Výbava pro začátečníky - bezpečnost i praktické využití

Cyklistiku si začátečníci užijí, i pokud nemají kolo za desetitisíce a top výbavu. Není ale radno zapomínat na základní nářadí, svou bezpečnost či šikovné doplňky.

Amplifi MKX Knee - 1 929 Kč


Chrániče na kolena určitě ocení hlavně začátečníci na trailech a v bikeparcích. Amplifi MKX Knee jsou ergonomicky tvarované a splňují i bezpečnostní normy. Na nohu se upínají pleteninovým návlekem z pružného materiálu, který je navíc lehký a prodyšný, takže spolehlivě odvádí vlhkost. Kromě toho jsou lemy ukončené protiskluzovým povrchem, který zaručuje stabilitu. Nohu chrání 3D chrániče ve tvaru včelího plástu. Cena návleků je 1 929 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

CrankBrothers Stamp 1 Large - 1 299 Kč


Pedály Stamp 1 Large se řadí mezi cenově dostupné modely, což jim ale neubírá na funkčnosti. Využít se dají na široké spektrum disciplín od endura přes trail a freeride až k downhillu. Deset nastavitelných pinů na obou stranách pedálu vždy udrží botu přikovanou na místě. Model Large je vhodný pro velikost obuvi EU 43 až 49. Je dostupný v několika barevných provedeních, dá se tím pádem i pěkně doladit ke kolu. S cenovkou 1 299 Kč je najdeš i v našem MTBIKER shopu.

CTM Draax - 869 Kč


V případě, že jsi v terénu všestranný jezdec, potřebuješ i všestrannou přilbu. Model CTM Draax se hodí jak na XC, tak i na lehčí enduro či trail. Důvodem by mohl být jednak nastavitelný a odnímatelný kšilt, a jednak prodloužená zadní část, která chrání zátylek. Pohodlí zabezpečují vycpávky z jednoho kusu, které jsou také odnímatelné a jejich součástí je i síťka proti hmyzu. O odvětrávání se stará až 18 větracích otvorů. MOC přilby je 1 129 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

BBB BSB 13 CurvePack - 402 Kč


Mít podsedlovou kapsičku je velmi praktické – dá se tam schovat náhradní duše, lepení, hotovost, multiklíč... Stačí zvolit tu správnou velikost. Proto se kapsička BBB BSB-13 CurvePack vyrábí ve třech velikostech, které nabízejí objem od 0,36 do 0,69 litru a jsou členěné vnitřními přepážkami. Zajímavostí, která potěší, je modrá barva podšívky, díky které bude obsah viditelnější. Samozřejmostí je i poutko na zadní blikačku. MOC kapsičky je 789 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Weldtite Tubeless MTB - 929 Kč


Bezdušové provedení kol nabírá v poslední době výrazně na popularitě a ocení ho i začátečník. Překlopit kola na „bezdušáky“ se dá i doma, stačí k tomu vhodné pláště a konverzní kit. Ten od Weldtite obsahuje bezdušovou pásku do ráfku, ekologický tmel do plášťů, montážní páky s gelem a dva bezdušové ventily o délce 55 milimetrů. Výrobce deklaruje, že tmel zalepí defekt do velikosti 3 milimetrů. MOC setu je 1089 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Lezyne V Pro - 689 Kč


Alfou a omegou při servisu jsou klíče, přičemž je dobré mít po ruce multiklíč, který se dá přihodit do kapsy na jakoukoli vyjížďku, a vyřešit tak různé poruchy v terénu. Nástroje multiklíče Lezyne V Pro jsou vyrobené z kvalitní oceli, ošetřené antikorozní technologií Black Anti-Corrosion a nabízejí jedenáct funkcí – najdeme tady mnoho různých inbusových klíčů, torxů a křížový šroubovák. Výhodou je i plochý tvar multiklíče. MOC je 759 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

SKS Airkompressor 12.0 - 669 Kč


Servisní pumpa SKS Airkompressor 12.0 dokáže nafoukat kolo na tlak až 12 barů. Její silnou stránkou je hlavně praktičnost - je na ní osazená osvědčená hlavice, která se dá nasadit na různé typy ventilů. Kromě toho je vybavená blokovací páčkou, díky které spolehlivě drží na ventilu během foukání. O nahuštění kola na přesnou požadovanou hodnotu se stará manometr. Ocelové tělo pumpy zaručuje, že bude sloužit dlouhé roky. Její MOC je 739 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Prilba ABUS MoTrip - 1 019 Kč


Pádům se nevyhneme, proto je důležité mít kvalitní ochranu hlavy. Model MoTrip je vyrobený z absorpční EPS pěny, která je pevně spojená s vnějším obalem. O odvětrání se stará 6 vstupních otvorů v kombinaci s 8 výstupními. Na trailu bude výborným společníkem i díky nastavitelnému štítu, systému GoggFit na bezpečné uložení brýlí nebo prodloužené zátylkové části. Potěší i dámy, protože se do přilby vejde i culík. Její cena je 1 549 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Pokud tě zajímají další kousky, které jako začátečník využiješ, můžeš navštívit náš MTBIKER shop.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Od základu: Jak si vybrat MTB přilbu a jaké typy známe?

Od základu: Jak si vybrat MTB přilbu a jaké typy známe?

Helma zachraňuje životy, o tom není pochyb. Jak si však vybrat přilbu, jaké typy MTB přileb existují a na co se při výběru zaměřit?
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up