Dárky pro XC a silničního cyklistu - když sezóna nekončí

Na XC, a v některých oblastech i na silniční cyklistice, je krásné to, že si ji můžeme užívat celoročně. Tak proč neotestovat nové ,,hračky” hned po Vánocích.

Craft Core Wool Merino

Set termoprádla z dílny Craft se vyznačuje zejména svojí hřejivostí. Je totiž vyroben z materiálu, který kombinuje ovčí merino vlnu s umělými vlákny. Přítomnost merino vlny zajišťuje termoregulaci jak za sucha, tak za mokra i eliminaci zápachu. Výsledný set tak najde své uplatnění zejména při jízdě v zimních měsících. Široké manžety na koncích rukávů i dolního okraje spodků zabraňují shrnování prádla. Cena setu je 2 949 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Garmin Edge 830

Edge 830 se řadí mezi cenově dostupnější modely, přitom nabízí spoustu zajímavých funkcí. Samotnému tělu dominuje barevný, dotykově ovládaný displej, na kterém najdeme řadu naměřených údajů, ať už základních nebo pokročilých. Uživatele překvapí i takovými funkcemi, jako například měření délky skoků v terénu nebo sledování plynulosti jízdy. V balení najdete i různé držáky, USB kabel nebo poutko. Cena přístroje je 9 790 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Assos Equipe RS S9 Speed Club

Cyklistický dres, kterým se zavděčíš zejména vyznavačům rychlé jízdy - to je Equipe RS S9. Byl navržen tak, aby minimalizoval aerodynamický odpor cyklisty, tím zvýšil jeho rychlost a lehkost jízdy, a zároveň byl lehký a příjemný na nošení. Zadní části dominuje logo Speed Club-u a díky dynamicky se měnícím barvám bude cyklista dobře viditelný i v provozu. Jeho cena je 4 899 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Veloskin Chamoix Cream 150 ml

Tření mezi sedacími partiemi a cyklistickými kalhotami může z dlouhodobého hlediska představovat problém. Proto je vhodné používat ochranný krém, jako je Veloskin Chamoix, který toto tření snižuje a napomáhá k pohodlnější jízdě. Obsahuje vše, co potřebuje pokožka pro svou výživu, vitamíny a směs různých olejů. Díky tomu bude pokožka hydratovaná a chráněná. Mimo to krém působí i antibakteriálně. Stojí 399 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Kellys Thermo S

Když nám v chladných měsících zima útočí na kolena, rádi sáhneme po návlecích. Kellys Thermo S jsou vyrobeny z funkčního termomateriálu SuperRoubaix®, který poskytuje nejenom ochranu před chladem, ale kromě toho udržuje termoregulaci a odvádí pot a vlhkost. Aby se návleky neshrnovaly, jsou v horní části opatřeny protismykovým lemem. Bezpečnost zvyšuje reflexní logo. Cena za pár je 499 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

CTM Roak

Slovenský výrobce se už dávno nespecializuje jen na výrobu kol, ale nálepku „vyrobeno na Slovensku” dostal i tento dres, který je dostupný hned ve třech barvách. Je ušitý tak, aby vyhovoval aerodynamickým požadavkům rychlé jízdy, a zároveň pomocí odvětrávacích panelů na bocích a zádech a strukturovanému materiálu na rukávech, stíhal odvádět pot. Na zadní straně najdeme tři kapsy s reflexními pásky. Jeho cena je 1 249 Kč a můžeš ho koupit na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Vittoria TLR Road Kit

Právě heslo „Be unstoppable” (Buď nezastavitelný) nejlépe vystihuje vložky do silničních bezdušových plášťů značky Vittoria. Jsou dostupné ve třech velikostech, v závislosti na šířce plášťů, a účinně chrání jak ráfky před poškozením, tak samotné pláště od „procvaknutí” o ráfek. Pokud přece jenom dojde k defektu, dá se na nich bezpečně dojet do cíle. Potěší samozřejmě i nízká hmotnost. Cena páru vložek je 2 499 Kč a koupíš je na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

SiS Go Isotonic Variety

Když je potřeba co nejrychleji doplnit energii, je velmi dobrou volbou izotonický gel. Obsahuje mimo jiné i maltodextrin. Ten vzniká spojením molekul glukózy - jednoduchého cukru, který slouží jako ,,palivo” pro svalstvo. Pro dosažení optimální účinnosti se doporučuje dávkování 1 - 3 gely za hodinu výkonu. Toto balení obsahuje sedm gelů s různými příchutěmi, například citron, grapefruit, jablko nebo tropické ovoce. Cena balení je 309 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

Muc-Off Hydrodynamic Team Sky Lube

… a když opravdu skočíš hned po svátcích na kolo, nezapomeň do sněhu pořádně namazat řetěz. Mazivo Muc-Off Hydrodynamic zvládne i náročné podmínky, je možné používat ho celoročně a vyznačuje se výjimečnou odolností. Kromě ochrany řetězu před korozí a nepříjemnými zvuky chrání i životní prostředí, protože není založeno na petrolejové bázi, ale obsahuje syntetické polymery. Cena 50ml balení je 669 Kč a je k dostání na našem MTBIKER shopu nebo na stránce dodavatele.

VDO R5 GPS Full Sensor Set

GPS cyklopočítač VDO R5 je ekonomickou alternativu, ale stále přitom nabízí mnoho funkcí - od měření rychlosti, nebo informace o nadmořské výšce pomocí barometrického měření, až po navigaci k cíli. Pomocí ANT+ nebo Bluetooth umožňuje spárování s aplikací, a zobrazení více relevantních údajů. Je kompatibilní s mnoha modely elektrokol a je možné tak na displeji sledovat stav baterie a další důležité údaje. Cena setu je 4 907 Kč a najdeš ho na stránce dodavatele.

MTBIKER multifunkční šátek

Multifunkční šátek může být v chladném počasí mnohem větším pomocníkem, než by se mohlo zdát. Dýchací cesty jsou vystaveny studenému vzduchu a bez ochrany si ježděním v zimě koledujeme o nachlazení. Šátek MTBIKER je vyrobený z příjemného strečového materiálu a díky svému tvaru se dá využít jako i jako čelenka, čepka nebo potítko. Jeho koupí podpoříš aktivity MTBIKERu. Jeho cena je 373 Kč a v několika barvách ho najdeš na našem MTBIKER shopu.

Pokud chceš silničnímu nebo XC cyklistovi vybrat jiný dárek, stačí navštívit náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up