i ošetření citlivých partií. Veloskin Chamois zabraňuje tření mezi citlivými partiemi, kalhotami a sedlem, čímž dokáže jízdu dost zpříjemnit. Obsahuje různé přírodní látky a vitaminy, které vyživují pokožku a zabraňují množení škodlivých bakterií. Cena tohoto praktického cestovního setu je 449 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele. Podrobný test Veloskin Chamois najdete v Magazínu.

SiS Go Electrolyte

Kdo si s sebou na vyjížďky jednou zvykne vozit ionťák, těžko se vrací k čisté vodě. Důvod je prostý - takovýto elektrolytický nápoj SiS Go Electrolyte obsahuje optimální směs sacharidů a minerálů na dlouhodobější fungování a hydrataci organismu. Je snadno stravitelný a dostupný v několika příchutích - černý rybíz, pomeranč a citron s limetkou. Cena balení (1600 g) je 739 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.



Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
Zdroj fotografií: archív redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip PR článek

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
keyboard_arrow_up