Unboxing: Liv Pique 29 2 - parťák na maraton i na výlet

Liv, to není jen růžový Giant. Je to hlavně vývoj založený na zkušenostech profesionálních závodnic. Mohl by být Pique 2 vstupní branou do světa XC fullů?

Všechno nasvědčuje tomu, že by mohl. Hliníkový rám vybavený vnitřním vedením kabeláže, je vyroben z lehké, ale odolné slitiny označené jako ALUXX SL. Zdvihy 100 mm vpředu i vzadu a 29” kola si hravě poradí na lokálních maratonských tratích.

K tomu adekvátní výbava v podobě převodového systému 1x12 ze sady Shimano Deore, spolehlivé hydraulické brzdy či teleskopická sedlovka, která dodá lepší manévrovatelnost i v náročném terénu. Rychlosti nahrávají pláště s jemným dezénem. Pique se vyrábí ve velikostech od XS po L. Nám se do unboxingu „dostalo“ M, a tak si pojďme spolu posvítit na jeho výbavu a detaily.

Specifikace

  • Rám: ALUXX SL-Grade Aluminum, 100 mm Maestro Suspension
  • Vidlice: RockShox Recon RL Silver, 100mm, Boost 15x110mm, tapered, 44mm offset, custom tuned for Liv
  • Tlumič: Fox Float DPS Performance 165/45 mm, custom tuned for Liv
  • Řidítka: Giant Contact XC, flat, 760x35 mm
  • Gripy: Liv Supera, single lock ring
  • Představec: Giant Contact SL XC, 35mm
  • Sedlovka: Giant Contact Switch dropper, remote
  • Řazení: Shimano Deore M6100, 1x12
  • Přehazovačka: Shimano Deore M6100
  • Brzdy: Shimano MT410, hydraulický, Shimano RT-56 rotory [F] 180 mm, [R] 160 mm
  • Brzdové páky: Shimano MT-401
  • Kazeta: Shimano Deore M6100, 10x51
  • Řetěz: KMC X-12
  • Kliky: Praxis Cadet Boost, 30t
  • Střed: Praxis, press fit
  • Ráfky: Giant XCT 29, tubeless ready, sleeve-joint, 25mm inner width
  • Náboje: [F] Shimano 15x110, sealed bearing [R] Shimano 12x148, sealed bearing
  • Dráty: Sapim
  • Pláště: [F] Maxxis Recon Race, 29x2.35, foldable, TLR, EXO, tubeless [R] Maxxis Recon Race, 29x2.25, foldable, TLR, EXO, tubeless

Geometrie

geometria Liv Pique 2 29geometria Liv Pique 2 29

Unboxing

Logo Liv prozrazuje, že se jedná o vysloveně dámské kolo. Uvnitř je vše dostatečně upevněno a chráněno proti poškození při přepravě.

krabica Liv Piquekrabica Liv Pique

Při vybalování nahlédneme i do přiložené menší krabice, kde se nacházejí manuály a dokumentace, bezpečnostní prvky, ale také například páčka ovládání teleskopické sedlovky, či sada pro bezdušový provoz kol.

obsah malej krabice Liv Pique
Po uchycení rámu do montážního stojanu se hned pustíme do montáže řidítek. Pro Liv a Giant je typické, že většinu komponentů, kromě řazení a brzd, mají výhradně ve své režii. To se týká i top modelů s karbonovými díly. V našem případě jsou ale řidítka hliníková, nazvaná Giant XC Flat a mají šířku 760 mm. Uchycují se do 60 mm představce. Průměr v místě uchycení pro oba komponenty je 35 mm.

predstavec Giant Contact SL XC 60 mmriadidlá Giant Contact XC, flat, 760 mm

Přesuneme se k sedlové trubce, kde je třeba namontovat teleskopickou sedlovku Giant Contact Switch. Zahrnuje to provlečení lanka a napojení na páčku ovládání. Samotná „teleskopka“ má pro velikost „M“ zdvih 100 mm. Její průměr je 30.9 mm.

teleskopická sedlovka Giant Contact Switchteleskopická sedlovka Giant Contact Switch

Posledním úkolem je osazení předního kola. Kolo Liv Pique je poskládáno.


Kolo jsme samozřejmě zvážili. Váha se ustálila na hodnotě 13,66 kg.

hmotnosť
Liv Pique 2 29 je celoodpružené kolo, postavené na rámu se 100 mm zdvihu. Maestro – systém odpružení - je dobře znám a pracuje na principu virtuálního středu otáčení zadní osy. Vahadlo je vyrobeno z karbonu pro vyšší tuhost a pevnost.

K nám se dostal Pique v barevném provedení „purple ash“, což je fialová barva, která tvoří horní polovinu kola, spodní polovina postupně přechází do černé. V černé jsou také sladěny i ostatní komponenty, resp. většina komponent. Na rámu nechybí ani ochrana spodní rámové trubky nebo řetězové vzpěry.

Liv Pique 2 29, purple ashLiv Pique 2 29, purple ash

Pohon kola tvoří dvanácti převodový systém složený z řazení, kazety a řetězu Shimano Deore M6100 a klik Praxis Cadet Boost.

Praxis Cadet Boost 30TKazeta Shimano Deore CS-M6100 10-51T

Od japonského výrobce pochází také brzdový systém. Jedná se o model Shimano MT-410 se 180 mm kotoučem vpředu a 160 mm vzadu.


Pro rychlost, ale i dobrý grip jsou zvoleny pláště Maxxis Rekon Race vepředu i vzadu. Kromě rychlosti mají také větší boční výstupky, aby podržely v náklonu v terénu. Samozřejmě, jedná se o bezdušovou verzi „TR“. Ve spojení se sadou, která je k jízdnímu kolu dodávána, tak máte ideální možnost vyzkoušet výhody bezdušových plášťů. Obuté jsou na ráfcích s vnitřní šířkou 25 mm, jak jinak než z dílny Giant, označeny jako XCT.

Giant XCT 29, Maxxis Recon Race 29x2.35” TLR EXO
Odpružení kola je konkurenčním soubojem velikánů v tomto segmentu. Vidlici RockShox Recon RL Silver se zdvihem 100 mm totiž sekunduje tlumič od FOXu Float DPS Performance. Oba produkty jsou uzpůsobeny pro požadavky Giant, resp. Liv, tedy uzpůsobeny pro dámy.

RockShox Recon RL SIlverFOX Float DPS Performance

Galerie fotografií

Fi




Liv Pique 2 je dostupné celoodpružené kolo přizpůsobené dámské anatomii a potřebám. Je určeno pro sportovní jízdu, ale určitě si s ním užijete příjemné chvíle na singletrailech nebo výletech. MOC tohoto provedení je 68 999 Kč. Pokud jste registrovaným uživatelem, pravidelně a věcně přispíváte, nebo u nás nakupujete, může být cena mnohem přitažlivější. Kolo naleznete v našem MTBIKER eshopu.

Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu.

Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
AdMich 

Podobné články

Unboxing: Liv Embolden 2 29 - pro dámy, které se nebojí terénu

Unboxing: Liv Embolden 2 29 - pro dámy, které se nebojí terénu

Rozumně osazené, dostupné celoodpružené dámské kolo, vhodné pro jízdu na trailech nebo klidně i na celodenní výlet v terénu. Stojí Liv Embolden 2 za to?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
keyboard_arrow_up