Unboxing: Marin Alpine Trail Carbon 2 - kalifornské enduro

V tom nejdrsnějším terénu, kde kromě zkušeností budete potřebovat velké zdvihy a progresivní geometrii, bude toto kolo od Marin vaším spolehlivým partnerem.

Přední trojúhelník z uhlíkových vláken s ochranou spodní rámové trubky je doplněný hliníkovou zadní stavbou. Položený hlavový úhel s hodnotou 63.5°, devětadvaceti palcová kola a zdvihy 160/150 mm doplňuje 12rychlostní pohon a 4pístkové brzdy. Vnitřní vedení lanek je samozřejmostí. Vyrábí se ve čtyřech velikostech - S, M, L, XL. Spolu se podíváme na detaily velikosti „L“ v unboxingu.

Specifikace

  • Rám: All New Unidirectional Carbon Fiber Front Triangle, Series 4 Alloy Rear End, 29” Wheels, 150 mm Travel MultiTrac Suspension Platform, Internal Dropper Post and Rear Derailleur Routing, Chainstay Mounted Post Mount Disc Brake, 148x12 mm Boost Thru-Axle, 73 mm Threaded BB w/ ISCG05 Tabs
  • Vidlice: Fox 38 Performance Elite, 160 mm Travel, 29", 110x15 mm Boost Kabolt Thru-Axle, 44 mm Offset, Integrated Fox Fender
  • Tlumič: Fox Float X, Performance, EVOL Air Spring, 3 Position Compression Adjustment, Rebound Adjustment, 205x65mm, Trunnion Upper Mount, 25mmxM8 Lower Mount
  • Ráfky: Marin, Double Wall Alloy, 29 mm Inner, Welded Joint, Disc Specific, 32H, Tubeless Compatible
  • Zadní náboj: Shimano HB-MT510B, 148x12 mm, Disc, Microspline Freehub Body
  • Přední náboj: Shimano HF-MT410B, 110x15 mm, Disc
  • Špice: 14g Black Stainless Steel
  • Pláště: Front: Maxxis Assegai 29x2.5”, MAXX TERRA, EXO+, Tubeless Compatible; Rear: Maxxis Assegai 29x2.5”, MAXX GRIP, DoubleDown, Tubeless Compatible
  • Zadní měnič: Shimano XT 12-Speed, SGS
  • Řadící páčky: Shimano SLX 12-Speed, I-Spec EV
  • Kliky: FSA Gradient, Modular 1x, 32T Direct Mount Chainring, MegaTooth Technology, Megaexo Spindle, Boost Spacing
  • Středové složení: BB392 EVO, 73 mm BSA Threaded
  • Řetěz: KMC X-12 Silver and Black
  • Kazeta: Shimano SLX M7100 Cassette, 12-Speed, 10-51T
  • Přední brzda: Shimano SLX Hydraulic Disc, 203 mm Rotor
  • Zadní brzda: Shimano SLX Hydraulic Disc, 180 mm Rotor
  • Brzdové páky: Shimano SLX Hydraulic, I-Spec EV
  • Řidítka: Race Face Affect R 35, 35 mm Clamp, 780 mm Width, 20 mm Rise, 5° Up, 8° Back
  • Představec: Race Face Affect R 35, 50 mm Length
  • Gripy: Marin Single Clamp Locking
  • Hlavové složení: FSA No 57, Sealed Cartridge Bearings, 1 1/8" x 1 1/2”
  • Sedlovka: X-Fusion Manic, 1x Shimano I-Spec EV Remote, Size S 125 mm Travel, Size M and L 150 mm Travel, Size XL 170 mm Travel, 30.9 mm
  • Sedlo: Marin Trail Speed Concept Pro

Geometrie



Unboxing


Z krabice rovnou do stojanu a vybalit, co zůstalo skryté.


Začneme uchycením řidítek Race Face Affect. Ty mají šířku 780 mm a průměr 35 mm. Představec má stejné označení a délku 50 mm.


Pokračujem níže - uchycením předního kola. Na vidlici FOX 38 Performance Elite se zdvihem 160 mm najdeme dvě červené krytky, které ukrývají ventily na odvzdušnění přetlaku v nohách a závit určený na montáž blatníku - Integrated Fox Fender.


Přední kolo je vypletené na náboji Shimano HF-MT410B a ráfku Marin, Double Wall Alloy s vnitřní šírkou 29 mm. Brzdový kotouč se uchycuje pomocí matice Center Lock. Osa je Boost, tedy 15 x 110 mm.


Posouváme se k sedlovce. Ta je z produkce X-Fusion s průměrem 30,9 mm. Jedná se o typ Manic se zdvihem 150 mm. Ovláda se z řidítek pomocí páčky Shimano I-Spec EV Remote.


Kolo je poskládané, můžeme ho zvážit. Hmotnost je 15,97 kg bez pedálů ve velikosti „L".


Marin Alpine Trail Carbon 2 nám prišel v lesklém, stříbrno - černém provedení, se kterým ladí i dizajn komponentů. Celkově barevná kombinace působí hezkým dojmem, černá přední část efektně přechází do zadní stříbrné.


Ve spojení se zemí je bike díky plášťům Maxxis Assegai 29x2.5”. Přední je v provedení MAXX TERRA, EXO+, Tubeless Compatible a zadní MAXX GRIP, DoubleDown, Tubeless Compatible.


O předním kole jsme psali už výš, zadní je vypletené rovněž na ráfku Marin Double Wall Alloy 29 mm, ale náboj je Shimano HB-MT510B pro osu s rozměrem 148x12 mm a uchycením kotouče Center Lock.


Za rychlost na trailech a její korigování jsou zodpovědné spolehlivé a ověřené 4pístkové hydraulické brzdy Shimano SLX s brzdovými kotouči s průměrem 203 mm vepředu a 180 mm vzadu.


Pohon je podobně jako brzdy v režii Shimano. 12 rychlostní řazení je složené z komponentů přehazovačky XT s SGS ramínkem a páček SLX. Z této sady je i kazeta s rozsahem 10 - 51T.


Převodový systém dotvářejí kliky FSA Gradient s 32 zubovým převodníkem. S kazetou je spojuje řetěz KMC X12 Silver/Black, což je pěkný detail sladění komponentů se zbytkem kola.


Zadní stavba je vyrobená z hliníkové slitiny a má zdvih 150 mm. O její pružení a tlumení se stará tlumič Fox Float X Performance.


Kontaktní elementy jezdce a kola, tedy gripy a sedlovka, pocházejí přímo od výrobce.



Můžete se podívat i na video s detailními záběry na složený bike:


Toto kolo Marin je vhodné do bikeparků a na ty nejtěžší traily. Nemusíte se s ním bát skoků, umělých ani přírodních prekážek. Najdete ho za cenu 4 399 € v našem MTBIKER eshopu. Pokud nemáme aktuálně tvoji velikost, můžeš si ji přidat do wishlistu.

Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu.

Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
Zdroj fotografií: redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Unboxing: Marin Alpine Trail 7 – poctivé enduro z Kalifornie

Unboxing: Marin Alpine Trail 7 – poctivé enduro z Kalifornie

Značka Marin vznikla v Kalifornii v roce 1986. Díky dlouhé historii nejsou ve vývoji a výrobě kol žádní začátečníci... Důkazem je i tento all mountain/enduro model.
Unboxing: Marin Wildcat Trail 1 - ideální společník pro ženy

Unboxing: Marin Wildcat Trail 1 - ideální společník pro ženy

Kalifornský výrobce Marin má ve svém portfoliu různé modely kol, ať už pro muže, děti, závodníky, ale také pro ženy. V tomto unboxingu se blíže podíváme na Marin Wildcat Trail.
keyboard_arrow_up