Výbava na dlouhé výlety - vzhůru za dobrodružstvím

Každé správné dobrodružství ale vyžaduje i technickou přípravu. Co by nemělo chybět?

Osprey Talon 33 - 108 €

batoh Osprey Talon 33
Batoh Talon 33 je multifunkční a lehký batoh, využitelný při široké škále sportů. Důvodem je jeho pohodlnost, množství nastavitelných popruhů, zádový panel se systémem AirScape a také množství poutek na různé příslušenství. V útrobách batohu se nachází síťovaná kapsa, kam lze vložit například rezervoár na vodu. Na vnější straně dobře poslouží uchycení na přilbu či boční kapsy s kompresní funkcí. Jeho MOC je 3 899 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Fenix BC30 V2.0 - 99,96 €

přední světlo Fenix BC30 V2.0
Kvalitní přední světlo Fenix BC30 V2.0 disponuje světelným tokem 2200 lumenů, což znamená dosvit do vzdálenosti až 187 metrů. Nabízí šest režimů svícení od souvislého světelného kužele až po blikání s nejvyšší možnou výdrží až 50 hodin. Je napájeno bateriemi, přičemž lze volit mezi dobíjecími nebo jednorázovými. Jednou z mnoha výhod je dálkové ovládání pomocí bezdrátového ovladače na řídítkách. Cena světla je 2 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Weldtite Jetvalve držák na sedlovku - 22,99 €

Weldtite Jetvalve držák na sedlovku
Nekonečné huštění kola malou pumpou po defektu? S CO2 Weldtite Jetvalve je to minulost. Spolu s 16 g bombičkou totiž nahustí kolo rychleji. Její hlavice je univerzální a díky ergonomickému úhlu je huštění velmi jednoduché. Set sám o sobě téměř nic neváží, jelikož bombička je z hliníku s plastovým ochranným krytem. Šikovným držákem s pryžovým proužkem je možné ji upnout na sedlovku kola. Cena setu je 639 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

milKit Hassle´off - 103 €

milKit Hassle
Multifunkční nářadí Hassle´off zaujme v první řadě svou nízkou hmotností a praktičností, na kterou byl kladen velký důraz. Všechny nástroje jsou v něm totiž pokládané stylem puzzle. Celkem nabízí 20 funkcí včetně 8 klíčů či opravných knotů s nářadím. Upnout se dá pod láhev nebo místo ní, své místo najde také v dresu či batohu. Praktický je také suchý zip po jeho boku, na který lze připnout pumpu či CO2 bombičku. MOC nářadí je 2 699 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

BBB Middle Mate - 38,99 €

BBB Middle Mate
Bikepackingové výjezdy vyžadují více zavazadel, než jakákoliv dlouhá jízda. Při balení pomůže i tato 4litrová taška, vyrobená z nylonu. Ten jí dodává lehkost a pevnost, zatímco díky modrému zabarvení interiéru se v ní snadno orientuje. K rámu se uchycuje pomocí pěti popruhů na suchý zip. Vnitřní úložiště je přihrádkou rozděleno na dvě menší komory pro praktičtější sbalení. MOC tašky je 999 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Lazer Z1 - 139 €

silniční přilba Lazer Z1
Silniční přilba Lazer Z1 je již na první pohled skvěle odvětraná. Až 31 větracích otvorů optimalizuje proudění vzduchu a chladí i během horkých letních měsíců. Jelikož je lehounká, eliminuje bolest krku při dlouhodobém zatížení. Stále však zůstává pevnou a vysoce odolnou vůči nárazu z boku. Za pomoci Advanced Rollsys® ji lze nastavit vertikálně i horizontálně a výborně padne na každý tvar hlavy. Její MOC je 3 399 Kč a najdeš ji i na našem MTBIKER shopu.

PowerBar Energize - 10 €

PowerBar Energize
Dlouhý výjezd se nutně spojuje s doplňováním energie. Dobrou volbou může být tyčinka Energize, která obsahuje optimální poměr glukózy a fruktózy pod názvem C2MAX. Tyto dva sacharidy jsou navíc zkombinovány se sodíkem, který patří mezi důležité elektrolyty. Lehce stravitelné složky nezatěžují žaludek ani v případě, že absolvuješ intenzivní trénink. V tomto balení se nachází 3+1 tyčinka zdarma, jeho MOC je 245 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

CRAFT ADV Enduro Hydro - 109 €

CRAFT ADV Enduro Hydro
V cyklistické bundě ADV Endur Hydro se není třeba bát žádné změny počasí – zejména zásluhou membrány VentAir a lepených švů. Její střih je ergonomicky navržen tak, aby kopíroval polohu při jízdě na kole a prodloužená zadní část chrání hýždě před stříkající vodou. CRAFT dbal i na bezpečnost - na bundě se nacházejí reflexní prvky v rozsahu celých 360°. Pokud ji už nebudeš potřebovat, dá se sbalit do sáčku ukrytého ve švu. Její MOC je 3 649 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Veloskin Chamois - 16,39 €

krém Veloskin Chamois
Zejména při dlouhých výjezdech se může stát, že i přes kvalitní vložku či vhodné sedlo může dojít k nepříjemnému otlačení. Tehdy dokáže pomoci ochranný krém Chamois, který vytváří mezi pokožkou a vložkou šortek ochrannou vrstvu. Kromě zabránění tření pokožku vyživuje díky optimálnímu obsahu vitamínů a minerálů. MOC je 402 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.


Lezyne HP Drive - 16,19 €

pumpa Lezyne HP Drive
Pojistka v podobě pumpy je nezbytnou součástí dlouhého výjezdu. Lezyne HP Drive je chytrým společníkem a vyrábí se ve dvou různých velikostech, přičemž obě se snadno vejdou i do dresu. Co je však důležité, poslouží především silničním cyklistům, jelikož dokáže kolo nafoukat až na 8,3 baru. Nasazovací hadice ABS podstatně zpříjemňuje proces huštění a eliminuje riziko ohnutí vložky ventilu při foukání. MOC pumpy je 659 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

FORCE Eco - 4,69 €

FORCE Eco multiklíč
Praktický multiklíč Force Eco se vejde jak do podsedlové brašny, tak i do zadní kapsy dresu. V případě technických problémů poslouží imbusové klíče v pěti velikostech se šestým nástavcem. Kromě nich se na multiklíči nachází také torx klíč T25 a plochý i křížový šroubovák. Rukojeť multiklíče je vyhotovena z tvrzeného plastu, což podstatně snižuje hmotnost celého nástroje. Jeho MOC je 135 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Pro více pomůcek, nářadí a oblečení, vhodného pro dlouhé výjezdy, můžeš navštívit náš MTBIKER shop .
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni PR článek

Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni

Mezi „spotřebáky“ na kole patří i různé části pohonu, některé vydrží kratší dobu, jiné déle. Přinášíme několik tipů, po kterých můžete sáhnout.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
keyboard_arrow_up