Máj, cyklistických maratonů čas

Rozkvetlé stromy, teplo, romantika, pot a zvuk ořechů. To všechno a mnoho dalšího nás čeká v květnu.

Author Šela Marathon, 6. května, Týn nad Bečvou

Author Šela Marathon je jednou z legend českých závodů. V nabídce je tady totiž hned několik tratí, delší maratonská, kratší maratonská, ale nezapomnělo se ani na děti. Centrem závodů je hrad Helfštýn. Tento maraton je jedním z mála, které mají trasy celoročně vyznačené, a tak se dá jet trénovat kdykoli. Kromě závodů samotných je připravený bohatý doprovodný program v podobě návštěvy hradu, lanového bludiště a afterparty. Kompletní propozice najdeš na stránce organizátora.

Author Šela Marathhon, Jan BrychtaAuthor Šela Marathhon, Jan Brychta

Blinduro 500+, 6. – 7. května, Lipno nad Vltavou

Blinduro je úplným opakem. Trať těchto enduro závodů se jezdí „na oči“, což znamená, že závodníkům není dopředu umožněno si ji projet. Celkově na Blinduru čeká závodníky osm měřených úseků, rychlostních zkoušek, na které se budou přesouvat neměřenými přejezdy. Kromě „klasických“ enduro mašin se na start mohou postavit i e-biky. Výsledky těchto závodů se počítají do hodnocení Blinduro King a Blinduro Queen. Všechny důležité informace najdeš na tomto odkazu.

Blinduro 500+, cyklosta na zavode

Extrém Bike Maraton Most, 13. května, Most

Dalším ze stále značených maratonů je Extrém Bike Maraton Most. Kromě dvou tradičních tratí, Extrém a Hobby Extrém, si tento rok organizátoři přichystali i novinku v podobě Gravel tratě. Název sice napovídá, co na závodníky bude čekat, ale nenechte se zmást – Klínské traily vyžadují i techniku směrem z kopce, nejen rychlost do kopce. Náročnosti je adekvátní i finanční odměna pro nejrychlejší závodníky. Víc informací o závodech najdeš na stránce organizátora.

Extrém Bike Maraton Most, zavodnik

Montes Ferrei, 13. – 14. května, Hlinsko

Železné hory si připravily trať hodnou správných ultrabikerů. Na výběr jsou tři možnosti trasy – 250 km, 100+100 km a 100 km. Každý si tak může vybrat svůj styl, jakým chce závody absolvovat, jestli pojede „na šrot“ od začátku do konce nebo se tu a tam zastaví, pokochá přírodou, zvolí bikepacking... kromě závodění je pro účastníky připravená beseda se zkušeným závodníkem Petrem Jirečkem, který absolvoval Hedvábnou stezku v Kyrgyzstánu. Kompletní propozice závodů najdeš na stránce organizátora.

Montes Ferrei, cyklisti

Czech DH TopOnTrail CUP #2, 13. – 14. května, Kouty nad Desnou

Druhé kolo českého poháru v downhillu je situováno na traily v Koutech nad Desnou. Po úvodní, poměrně „light“ rozehřívačce, tentokrát pro změnu organizátoři zvolili jednu z nejdelších a nejtěžších tratí v Česku. Uplatnění tady najdou hlavně sjezdová a enduro kola, skuteční „labužníci“ si trať mohou přijet užít na hardtailech. V ceně startovného je i vývoz lanovkou k trati. Všechno o závodech najdeš na stránce organizátora.

Silesia Bike Marathon, 20. května, Opava

Skutečně krásnou trať chystá Silesia Bike Marathon. Moravskoslezská „klasika“ provede závodníky okolím zámků, přírodním parkem, či údolím řeky Moravice. Trať je zkombinovaná jako „všehochuť“ svážnic, singlů, technických úseků a krásných výhledů. Celá trať je korunovaná brodem v blízkosti cíle. Na výběr je delší, 90 km a kratší, 55 km trať. Všechny informace o závodech najdeš na stránce organizátora.

Silesia Bike MarathonSilesia Bike Marathon

Bohemia Swiss Tour, 25. – 28. května, Krásná Lípa

Nejen profi cyklistikou je živ svět a na své si musí přijít i „hobbíci“. Proto se paralelně s etapovými závody Tour de Feminin uskuteční závody Bohemia Swiss Tour. Čtyři dny napříč Národním parkem České Švýcarsko umožní mnoha amatérům vcítit se do kůže profesionála. Čeká nás časovka a následně tři různě náročné etapy, přičemž podobně jako při profi závodech, i tady čekají různé klasifikace závodníků. Vše důležité najdeš na stránce organizátora.

Trek Enduro Race Kouty, 26. – 28. května, Kouty nad Desnou

Prach na trailech v Koutech nad Desnou se ješte ani nestihne usadit a opět ho zvíří enduro stroje. Odehraje se tady jedno z kol české enduro série a jedná se o jeden z nejstarších enduro závodů. Všechny rychlostní zkoušky jsou situované přímo v bikeparku nebo jeho těsné blízkosti. Zajímavostí je možnost zvolit si úroveň a s ní i počet „RZtek“, na kterých odstartuješ. Kompletní propozice najdeš na stránce organizátora.

Trek Enduro Race KoutyTrek Enduro Race Kouty

Májový bobr, 27. května, Hlučín-Bobrovníky

XC závody Májový Bobr přinášejí dvě tratě – 30 km a 19 km. Mimo to se odehrají i dětské závody, takže se nezapomnělo skutečně na nikoho. Trasy jsou situované v lesoparku, což ale neznamená, že to bude zadarmo. Nechybějí strmé ani technické úseky. Na závěr se všichni zúčastnění mohou těšit na bohatou tombolu. Výsledky závodů se počítají i do Bajkerské Amatérské Regionální Soutěže. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

Májový bobr

Slovácký okruh, 27. května, Žeravice

Jedny z pohodových závodů se odehrají koncem měsíce na Moravě. Slovácký okruh, závody startující v obci Žeravice, jsou určené jak pro silniční cyklisty, tak i pro handbikery či tricyklisty. V závislosti na zvolené disciplíně na ně čeká různý počet kol, přičemž základní okruh měří 24 kilometrů. Všech o této akci najdeš na stránce organizátora.

Slovácký okruh
Kromě těchto akcí najdeš mnoho dalších v našem kalendáři.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Srpen: využij poslední letní šanci

Srpen: využij poslední letní šanci

Přestože slunce stále hřeje, teploty pomalu začínají být příjemnější. O důvod více vyrazit na závod.
Červenec - slunce, seno, závody

Červenec - slunce, seno, závody

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?
keyboard_arrow_up