Malevil Cup: možnost poměřit síly s profesionály

Maratonská klasika Malevil Cup se blíží. Závod pro bikerky a bikery všech výkonnostních úrovní, který se pojede v Lužických horách 17. června, nabídne opět čtyři trasy.

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších a nejprestižnějších MTB maratonů v České republice. V uplynulých letech bikemaraton na severu Čech hostil evropský maratonský šampionát, národní šampionát nebo také prestižní UCI MTB marathon series.

Malevil Cup zavodnici
I letos je Malevil Cup zapsán v kalendáři světové cyklistické federace UCI a to dokonce jako C1! Což znamená, že by se na startu mohli objevit i zajímaví závodníci, se kterými si můžete poměřit své síly na hlavní 100 km trati.

Závod lákající nejlepší maratonce i amatéry všech úrovní se pojede v Lužických horách 17. června. Možnost porovnat vlastní síly a zkušenosti s konkurencí skýtá nejednu osobní výzvu. Malebná krajina i náročnost tratí nabízí pro závodníka velkou škálu emocí, kde si vybere to své opravdu každý fanoušek MTB.

Malevil Cup, závodníci, skaly
Skvost trati přijde na řadu po přejezdu státní hranice do německé části.
Dvě atraktivní trasy na 70 a 100 kilometrů přes Lužické a Žitavské hory vedou také přes hranice do Německa do známého lázeňského města Oybin. Pro začátečníky jsou připraveny nenáročné trasy na 30 a 50 kilometrů. Malevilské trasy nabízí to nejlepší z Lužických a Žitavských hor. Obsahují mix polních a lesních cest, strmá stoupání, kamenité a kořenové sjezdy a zábavné přírodní singletraily.

Ale především hobby bikeři si přijdou na své. Opět budou připraveny atraktivní trasy na čtyřech závodních distancích v rozmezí 30 - 100 km a k tomu i pohodová rodinná cyklojízda, která je určena všem, kteří nemají závodní ambice a chtějí si užít krásný den v sedle kola. Trasy Malevil Cupu doznají jen malých změn. Stěžejní místa tras budou ale zachována. Pečlivě vybrané lesní cesty a pěšinky vás provedou nejzajímavějšími místy, které okolní lesy a kopce nabízí.

obcerstveni
Malevil Cup tradičně startuje na náměstí v Jablonném v Podještědí. První atraktivní pasáž přichází už v úvodních kilometrech průjezdem Českou bránou a přírodním singletrailem do Hrádku nad Nisou. Skvost trati přijde na řadu po přejezdu státní hranice do německé části. Zde na závodníky čeká tradiční průjezd lázeňským městem Oybin a výzva v podobě zdolání nejtěžšího stoupání na trase na vrchol Hvozd. Právě zde se často závod rozhoduje. Náročná je i pasáž kolem dominantního vrcholu Luž.

Vítězové se můžou těšit na skleněné medaile ze sklárny Ajeto, kde vznikají trofeje i pro Tour de France. Celkem je na Malevilu vypsáno 32 kategorií. Sdílení společných zážitků a týmový duch, to je závod dvojic, který neustále nabírá na popularitě i prestiži a na Malevilu tato kategorie má už svou tradici.

Malevil Cup, zavodnici
Aktuálně jsou přihlášeni závodníci už z osmi zemí Evropy. Jistě již mnoho z vás slyšelo, či se zúčastnilo seriálu MarathonMAN Europe.

Pět nejlepších akcí v Německu, Itálii, Rakousku a České republice tvoří v roce 2023 opět populární mezinárodní sérii horských kol. Kromě Malevil Cupu a Krále Šumavy jsou součástí seriálu ještě rakouský Salzkammergut Trophy, německý Erzgebirgs-Bike-Marathon a finálový Kronplatz King v Itálii. Většina závodů má za sebou více než 20 ročníků a jsou neodmyslitelnou součástí kalendáře mnoha cyklistů. Každý rok se všech pěti maratonů účastní přes 8000 závodníků.


Více informací k MME na marathon-man.eu.

Malevil Cup 2023 datumy
Už víte, co budete dělat o víkendu 17. a 18. června 2023? Malevil Cup byste si rozhodně neměli nechat ujít ani vy.

Více informací o Malevil Cupu: malevilcup.cz.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Malevil Cup spouští registraci k jubilejnímu 25. ročníku

Malevil Cup spouští registraci k jubilejnímu 25. ročníku

Čas pokročil nezadržitelně k roku 2024. Roku, který bude nejen olympijský, ale i roku, kdy bude Malevil Cup slavit 25. výročí. Biková narozeninová párty se uskuteční první červnovou sobotu, konkrétně 1. června 2024 v Jablonném v Podještědí, v resortu Malevil, v Lužických a Žitavských horách.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
keyboard_arrow_up