Rozmazluj nejen sebe, ale i své kolo

Jezdit na kole umí skoro každý. Ne všichni se o něj ale dokážou patřičně starat. Návratem z vyjížďky by vaše vzájemná interakce neměla skončit. Čím více pohyblivých částí na kole máte, tím náročnější je jeho údržba. Tu ale samozřejmě vyžaduje i naše tělo.

Kellys KLS Magnum

S vyfouknutými koly by žádný biker daleko nedojel, pumpa se proto řadí mezi nejzákladnější vybavení každého cyklisty. Kellys KLS Magnum disponuje ručičkovým manometrem se stupnicí v barech i PSI, na které snadno poznáš, na jaký tlak máš kolo momentálně nafouknuté. Hlavice je “obojživelná”, lze nasadit jak na galuskový ventilek, tak na autoventilek. Rukojeť je pogumovaná, díky čemuž poskytuje pevný úchop. Cena pumpy je 709 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Vittoria Mezcal III

Jistota na trailu či při XC vyjížďkách v zatáčkách, při prudkém brždění, ale často i při výšlapech do kopce je požadavkem mnohých bikerů. Středně hrubý dezén pláště zaručuje vysokou rychlost a nízký valivý odpor, přičemž plynule přechází do agresivnějšího vzoru na bocích, které poskytnou požadovanou jistotu v zatáčkách. Plášť jako takový je složený až ze čtyř směsí, což z něj činí univerzála do každých podmínek. Cena za kus je 1299 a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Selle San Marco Aspide Short

Čím delší jsou vaše vyjížďky, tím důležitější je výběr správného sedla, aby vaše sedací partie už po pár kilometrech nezačaly stávkovat a nezahlásily: “Máme dost, otoč to.” Italské Selle San Marco nabízí pohodlí díky tlumení z pěny Biofoam. Je to lehoučké sedlo vážící jen 280 gramů, čemuž napomáhá jak karbonová skořepina sedla, tak ližiny z materiálu Manganese. Vhodné je jak na silnici, tak do terénu. Jeho cena je 2399 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

RockShox Dynamic Seal PTFE

„Kdo maže, ten jede“ zdaleka neplatí jen pro pohon, v případě odpružených kol se to týká i vidlice a tlumiče. V pohyblivých součástech se totiž s oblibou zachytávají nečistoty a vyžadují vhodné teflonové mazivo. RockShox Dynamic Seal PTFE je ideální na mazání O-kroužků a gufer na vidlicích a tlumičích, přičemž přídavek PTFE snižuje tření a zlepšuje tepelný odpor. Cena balení (500 ml) je 359 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Veloskin Chamoix Cream 150 ml

Problém může z dlouhodobého hlediska představovat i tření mezi sedacími partiemi a cyklistickými kalhotami. Proto je vhodné používat ochranný krém, jako je Veloskin Chamoix, který toto tření snižuje, čímž přispívá k pohodlnější jízdě. Obsahuje vše, co pokožka potřebuje k výživě, vitaminy a směs olejů. Díky tomu bude pokožka hydratovaná a chráněná, krém navíc působí i antibakteriálně. Jeho cena je 399 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Vortex Go Cream

Každé kolo na sobě má spoustu pohyblivých částí, které vyžadují pravidelné mazání - ať už jde o ložiska ve středovém či hlavovém složení, nebo v nábojích. Vazelína Vortex Go Cream dobře poslouží v případě všech takových pohyblivých spojů, kde je nutné snížit tření. Její devízou je i odpuzování vody a z toho vyplývající ochrana proti korozi a degradaci materiálu. Účinná je v širokém rozsahu teplot, od -30 až do 140 °C. Její cena je 165 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Weldtite Dirtwash Degreaser

Při promazávání ložisek je ale napřed nutné odstranit zbytky starého maziva. Odmašťovač Weldtite Dirtwash Degreaser je k tomu jako stvořený, neboť rozpouští mastnotu. Ať už se bavíme o vazelíně, brzdové kapalině, nebo různých olejích. Do karet mu hraje i to, že je vyroben z přírodních materiálů, a je tedy šetrný k životnímu prostředí. Cena praktického 5litrového balení, které vydrží pěkně dlouho, je 359 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Finish Line Easy Pro Brush Set

Kromě “cyklokosmetiky” se biker při čištění kola neobejde ani bez čisticích nástrojů. A jestli začíná takzvaně od píky, bude pro něj ideální si zakoupit celou sadu. Finish Line Easy Pro Brush Set obsahuje pět kartáčků různých tvarů, kterými zvládneš vyčistit celé kolo od rámu přes pohon až po těžko přístupná místa. Štětinky kartáčků mají různou tvrdost, takže se každý hodí na čištění jiné části kola. Cena sady je 389 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Muc-Off eBike Essentials Kits

Tato sada je přizpůsobena tomu, aby vyhověla zvýšeným požadavkům na mazání při vysokém točivém momentu e-biku a jeho náročnému využití. Obsahuje čistič kol Nano Tech, který je možné použít na očištění e-biku od nečistot, Bike Protect, díky kterému bude e-bike méně náchylný na zachytávání špíny, eBike Dry Water Lube, jehož mazací vlastnosti jsou vhodné do suchého prostředí, bio odmašťovač a čisticí nástroje. Cena kitu je 1299 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Více produktů pro vaše pohodlí a bezpečnost najdete na MTBIKER shopu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up