Mistrovství ČR v cross-country: tituly jsou rozdány

O titulech mistrů republiky v XCO se o víkendu rozhodovalo v Bedřichově. Jak vše proběhlo a kdo si odvezl medaile?

V Bedřichově se závodilo v několika kategoriích, čelo některých závodů bylo vyrovnané (například u mužů, díky neúčasti Ondřeje Cinka), v některých se vítězilo stylem start – cíl. Právě tak proběhl závod v juniorské mužské kategorii, který nekompromisně ovládl Ondřej Notovný (Dukla Praha). V juniorské ženské kategorii zvítězila Eliška Hanáková (Hanák Sisters).


Závody kategorie Elite a U23 měly společný start, zkušenější se tak na trati utkali s mladými. A výsledky mohou být překvapivé – jak mezi muži, tak mezi ženami se absolutními vítězi stali závodníci kategorie U23. Vypadá to, že se v budoucnu máme na co těšit.


V ženské U23 se bojovalo o místa v reprezentaci na mistrovství světa. O prvním místě v této kategorii nemohlo být pochyb, vítězkou se stala Adéla Holubová (Rouvy Specialized), která jela většinu závodu na čele s elitní Jitkou Čábelickou a nakonec se stala i absolutní vítězkou závodu. Na druhém místě mezi U23 skončila Simona Spěšná (jb Brunex Superior) a na třetím Aneta Novotná (Aspire Opportunity Brno).


Mistrovský dres ale může obléknout pouze závodnice kategorie Elite a mezi ženami se tak mistryní republiky stala Jitka Čábelická (GAPP System Kolofix) před Karlou Löffelmann (Česká spořitelna Accolade) a třetí Janou Czeczinkarovou (Berria Vittoria).


Závod mužů byl, co se výsledku týká, podobný. I tady se absolutním vítězem stal závodník kategorie U23 Jan Zatloukal (Nutrend Specialized Racing), který v samotném závěru překonal Marka Rauchfusse (Česká spořitelna Accolade). Adeptů na vítězství mezi muži bylo díky zmíněné neúčasti Ondřeje Cinka hned několik, závod byl ale do značné míry ovlivněn defekty a dalšími technickými potížemi, které z čela odsunuly například Lukáše Kobese či Jaroslava Kulhavého.


Kategorii U23 tedy ovládl Jan Zatloukal (Nutrend Specialized Racing) před Filipem Konečným (Nutrend Specialized Racing) a Janem Sáskou (Massi), v elitní kategorii si titul odvezl Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade), druhý skončil Jan Škarnitzl (GAPP System Kolofix) a třetí Jan Vastl (Rouvy Specialized). Uvidíme, jak často budeme moct potkat Marka Rauchfusse v mistrovském dresu závodů XCO, když jeho specialitou jsou v tuto chvíli spíše maratonské závody.



Kompletní výsledky naleznete zde.

Držme všem závodníkům palce v přípravě na mistrovství světa, které se nezadržitelně blíží.
Zdroj fotografií: Radek Kašík
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
ZuzaChol 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Světový pohár v Andoře – co mě zaujalo?

Světový pohár v Andoře – co mě zaujalo?

Alchymie s plášti, kola, novinky nebo zajímavé příběhy v rámci cross-country scény. Náročné podmínky ve vysokohorské Andoře jich přinesly dostatek...
Rohálovská 50: Jarní srdcová záležitost

Rohálovská 50: Jarní srdcová záležitost

Jedním z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších bikemaratonů ve Zlínském kraji je RAAB FORCE Rohálovská padesátka.
Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
keyboard_arrow_up