Silniční kola do 40 000 - nejen pro začátečníky

Mít silniční kolo za „levnější peníz“ vůbec neznamená, že je to nekvalitní model. Tyto „žiletky“, které využijí i mírně pokročilí, jsou toho důkazem.

Giant Contend AR 2

Základ modelu Contend AR 2 tvoří hliníkový rám, který je doplněný karbonovou vidlicí. Ta napomáhá pohodlí tlumením jemných vibrací. Pohonu Shimano Tiagra sekundují mechanické kotoučové brzdy Tektro s 160 mm kotouči pro spolehlivost i během dlouhých sjezdů. Na kolech S-R2 vlastní výroby jsou osazené 34 mm pláště, které zvládnou i horší povrch, rám má průchodnost plášťů do šířky až 38 mm. MOC kola je 37 999 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Giant Contend AR 2

Marin Gestalt 2

Marin Gestalt 2 představuje spojení endurance silničního kola a lehkého gravelu. Hliníkový rám s interním vedením kabeláže je kombinovaný s karbonovou vidlicí. O pohon se stará Shimano Tiagra a kliky FSA, přičemž rozsah kazety i převodníků je vhodný pro začátečníky i do kopců. Kola Marin jsou připravena na bezdušové provedení, které v kombinaci s 32 mm plášti snese i rozbité cesty. MOC kola je 39 099 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Marin Gestalt 2

CTM Blade Race

CTM Blade Race staví na roky ověřených ráfkových brzdách, které plně postačují většině hobby cyklistů. Zároveň tady najdeme spolehlivou 11 rychlostní sadu Shimano 105, která přebírá mnoho vlastností z dražších sad. Vzhledem k tomu, že je kolo kompletně vyrobené z hliníku, dosahuje výborné hmotnosti, a to 9,1 kg. Kola jsou poskládaná z komponentů Remerx a Shimano s plášti Mitas. MOC tohoto kola je 28 999 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

CTM Blade Race

Liv Avail 1

Dámské silniční kolo Liv Avail 1 potěší začínající cyklistky. Postačující hliníkový rám doplňuje karbonová vidlice s technologií sloupku řízení OverDrive. 9 rychlostní systém řazení Shimano Sora s kazetou s rozsahem 11-34 zubů snadno zvládne i kopcovitý profil, směrem dolů se o zpomalení starají ráfkové brzdy Tektro. Na kolech Giant S-R3 jsou obuté pláště o šířce 28 mm pro lepší pohodlí při jízdě. MOC kola je 28 699 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Liv Avail 1

Cannondale Synapse Tiagra Womens

Synapse je mezi hliníkovými modely „legendou“ hlavně díky své nízké hmotnosti. V dámském provedení kromě toho zaujme atraktivním designem. Hliníkový rám, vyráběný technologií SAVE, dohromady s karbonovou vidlicí s různým offsetem v závislosti na velikosti, zabezpečují výborné vlastnosti řízení. 10 rychlostní Shimano Tiagra je kombinovaná s klikami FSA a mechanickými kotoučovými brzdami Promax. MOC tohoto modelu je 35 499 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Cannondale Synapse Tiagra Womens 2021 SRP

Superior X-Road Comp

Český Superior X-Road Comp v sobě spojuje moderní design a univerzálnost. Ačkoli se jedná o silniční „setup“, hliníkový rám je přizpůsobený na použití širších plášťů. V duchu moderních trendů jsou na něm osazeny hydraulické kotoučové brzdy, doplněné pohonem Shimano Tiagra. Geometrie rámu favorizuje spíš dlouhé výjezdy a nabízí pohodlí a jistotu řízení. Samozřejmostí je interní vedení kabeláže rámem. MOC kola je 34 299 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Superior X-Road Comp

Kellys ARC 50

Endurance hliníkové silniční kolo Kellys ARC 50 nabízí dobrý poměr ceny a výbavy. Najdeme tady 11 rychlostní řazení Shimano 105 v kombinaci s mechanickými brzdami Tektro Spyre a 160mm kotouči, které nezklamou ani v Alpách. Kellys si mnoho komponentů zabezpečuje sám, mezi jinými sedlo se sedlovkou, představec s řidítky, ale i ráfky kol. Vlastní je i karbonová vidlice. MOC tohoto kola je 34 999 Kč a najdeš ho i v našem MTBIKER shopu.

Kellys ARC 50

Lapierre Sensium 1.0

Sensium 1.0 na první pohled zaujme výraznou stříbrnou barvou. Důležitým je však rám ze slitiny Supreme 5, který je lehký a pohodlný, ale zároveň dostatečně tuhý. Doplněný je karbonovou vidlicí. Kabeláž řazení i brzd je vedena vnitřkem rámu. Tento model je určený hlavně začátečníkům, najdeme u něj kompletní 8 rychlostní sadu Shimano Claris a ráfkové brzdy Promax. Jeho MOC je 25 999 Kč a najdeš ho i v našem MTBIKER shopu.

Lapierre Sensium 1.0
Pokud by tě zajímalo víc silničních modelů pro začátečníky i mírně pokročilé, navštiv náš MTBIKER shop.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
Vyber si své silniční nebo gravel kolo PR článek

Vyber si své silniční nebo gravel kolo

V našem eshopu najdeš více než 250 kol zaměřených na jízdu po asfaltových, zpevněných či polních a štěrkových cestách. Prohlédni si menší redakční výběr z naší nabídky.
Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě? PR článek

Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě?

Ježdění v zimě má své kouzlo. Důležitým faktorem je ochrana před chladem, srážkami, ale i vhodné odvětrávání a viditelnost. Opět přinášíme několik tipů.
keyboard_arrow_up