BIKECORE Bikerally Otrokovice 2023

V neděli 30.4. se pojede v Otrokovicích již 15. ročník závodu ve sjezdu horských kol BIKECORE Bikerally 2023, který je zařazen do šampionátu Wood Bikerally series, tedy seriálu, který se jede po celé Moravě.

Spolek BIKECORE OE pořádá závod v rámci podniku WBS, který je zaměřen především na rozvíjení mladých talentů a na startu se tak představí přes 200 závodníků všech věkových kategorií z celé České republiky a Slovenska.

BIKECORE Bikerally Otrokovice 2023, zavodnikBIKECORE Bikerally Otrokovice 2023, zavodnik

Celý závod bude poprvé živě přenášen přes internet na Facebook a YouTube, stream můžete sledovat na tomto odkazu. Závod bude pokryt 9 kamerami, technické řešení přenosu je v tomto rozsahu celkem ojedinělé.

Kopec Tresný, z kterého jezdci startují, sousedí přímo s městem Otrokovice a je jedinečný tím, že jeho profil není tvořen přirozeným vývojem, ale byl uměle upraven za éry Tomáše Bati, který téměř polovinu hlíny z celého kopce nechal unikátní technologií splavovat dolů, aby zavezl bažiny a upravil terén v okolí Otrokovic pro novou výstavbu. Proto je profil celého kopce jedinečný a velmi vhodný pro tento typ závodu.

BIKECORE Bikerally Otrokovice 2023BIKECORE Bikerally Otrokovice 2023, MTB

Součástí závodu bude i prostorné zázemí, které nabídne možnost občerstvení a posezení. Chybět nebudou ani doprovodné akce jako je bike školička pro nejmenší, skákací hrad, soutěž v přezouvání plášťů, či tombola, jejíž výtěžek jde na Naději Otrokovice. Na závody se přijde každoročně podívat přes 1500 návštěvníků a fanoušků.

Start je plánován na 11:00 a jedou se 4 tratě (2 x 2), stylem rally - tratě jsou nazývány RZ (rychlostní zkouška) a startuje se po půl minutě, vždy po jednom jezdci. Letos se na startu poprvé ukáží i elektrokola.

BIKECORE Bikerally Otrokovice
Více informací o závodech najdeš na stránkách pořadatele, pokud by tě závody zajímaly, můžeš se podívat na upoutávku.

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Malevil Cup spouští registraci k jubilejnímu 25. ročníku

Malevil Cup spouští registraci k jubilejnímu 25. ročníku

Čas pokročil nezadržitelně k roku 2024. Roku, který bude nejen olympijský, ale i roku, kdy bude Malevil Cup slavit 25. výročí. Biková narozeninová párty se uskuteční první červnovou sobotu, konkrétně 1. června 2024 v Jablonném v Podještědí, v resortu Malevil, v Lužických a Žitavských horách.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
keyboard_arrow_up