Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvím

Bikepacking je v posledních letech disciplína, která zažívá obrovský rozmach a není se čemu divit. Co se ti bude hodit, pokud se plánuješ vrhnout do prvního dobrodružství?

Osprey Escapist 25 - 120 €

Osprey Escapist 25
Nový model 25 l batohu Escapist najde své uplatnění na delších výletech nebo jako doplněk k cyklistickým brašnám. Vejde se do něj mnoho potřebných věcí, jeho nošení však bude stále příjemné díky vzdušnému zádovému systému AirScape a popruhům BioStretch. Je možné ho doplnit vodním rezervoárem Hydraulics. A protože bikepacking není jen doménou slunečných dní, je vybavený pláštěnkou a reflexními prvky. Jeho MOC je 3 749 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Muc-Off Rainproof Essentials Case - 24,99 €

Muc-Off Rainproof Essentials Case
Do špatného počasí je určen obal od Muc-Off. Vložit se do něj dá telefon nebo jiné drobnosti a se svými rozměry se pohodlně vejde do zadní kapsy dresu. V obale se nachází vnitřní kapsa na zip na mince nebo klíče. Díky použitému voděodolnému polyesteru 900D s PU povrchovou úpravou a zipem YKK® Aquaguard bude všechen obsah v bezpečí a v suchu. Pomocí poutek se dá uchytit i na jinou brašnu či opasek. Jeho MOC je 599 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

CamelBak MULE 5 Waist Pack - 89,99 €

CamelBak MULE 5 Waist Pack
Cyklistická ledvinka MULE 5 svým konceptem odlehčuje zádům a minimalizuje hmotnost. Pas cyklisty bude i při nošení spolehlivě odvětraný pomocí systému Air Support. Součástí ledvinky je i odnímatelný rezervoár Crux LR™ s objemem 1,5 litru a s magneticky upínatelnou hadičkou. Uvnitř ledvinky se také nachází integrovaný organizér nářadí, drobnosti se zase dají umístit do bederních kapes z vnější strany. MOC ledvinky je 2 199 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Kellys Tanya MTB - 65,99 €

Kellys Tanya MTB
Brašna Tanya MTB s objemem 7 litrů vystačí i na delší bikepackingový výlet. Je vyrobena z odolného materiálu Tarpaulin, který spolehlivě chrání její obsah. Na kolo se upíná držákem na sedlo a páskou na sedlovku, čímž je docílena vyšší stabilita systému a redukce kolísání. Kromě hlavního úložného prostoru se po stranách nacházejí dvě kapsy a v zadní časti je místo uzpůsobené na uchycení světla. MOC této brašny je 1 749 Kč a najdeš ji i na našem MTBIKER shopu.

Ortlieb Seat-Pack - 155 €

Ortlieb Seat-Pack
Podsedlová brašna od Ortlieb s objemem 11 litrů neslouží jen na prenášení věcí, ale svými rozměry spolehlivě ochrání i zadek cyklisty jako menší blatník. Celkově pojme 11 litrů nákladu a o bezpečnost obsahu se není potřeba bát – před vodou a špínou ho ochrání vodotěsný materiál. Vzduchový ventil zabezpečuje, že brašna nebude mít větší objem, než je nezbytné. Pod elastické lanko v horní části se vejdou dodatečné drobnosti. MOC brašny je 3 699 a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

CTM TQ - 9,89 €

CTM TQ
Univerzální popruh CTM TQ můžete při bikepackingu využít mnoha způsoby. Konstrukce z hypalonu mu dodává zvýšenou odolnost i vysokou životnost. Umístit se do něj dá buď náhradní duše nebo větší CO2 bombička, malé popruhy pojmou například montpáky či menší duši. Ke kolu se uchycuje suchým zipem a díky jeho velkému obvodu se dá umístit téměř všude. Jeho MOC je 275 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Garmin Instinct 2S Solar - 382 €

Garmin Instinct 2S Solar
GPS hodinky jsou šikovným doplňkem nejen díky záznamu trasy, ale i kvůli urychlení navigace v terénu. Přívlastek „S“ označuje kompaktní rozměry, hodí se proto i na menší zápěstí. Tělo je vyrobeno z robustních materiálů, které splňují armádní standardy a jejich sklíčko je velmi odolné vůči poškrábání. Nabízejí mnoho metrik a připojení externích snímačů rozhraním ANT+ nebo Bluetooth. Jejich MOC je 10 799 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

Ravemen CR800 - 65,99 €

Ravemen CR800
Při nočních jízdách je nezbyté mít výkonné a spolehlivé světlo. Speciálně tvarovaná čočka předního světla CR800 zabezpečuje rozptyl světla na krátkou vzdálenost a naopak bodové světlo do dálky. Disponuje maximálním světelným tokem 800 lumenů, ale i přes to neoslepuje protijedoucí řidiče. Ovládá se pomocí kabelu, takže jezdec nemusí sundávat ruku z řidítek. Velkou výhodou při bikepackingu je možnost nabíjení za jízdy. Jeho MOC je 1 859 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Pokud hledáš i další kousky výbavy pro své dobrodružství, můžeš navštívit náš MTBIKER shop a prohlédnout si aktuální nabídku.
Zdroj fotografií: redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up