Září - škola, práce, kolo

Září je doba, kdy se děti vracejí do školy a mnoho rodičů si odpočine. Víkendy ale zůstávají volné, tak proč je nevyužít k nějakým závodům?

Sokolovská 24 MTB, 1. - 3. září, Sokolov

Hned první zářijový víkend čeká vytrvalce skutečná lahůdka. 24hodinový nepřetržitý závod, Sokolovská 24 MTB, proběhne v areálu Michal v Sokolově. Zažít závody na zábavné trati můžeš o samotě na horském či gravel kole, ale také ve dvoučlenném, či dokonce čtyřčlenném družstvu. Pokud si netroufáš na 24hodinovou jízdu, zúčastnit se můžeš i 12hodinové verze. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

Sokolovská 24 MTB, 1. – 3. septembra, Sokolov

Gigaczech, 1. – 3. září, Mělník

Závody Gigaczech jsou určeny skutečně univerzálním závodníkům. Je to triatlon is něčím navíc – účastníci absolvují 41 km na silničním kole, aby následně v neoprenu skočili do vody a odplavali 1,5 km. Následuje 13 km bruslařská sekce, doplněná 25 km na horském kole a 10 km běhu. Do této výzvy se můžeš pustit o samotě, ve dvou nebo si poskládat „dream team“, přičemž každý ze závodníků bude specialista na jednu disciplínu. Více informací najdeš na stránce organizátora.

Gigaczech, 1. – 3. septembra, Mělník

ML Tuning Tour de Zeleňák, 2. září, Rumburk

„Začalo to jako sázka! V restauraci Zelený strom v Rumburku sedělo u piva 12 statečných – Zdeněk Kafka, Pavel Vincenc, Josef Jánoš, Jiří Drahota, Miloš Havlíček, Jiří Tillner, Ivan Drahota, Jaroslav Šott, Jaroslav Maškarinec, Zdeněk Moucha, Václav Frank a Pavel Richter. Psal se rok 1984. Zdeněk versus Vincek, kdo komu ujede na kole? Dohoda, že objedou výběžek kolem dokola, ostatních deset je doprovázelo včetně doprovodné Babety, zastávky v hospodách, to byl nultý ročník. Příští rok už jich jelo 40…“ – tohle je příběh Tour de Zeleňák. V současnosti jeden z nejoblíbenějších silničních maratonů tohoto regionu každoročně přivítá na 54kilometrové trase téměř 800 cyklistů. Kromě samotného závodění čekají účastníky i doprovodné akce - o tomto všem se dočteš na stránce organizátora.

ML Tuning Tour de Zeleňák, 2. septembra, Rumburk

Enduro Race Špičák, 8. – 10. září, Železná Ruda

Tradiční podzimní enduro závody v bikeparku Špičák lákají závodníky každého věku a úrovně. Nejdou do extrémů, koneckonců, jde zejména o zábavu, o kterou se postará pět rychlostních zkoušek. Závodníci si „obhlédnou“ tři vrcholy v okolí bikeparku, přičemž na jeho tratě zavítají pouze jednou – zbytek bude mít spíše přírodní charakter. V duchu mírné úspory energie budou závodníci k jedné z RZ vyvezeni lanovkou. Nezapomíná se ani na podporu mladých talentů - na vybraných RZ budou vypsány dětské závody. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

Redpoint Rallye Sudety, 9. září, Teplice nad Metují

Rallye Sudety je jednou z nejlegendárnějších maratonských akcí u nás. Tři různé tratě prověří závodníky po všech stránkách, přičemž nejdelší, 111 kilometrová, se může pyšnit převýšením přes 3200 metrů. Důležitější je však prostředí, a to nabízí nádherné Adršpašské skály či Broumovské stěny a v neposlední řadě pestrý mix terénu a chodníčků. Sjezdy zde nic neodpouštějí, ale jelikož je trať celoročně značená, je možné si ji přijet předem prostudovat. Kompletní propozice závodu najdeš na stránce organizátora.


Podkrkonošská MTB 150, 10. září, Les Království

V rámci Poháru Ultrabikers se odehrají i závody Podkrkonošská MTB 150. Závodníky provede okolím vodní nádrže Les Království, divočinou s minimem usedlostí a známými Trutnov trails. Na dlouhé, 155 kilometrové nebo krátké, 126 kilometrové trase tak účastníci zažijí pestrý mix prostředí i terénu. Zároveň ti nejlepší získávají body do celového hodnocení Poháru Ultrabikers. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

Bike Valachy Bílá, 16. září, Bílá

Třetí edice seriálu Datart Valachy Tour se odehraje v destinaci Ski areál Bílá. Dvě trasy o délce 50 a 20 km nabízí převýšení 1200, resp. 500 metrů. Za nádhernými výhledy je tedy třeba vyšplhat, ale stojí za to - stejně jako náročné sjezdy, či hravé, singlové pasáže. Jízda pohraničím bude na závěr doplněna traily Bílá. Paralelně s tímto závodem proběhne i dětský závod určený pro všechny věkové kategorie, od nejmenších až po teenagery. Více informací o závodech najdeš na stránce organizátora.

Bike Valachy Bílá, 16. septembra, Bílá

Montes Ferrei Gravel, 23. září, Hlinsko

Po úspěšném závodě Montes Ferrei na horských kolech se organizátoři vracejí k populární gravel edici. Nebude to však žádné „lážo-plážo“, 150kilometrová trasa s převýšením 2200 metrů prověří kondičku i techniku. Zázemím akce bude hlinský pivovar Rychtář, ve kterém se účastníci po závodě budou moci občerstvit nejen pivem. O startovném, přihlášení a dalších podmínkách se dočteš na stránce organizátora.

Montes Ferrei Gravel, 23. septembra, Hlinsko

Gočárovy schody, 28. září, Hradec Králové

Seriál Prima Cup navštíví i Hradec Králové v podobě závodu Gočárovy schody. Jak už název napovídá, centrem dění bude exhibiční sjezd po schodech v centru města, po kterých v minulosti na této akci jezdily i takové hvězdy jako Jarda Kulhavý nebo Ondřej Cink. Technický městský okruh o délce 1,5 km vyžaduje nejen dovednosti v ovládání kola, ale i dostatečnou výkonnost. Více informací najdeš na stránce organizátora.

Kromě těchto akcí najdeš mnoho dalších v našem kalendáři. Uvidíme se na trati.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Hanácké Roubaix - 15 kilometrů kostek všemožných velikostí a tvarů

Hanácké Roubaix - 15 kilometrů kostek všemožných velikostí a tvarů

První dubnovou sobotu se uskutečnil jednodenní gravelový závod Hanácké Roubaix. „Nikdy bych nevěřil, kolik druhů kočičích hlav existuje,“ byla má první slova k pořadateli po dodrncání se do cíle.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
keyboard_arrow_up