Vychytávky pro vaše kolo - pro lepší pocit z jízdy

Přestože jsme všichni na své karbonové, hliníkové, ocelové či titanové oře pyšní, každý z nich čas od času potřebuje nějaké to vylepšení. Ať už jde o výměnu spotřebního materiálu, nebo upgrade na kvalitnější komponenty.

Tatze MC_FLY Titan

U pedálů značky Tatze jsme už zvyklí na to, že jsou zárukou výborné kvality a nízké hmotnosti. Model MC-FLY představuje s hmotností 305 gramů vůbec nejlehčí enduro a trailové pedály na trhu. Jsou kompatibilní s SPD, ale zároveň mají i velkou kontaktní plochu mezi tretrou a tělem pedálu. K dispozici jsou různé možnosti nastavení, jako například pevnost uchycení tretry nebo kontaktní tlak. Jejich cena je 5 590 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Wittkop Selle Esse Vela SC

Pohodlné sedlo je významným faktorem ovlivňujícím jízdu, a čím je lehčí, tím lépe. Skořepina modelu Selle Esse Vela SC je proto vyrobena z karbonu a ližiny z materiálu Inox. Ve výsledku se jedná o sedlo o hmotnosti 200 gramů, které má zároveň originální duhový potisk a je ručně vyrobené v Itálii. V jeho středu se nachází otvor, který zvyšuje komfort jízdy. Jeho cena je 1 199 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Weldtite Tubeless MTB Conversion

Bezdušové provedení kol je poslední dobou stále oblíbenější a přináší s sebou nesporné výhody. Předělat kola na “bezdušáky” lze i doma, stačí k tomu vhodné pláště a konverzní kit. Ten od Weldtite obsahuje bezdušovou pásku do ráfku, ekologický tmel do plášťů, montážní páky s gelem a dva bezdušové ventilky o délce 55 mm. Výrobce deklaruje, že tmel zalepí defekt do velikosti 3 mm. Cena setu je 1 049 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

MicroSHIFT XCD

Značka microSHIFT představuje “ekonomickou” alternativu Shimana či Sramu, která s nimi ale ve většině případů není kompatibilní. To však není případ 11 rychlostní přehazovačky microSHIFT XCD, která je vlajkovou lodí přehazovaček s touto vlastností. Díky přímějšímu vedení kabelu je zajištěná okamžitá změna převodu, a tak se nemusíte bát s ní vyrazit na technické tratě, kde často měníte rychlost. Její cena je 1 799 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Sram XX1 Eagle

Samozřejmě se dá jezdit i s kazetou nižší řady, ale pro ty, kdo jezdí s řazením od Sramu a nechtějí dělat žádné kompromisy v hmotnosti a spolehlivosti, je tu XX1 Eagle s technologií X-DOME®. S hmotností jen 362 gramů se řadí mezi nejlehčí 12rychlostní kazety na trhu. Je vyrobena z chrom-molybdenové slitiny se zlatou povrchovou úpravou, přičemž největší 50zubový pastorek je hliníkový. její cena je 11 190 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Weldtite Tubeless Repair

Defekt v terénu není nic příjemného, zvlášť když už ho tmel v pláštích nepobere. V tu chvíli přichází ke slovu opravná sada s knoty. Ta od Weldtite obsahuje potřebné nářadí (očko na zastrčení knotu do díry a drobný nožík na odříznutí přebytečné trčící části knotu) a několik knotů, to vše v kapsli z hliníkové slitiny. Ten poslouží i k jistějšímu úchopu nářadí při opravě. Cena tohoto setu je 708 Kč a najdeš ho na stránkách dodavatele.

Kellys KLS Flat 50 BB

Pedály slovenského výrobce Kellys lze využít jak při BMX, tak pro začátečníky v bikeparcích nebo enduru. Tělo pedálu je vyrobené z hliníku, osa otáčející se na kuličkových ložiscích z bóru. Jsou oboustranné a na každé straně se nachází deset vyměnitelných pinů. Kromě klasické černé jsou k dostání i v neonové žluté či oranžové pro případ, že byste své kolo chtěli trochu oživit nebo doladit. Cena za pár pedálů je 1 199 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

CTM Gyver 11v1

Kdo by neznal Anguse MacGyvera? To je ten chlapík, který dokázal z ničeho vyrobit cokoli, co potřeboval. Ve stejném duchu se nese multiklíč z dílny slovenského výrobce CTM. Nachází se na něm široké spektrum nástrojů. které může cyklista na vyjížďce potřebovat a využít - od inbusových klíčů v sedmi velikostech přes křížový a plochý šroubovák, torx T25 až po nýtovač řetězu. Tento šikovný nástroj stojí 289 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Více vychytávek pro vylepšení nebo údržbu kola najdete na MTBIKER shopu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up