Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rychlý a flexibilní

Lehký rám, možnost přizpůsobení rozvoru kol a mnoho dalšího. Pokud se neumíš rozhodnout, zda chceš na cestu nebo do terénu, Revolt „bere“ obojí stejně dobře.

Lehký rám z uhlíkových vláken je vybaven vnitřním vedením kabeláže, technologií „Flip Chip“ a také několika možnostmi uchycení zavazadla v případě, že holdujete bikepackingu. Rám doplňuje karbonová vidlice, konstruovaná tak, aby pohlcovala vibrace. Dvacet převodů vás dovede na kopec či do vzdáleného cíle. Z kopce podrží bike na uzdě hydraulické kotoučové brzdy. Kromě skládané velikosti L je k dispozici dalších pět, tedy XS, S, M, M/L a XL. Na detaily kola se podíváme v unboxingu.

Specifikace

  • Rám: Advanced-Grade Composite, karbonový, pevná osa 12x142 mm, úchyt na kotoučovou brzdu, zadní koncovky s flip chipem
  • Vidlice: Advanced-Grade CompositeComposite, karbonová, karbonový OverDrive krk, pevná osa 12x100 mm, úchyt na kotoučovou brzdu
  • Řídítka: Giant Contact XR D-Fuse, průměr 31,8 mm
  • Omotávka: Stratus Lite 3.0
  • Představec: Giant Contact, 8° sklon
  • Sedlovka: Giant D-Fuse, složení, 14 mm offset
  • Sedlo: Giant Approach
  • Řazení: Shimano GRX RX-400, 2x10 převodů
  • Přesmykač: Shimano Tiagra
  • Přehazovačka: Shimano GRX-RX400
  • Brzdy: Shimano GRX RX-400 hydraulické, Giant MPH kotouče, průměr 160 mm/160 mm
  • Brzdové páky: Shimano GRX RX-400 hydraulic
  • Kazeta: Shimano Tiagra, 11-34 zubů
  • Řetěz: KMC X10-1
  • Kliky: FSA Omega, převodníky 32/48 zubů
  • Středové složení: Shimano, press fit
  • Kola: Giant P-X2, kotoučová, tubeless-ready
  • Pláště: Giant CrossCut AT 1, rozměr 700x38C, bezdušové
  • Doplňky: sada pro bezdušovou konverzi

Geometrie


geometria Giant Revolt Advanced 3geometria Giant Revolt Advanced 3

Unboxing

Karton a ochranná páska pro ochranu citlivých částí rámu.


Začneme uchycením rámu do stojanu tak, abychom nepoškodili rám, pokračujeme montáží předního kola, tedy jeho uchycením pomocí pevné osy 12x100 mm do vidlice.

vidlica Advanced-Grade Composite, full-composite OverDrive steerer

Tentokrát to bude jednodušší montáž, jelikož kokpit již přišel s nainstalovanou omotávkou. Takže jej stačí vložit do představce a dotáhnout správným utahovacím momentem.

omotávka Stratus Lite 3.0riadidlá Giant Contact XR D-Fuse

Přesuneme se k sedlovce, která má v průřezu tvar písmene „D“. V sedlové trubce drží díky integrovanému zámku. Rám je však kompatibilní i se standardními sedlovkami s kruhovým průřezem a pokud preferujete teleskopickou sedlovku, můžete ji použít, budete však potřebovat průměr 30,9 mm

sedlovka Giant D-Fuse
Poskládaný Giant Revolt Advanced 3 můžeme zvážit. Hmotnost pro velikost rámu L se nakonec ustálila na hodnotě 9,08 kg.

hmotnosť Giant Revolt Advanced 3
Giant Revolt Advanced 3 carbon - toto označení udává materiál, ale také samotné zbarvení rámu. To je ještě doplněno elegantním matným lakem a nápisem Giant v tělové barvě.

Giant Revolt Advanced 3Giant Revolt Advanced 3

Giant Revolt Advanced 3
Giant přibaluje ke kolu i sadu pro bezdušový provoz kol. V malé krabičce najdeme všechny potřebné komponenty k této modifikaci. Kromě toho je zde přibalena i vymezovací vložka do sedlové trubky, montážní pasta pro karbonové díly či bezpečnostní odrazové prvky.

Giant tubeless kit
Jelikož jsme zmínili právě kola, resp. to, že se dají použít jako bezdušová, tak si k nim něco napíšeme. Jedná se o tovární hliníková kola Giant P-X2. Mají vnitřní šířku ráfku 19 mm. Výplet tvoří 28 drátů a náboje pocházejí rovněž od samotného výrobce.

Bezdušovou pásku již mají nalepenou předem. Maximální šířka pláště je při použití Flip Chipu v módu „Long“ 53 mm, při nastavení na polohu „Short“ je to 42 mm. Již při zakoupení kola dostanete bezdušové pláště Giant CrossCut AT 1 o rozměru 700x38C.

Giant CrossCut AT 1700x38C
Roztočení kol bude ve vaší kompetenci, ale jejich zastavení a korigování rychlosti dostaly za úkol hydraulické kotoučové brzdy Shimano GRX 400. Ty se „zakusují“ do 160 mm kotoučů od Giantu.

Shimano GRX RX-400 hydraulic, Giant MPH rotorsShimano GRX RX-400 hydraulic, Giant MPH rotors

Brzdové/řadící páky ze sady Shimano GRX400 jsou namontovány na řídítkách širokých 460 mm (L). S rámem je spojuje představec dlouhý 80 mm. Tyto komponenty jsou tradičně z dílny Giantu.

riadidlá Giant Contact XR D-Fusepredstavec Giant Contact

Brzdové páky jsou sdíleny také řazením s převody 2x10. Kombinuje kliky FSA Omega s ozubením 48/32, přesmykačem ze sady Tiagra. Vzadu je kazeta ze stejné sady s rozsahem 11-34 zubů, po které přesouvá řetěz KMC X10 přehazovačka Shimano GRX-RX400 .

kľuky FSA Omega, 32/48T, prešmykač Shimano Tiagraprehadzovačka Shimano GRX-RX400, kazeta Shimano Tiagra 11-34T

Sedlo je tak jako většina komponent, mimo řazení a brzd, dílem Giantu. Jedná se o model Approach.

sedlo Giant Approach
Několikrát jsme zmiňovali technologii „Flip Chip“ . Pokud jste se ještě s tímto pojmem nesetkali, ve zkratce jde o rychlé a snadné nastavení a doladění vašeho Revoltu - podle toho, jak a kde jezdíte. Dvoupolohový překlápěcí čip umístěný na patkách zadní stavby mění délku rozvoru kol a umožňuje tím použití širšího nebo užšího pláště. Takto můžete z kola dostat ten nejlepší výkon v závislosti na terénu a vašem stylu jízdy.

Giant Revolt Advanced 3, Flip Chip
Giant Revolt Advanced 3Giant Revolt Advanced 3

Giant Revolt Advanced 3 je univerzální gravelové kolo pro dlouhé výpravy i svižné štěrkové výjezdy. Díky konstrukci rámu zvládne širokou paletu povrchů a díky inteligentnímu systému uchycení zavazadel také hodně odveze. Jeho maloobchodní cena je 59 999 Kč. Najdeš ho v našem MTBIKER eshopu a pokud nemáme právě tvou velikost, neváhej si ji vložit do wishlistu a po naskladnění budeš hned informovaný.

Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu.

Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Pinarello Grevil F7 Rival eTap AXS - pohodlí dělá rozdíl

Unboxing: Pinarello Grevil F7 Rival eTap AXS - pohodlí dělá rozdíl

Existuje gravel, který zachovává minimalismus, nemá mechanické pružící prvky, ale přesto je velmi pohodlný?
Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobřežní část Kalifornie, plná štěrkových cest, výhledů na oceán i na známý most Golden Gate. Tento karbonový gravel je poctou tomuto místu.
Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Hledáš něco, co nemají všichni, něco, s čím se neztratíš v davu? Pokud máš rád ruční práci a ceníš si netuctového přístupu k technologiím, podívej se na tento gravel.
keyboard_arrow_up