Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni

Mezi „spotřebáky“ na kole patří i různé části pohonu, některé vydrží kratší dobu, jiné déle. Přinášíme několik tipů, po kterých můžete sáhnout.

microSHIFT ADVENT X – 34,99 €

microSHIFT ADVENT X
10 rychlostní kazeta Advent X CS-H104 sice nepatří mezi nejlehčí, ale vše je kompenzováno její masivností a výdrží. Jednotlivé pastorky jsou vyrobeny z kalené oceli a představují to „pravé ořechové“ i pro elektrokola. Ty zatěžují běžné kazety vysokým točivým momentem, čemuž je u této kazety přizpůsoben materiál i konstrukce. Rozsah 11 – 48 zubů je dostatečný pro rychlou jízdu z kopce i zdolání náročných stoupání. MOC kazety je 1 099 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Tatze Link – 106 €

Tatze Link
Pedály Tatze Link v sobě kombinují neobvykle nízkou hmotnost, kompaktní rozměry a vysokou stabilitu při jízdě. Tu zajišťuje 10 pinů na každé straně pedálu, ke kterým lze dodatečně instalovat 4 další. Díky mimořádně tenké konstrukci je sníženo riziko nechtěného zavadění pedálem o zem. Otevřená konstrukce pedálu zase brání zanášení blátem. Vysoké životnosti je docíleno i použitím kvalitních kuličkových ložisek. MOC pedálů je 3 549 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

Effetto Mariposa Flowerpower – 10,99 €

Effetto Mariposa Flowerpower
Mazivo na řetěz, Flowerpower Wax, je založeno na čistě biologické bázi. Slunečnicový vosk je odolný vůči vodě za každých podmínek. Navíc neškodí životnímu prostředí, jelikož je zcela biologicky odbouratelný. Nenajdeš v něm PTFE, grafen či sulfidy. Po aplikaci tvoří pevnou vrstvu, a tak snižuje tření a hlučnost řetězu a zároveň prodlužuje životnost celého pohonu. Významným plusem je i to, že se snadno čistí z oblečení. Jeho MOC je 341 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Vortex Go Clean – 4,99 €

Vortex Go Clean
Odmašťovač Vortex Go Clean je typický svou univerzálností, jelikož je možné jej aplikovat na kteroukoli součástku kola včetně brzdových kotoučů či pohonu. Jelikož se rychle odpařuje, zanechává čištěný povrch suchý a připravený k dalšímu čištění. Díky tomu, že jedná o aerosol, dostane se přesně do místa určení a tím, že je hnán oxidem uhličitým, nezpůsobuje korozi povrchů. MOC 400 ml balení je 233 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

microSHIFT Advent RD – 25,99 €

microSHIFT Advent RD
9 rychlostní přehazovačka perspektivního výrobce microSHIFT byla vyvíjena tak, aby se zavděčila širokému spektru bikerů. Funguje spolehlivě s dvoj i troj převodníkem a dokáže zvládnout kazetu až se 46 zuby. Řazení je svižné díky patentované konstrukci pro odolnější a silnější řazení v terénu. Využívá systém přímějšího vedení lanka, který eliminuje zpoždění. MOC přehazovačky je 1 589 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

KMC X 10-73 – 24,90 €

KMC X 10-73
114 článkový řetěz KMC X 10-73 je určen pro 10 rychlostní systémy, přičemž se není třeba obávat kompatibility – zvládne spolupráci se Shimanem, Sramem i Campagnolem. Spojuje se jednoduše za pomoci rychlospojky. Díky technologii X-bridge je zaručen hladký posun po kazetě. Jednou z největších výhod je jeho lehkost, které je dosaženo použitím speciální oceli. Výsledná hmotnost je tak 268 gramů. MOC řetězu je 609 Kč a najdeš jej na našem MTBIKER shopu.

absoluteBLACK GRAPHENwax – 29,99 €

absoluteBLACK GRAPHENwax
Voskování řetězu místo jeho mazání získává stále víc na popularitě a absoluteBLACK kráčí s dobou. Výhodou jejich vosku GRAPHENwax® je zejména dlouhá životnost. Po úpravě řetězu snižuje tření v suchém i vlhkém prostředí, na silnici i v terénu. Jeho chemický vzorec zajišťuje, že netrpí problémy, jako je drolení, třepení či zanechávání stop. V jednom balení se nacházejí čtyři „mýdélka“, jeho MOC je 729 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Weldtite sada kartáčů – 9,79 €

Weldtite sada kartáčů
Čištění kola a pohonu nemusí být vůbec žádná věda – stačí správný nástroj. Sada dvou kartáčů od Weldtite slouží ke zbavení kola nečistot a poskytuje pohodlný a stabilní úchop i když budeš mít mokré ruce. První multifunkční kartáč slouží k čištění řetězu, kazety a ostatních částí převodového systému. Druhým kuželovitým kartáčem zase vyčistíš zbytek kola, hlavně nedostupná místa. MOC tohoto setu je 296 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Garmin Rally XC 100 – 549 €

Garmin Rally XC 100
Pedály Garmin Rally XC 100 se svým nášlapným systémem neposkytují jen oporu a zlepšení techniky šlapání. V levém pedálu je totiž zabudován wattmetr, fungující za pomoci piezoelektrických snímačů po obvodu osy. Po připojení pomocí rozhraní ANT+, resp. Bluetooth se dostaneš nejen ke svému výkonu, ale i kadenci, případně s nimi lze absolvovat FTP test. MOC jednostranného wattmetru je 17 099 Kč a pedály najdeš na našem MTBIKER shopu.

Další komponenty a cyklokosmetiku pro čistý a tichý pohon najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Výbava na dlouhé výlety - vzhůru za dobrodružstvím PR článek

Výbava na dlouhé výlety - vzhůru za dobrodružstvím

Každé správné dobrodružství ale vyžaduje i technickou přípravu. Co by nemělo chybět?
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
keyboard_arrow_up