Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.

Pod sopky Českého Středohoří, 1. října, Dobrovíz

Pohár Ultrabikers se pomalu blíží ke svému konci, ale několik závodů stále čeká na svého vítěze. Jedním z nich jsou závody, které soutěžící provedou oblastí Českého Středohoří, Křivoklátskem, či Rakovnickou vrchovinou. Jak napovídá název poháru, na tento závod si mohou brousit zuby pořádní vytrvalci – na výběr je buď 180 km nebo 250 km trať. Po vymotání z Prahy čeká závodníky hrad Křivoklát, žatecká chmelová pole i sopečná krajina v okolí Milešovky. Informace o závodech najdeš na stránce organizátora.

Škoda Auto Mikulov, 7. října, Mikulov

Svůj závěr najde v Mikulově Prima Cup. Závod Škoda Auto Mikulov je v pořadí dvanáctým a poznáme v něm vítěze celé série. Dvě trasy o délce 55 a 33 km ukáží závodníkům to nejlepší z okolí Mikulova - náměstí, Svatý kopeček, či průjezdy spletí vinic. Na závěr je připravena tombola, ve které je hlavní cenou ubytování na jednu noc v Karlových Varech a spousta dalších věcných cen. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.


BikePark Ostrov, 7. října, Ostrov

Závod BikePark Ostrov je v Poháru Peruna nováčkem, ale nabízí vysokou diváckou i jezdeckou atraktivitu. Děti totiž závodí na okruzích vytyčených v zámeckém parku Ostrov. Ten byl kdysi považován za osmý div světa. Trať bude vyskládaná z různých typů povrchů – trávy, písku i několika jednoduchých umělých překážek. Kromě závodění jsou připraveny ukázky street bike jezdců či tombola. Více informací najdeš na stránce organizátora.

Soběšická mulda, 8. října, Brno

V seznamu náročných maratonských akcí bychom Soběšickou muldu hledali marně. Organizátoři se dlouhodobě snaží jít mírně „proti proudu“ a uchovat závod, který si dokáže užít každý, ať už tvrdě trénuje nebo ne. Hlavní myšlenkou je radost z pohybu na horském kole. 5kilometrový okruh nabízí rychlé sjezdy i technické výjezdy, dokonce krátký, ale atraktivní „padák“, nazývaný Had. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

Soběšická mulda

ČT Author Cup, 14. října, Bedřichov

Author Cup slibuje dvě maratónské tratě o délce 67 a 42 km. Z centra v Bedřichově se vyráží do okolních lesů a svážnic a trasa ukáže závodníkům krásy okolí v podobě přehrady Josefův důl, Šoupátkovou věž jako pozůstatek protržené hráze či skály okolo Jizery. Kromě jednotlivců se bude vyhodnocovat také týmová soutěž. Týmy mohou být složeny ze 3 - 5 členů, proto vezmi i kamarády a přijďte si spolu zazávodit. Kompletní propozice najdeš na stránce organizátora.

ČT Author Cup

Czech Downhill Top On Trail Cup, 14.–15. října, Dolní Morava

V říjnu vyvrcholí také seriál Top On Trail Cup. Víkendová akce začne volnými tréninky v sobotu a pokračuje semifinálovou a finálovou jízdou v neděli. Trailpark Dolní Morava nabízí krásnou, ale velmi náročnou trať, plnou přírodních překážek. Kromě nich se závodníci budou muset popasovat i se skoky o délce kolem 10 metrů. Všechny informace o závodech najdeš na stránce organizátora.

Pancířské stráně, 21. října, Železná Ruda

7. ročník závodu Pancířské stráně prověří závodníky na již tradiční, 46 km dlouhé trati. Asfalt zde střídají náročné a strmé pasáže, které jsou však odměněny krásnými výhledy. Hlavním lákadlem jsou tak vrcholy Můstek a Pancíř, korunovaný rozhlednou. Ti nejrychlejší mohou zabojovat o několik věcných cen, které čekají na první tři závodníky v každé kategorii. Více informací najdeš na stránce organizátora.

Více závodů, které mohou být dobrou příležitostí k doražení této sezóny, najdeš tradičně v našem kalendáři.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
Červenec - slunce, seno, závody

Červenec - slunce, seno, závody

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
keyboard_arrow_up