Čištění jako součást ježdění - prodlužte životnost komponentů

Ježdění je krásná věc, čištění už trochu méně. O komponenty se však třeba se starat – jak, to si ukážeme v tomto článku.

Weldtite Pit Stop - 669 Kč

Weldtite Pit Stop
Koupit si sadu prostředků na čištění a mazání komponentů je skvělý start. Sada Weldtite Pit Stop zahrnuje vše, co biker ze začátku potřebuje – čisticí prostředek na rám i komponenty, odmašťovač na pohon, mazací teflonový olej na tlumení či teleskopickou sedlovku a mazací olej na řetěz do každých podmínek. K tomu je přibalena praktická houbička s hadříkem, který usnadňuje celý proces údržby a dva čisticí provázky na kazetu. Cena takového setu je 669 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

BikeWorkx Cyklo Star Greener - 175 Kč

BikeWorkx Cyklostar Greener
Na odolnou špínu je potřeba pořádný čisticí prostředek a Cyklostar, který už má dobré renomé, mezi ně jednoznačně patří. Toto litrové balení slouží zejména jako náplň do rozprašovače, který vytvoří účinnou pěnu. Ta se následně snadno aplikuje na celé kolo a usnadňuje smytí bláta a jiných nečistot. Kromě toho je prostředek šetrný vůči laku kola. Praktické litrové balení vydrží několik cyklů čištění, jeho cena je 175 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Muc-Off Hydrodynamic Team Sky Lube - 529 Kč

Muc-Off Hydrodynamic Team Sky Lube
Mazivo do jakýchkoli podmínek? To je Muc-Off Hydrodynamic Team Sky Lube. Jak již název napovídá, byl vyvinut ve spolupráci s týmem Sky. Na závodech se často střídají podmínky, proto toto mazivo dobře snáší vlhkost i suché či prašné cesty. Vyznačuje se i nadstandardní životností a odolností, ale zároveň je šetrné k životnímu prostředí, jelikož není založeno na petrolejové bázi. Cena za 50 ml lahvičku je 699 Kč a mazivo najdeš i v našem MTBIKER shopu.

Cyclon Bike Care All Weather - 179 Kč

Cyclon Bike Care All Weather
Syntetické mazivo Cyclone Bike Care All Weather ve spreji pokrývá ošetřené komponenty tenkou silikonovou vrstvou. Ta odpuzuje vlhkost i nečistoty, tím chrání před korozí a prodlužuje životnost součástek. Je účinné v suchých i vlhkých podmínkách a vyznačuje se univerzálností. Použít jej lze na lanka, kluzné plochy, tlumení či řazení. Cena se v závislosti na velikosti balení pohybuje od 179 do 599 Kč a všechny je najdeš v našem MTBIKER shopu.

Weldtite TF2 Plus Dry - 117 Kč

Weldtite TF2 Plus Dry
Mazivo Weldtite TF2 Plus Dry je určeno primárně do suchých podmínek, jelikož na sebe neváže zbytečně moc nečistot a prachu, a tudíž je vhodné zejména pro jízdu po silnicích v dobrých podmínkách. Nezalekne se však ani terénu a prašných podmínek. Přestože je určeno do suchých podmínek, do určité míry odolává mytí kol či řetězu. Kromě mazání pohonu je možné ho využít například k promaštění lanek řazení či brzd, jelikož snižuje tření a odpuzuje nečistoty. Jeho cena je 137 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Park Tool PT-PPL-1 - 185 Kč


„Kdo maže, ten jede“ a zdaleka to neplatí jen pro řetěz či tlumení. Zapomínat nesmíme ani na hlavové či středové složení, případně náboje kol – sem všude se může dostat špína či voda. Mazivo v tubě od renomovaného výrobce maziv či servisních nástrojů Park Tool PT-PPL-1 slouží zejména k promazání pohyblivých ložisek kola, kde působí jednak antikorozivně, a jednak ložisko utěsňuje, aby do něj nepronikla voda. Cena 113gramové tuby je 204 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Vortex Go Shiny - 109 Kč

Park Tool PT-PPL-1
Povrchová úprava rámu Vortex Go Shiny sice neslouží primárně k čištění kola, ale zajišťuje, že se nečistoty budou lépe smývat. Snižuje totiž jejich přilnavost i tření a na rámu zanechává voděodolnou tenkou ochrannou vrstvu. Kromě toho obnovuje barvy a zvyšuje jejich lesklost či hloubku. Primární funkcí je však zejména ochrana rámu a jeho konzervace. 500 ml lahvička s praktickým rozprašovačem stojí 182 Kč a najdeš ji i v našem MTBIKER shopu.

Vortex Go Clean - 139 Kč

Park Tool PT-PPL-1
Odmašťovač Vortex Go Clean je typický svojí univerzálností, jelikož je možné jej aplikovat na kteroukoli součástku kola včetně brzdových kotoučů či pohonu. Jelikož se rychle odpařuje, zanechává čištěný povrch suchý a připravený k dalšímu čištění. Díky struktuře aerosolu se dostane přesně do místa určení a tím, že je na bázi oxidu uhličitého, nezpůsobuje korozi povrchů. Cena 400 ml balení je 228 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Pro nabídku dalších šikovných čisticích či mazacích prostředků můžeš navštívit náš MTBIKER shop.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up