XC kola pro první závody - na tréninky i maratony

Máte už něco natrénováno a za sebou i první soutěžní zkušenosti? Narazili jste na limity svého kola? Vyberte si u nás své nové závodní „náčiní“...

GHOST Lector Base - 2 569 €

Legenda světového poháru cross country, kterou snad není třeba představovat. Jeho specifická geometrie je hlavním poznávacím znakem. Tento bike nebyl stvořen pro hladké cyklostezky, ale pro moderní XC tratě světového poháru. Zadní část díky konstrukci listového pera lépe pohlcuje vibrace, ale zároveň zůstává tuhá jako na správném hardtailu. Doplněný vidlicí RockShox Recon se zdvihem 100 mm (XS - M) nebo 120 mm (L - XL) a s jednopřevodníkovým a 12rychlostním pohonem SRAM SX čeká za MOC 69 099 Kč v MTBIKER shopu.

GHOST Lector Base

BMC Twostroke 01 FIVE - 2 199 €

Lehký, pevný, karbonový rám, vyrobený z prémiových vláken. Spolehlivý pohon ze zlaté střední cesty – tedy Shimano Deore s dvanácti rychlostmi a jednopřevodníkem. Vidlice RockShox Judy se zdvihem 100 mm. To jsou některé přednosti tohoto hardtailu od švýcarského BMC. Slušnou výbavu doplňuje také atraktivní design černé barvy s bílými doplňky a stylovými 29” plášti Vittoria s retro postranicemi. Na závody i na trénink v kopcích může být Twostroke 01 FIVE tvůj za MOC 61 699 Kč. Najdeš ho v MTBIKER shopu.

BMC Twostroke 01 FIVE

Superior XP 939 - 1 839 €

Hliník stále žije. Rozdíly mezi karbonovými a hliníkovými rámy se neustále zmenšují. Dostupnost však bude stále hrát ve prospěch svařovaných rámů. Právě na to vsadil také český výrobce Superior se svým modelem XP 939. Je osazen kombinací komponent Shimano SLX a XT. Ty doplňuje vidlice RockShox Recon Silver s pevnou „boost“ osou a zdvihem 100 mm. Systém převodů 1x12 poskytne dostatečný rozsah v kopcích i ve spurtech po rovině. V elegantní matné černé ho najdete za MOC 44 399 Kč v MTBIKER shopu.

Superior XP 939

Cannondale Scalpel HT Carbon 4 - 3 199 €

Značka Cannondale má speciální místo v srdci nejednoho bikera. Nejenže jejich rámy a technologie jsou na první pohled rozeznatelné od jiných, ale je úzce spojena i s trojnásobným světovým šampionem Petrem Saganem. Scalpel HT je vyroben z UDH karbonových vláken, o odpružení se stará skvělá RockShox SID vidlice se 100 mm zdvihem. Pohon tvoří kombinace komponentů Shimano Deore a Deore XT se systémem převodů 1x12. Závodní Cannondale má MOC 78 999 Kč. Najdete ho na MTBIKER shopu.

Cannondale Scalpel HT Carbon 4

Kellys Hacker 70 - 2 549 €

Rychlá kola pro soutěžní ježdění umí postavit i na Slovensku. Hacker 70 má rozhodně co nabídnout i zkušeným cyklistům a také umí konkurovat i zvučnějším značkám. Karbonový iCad rám s moderní geometrií spolupracuje s vidlicí RockShox SID Select+. Rám disponuje také přípravou pro použití teleskopické sedlovky. Kellys nabízí systém řazení 1x12 od Shimana, konkrétně skvělého „XTčka“, kromě kazety. Ta je z řady SLX. Pevné osy drží 29” kola Mavic Crossmax. MOC je 84 999 Kč. Najdete ho v MTBIKER shopu.

Kellys Hacker 70

Orbea ALMA M30 - 2 599 €

Stále více oblíbený výrobce ze Španělska představil pro letošní rok model ALMA M30. Jedná se o karbonový hardtail s moderní geometrií. Je vybaven pěknou směsí komponent Shimano, které tvoří 12rychlostní systém. Díky němu hravě zvládnete náročná stoupání i rychlé rovinaté úseky. Rychlost naberete také díky maratonským semislickovým plášťům Maxxis Rekon Race. O tlumení nárazů se postará vidlice RockShox SID SL. Za MOC 64 199 Kč jej najdete na našem MTBIKER shopu.

Orbea ALMA M30

Giant XTC Advanced 3 - 2 229 €

Maratonské tratě tvoří směs různého terénu a střídavého profilu, který zahrnuje rychlé pasáže i technické úseky. Giant, jako jeden z největších výrobců, to dobře ví a přizpůsobuje tomu i svá kola. „XTCčko“ má geometrii, která přidá na stabilitě a dodá vám sebevědomí. Spolehnout se budete moci na výbavu Shimano Deore s jednopřevodníkovým pohonem a dvanácti rychlostmi. Vidlice s 34 mm vnitřními nohami pochází od samotného výrobce a má zdvih 100 mm. MOC kola je 51 199 Kč. Najdete ho na MTBIKER shopu.

Giant XTC Advanced 3

Mondraker Chrono Carbon - 1 899 €

Mondraker je jedním z těch výrobců kol, u kterého stačí jediný pohled na geometrii a už víte, kdo za ní stojí. Pro boj ve stoupáních a při průjezdech horským terénem nabízí karbonový hardtail Chrono na 29” kolech s typickou „forward geometry“. Odpružení má na starosti vidlice RockShox Judy se 100 mm zdvihem a pevnou osou. Komponentové vybavení je z koncernu SRAM ve 12rychlostním provedení SX Eagle, který doplňují brzdy SRAM Level. S cenovkou 46 899 Kč jej najdete na MTBIKER shopu.

Mondraker Chrono Carbon

BULLS Copperhead 2 - 1 099 €

Jiný přístup k výbavě i cenové politice zvolil výrobce BULLS. Systém převodů 2x10 je spíše raritou, ale má své nesporné výhody, na vrcholu kterých je cenová dostupnost a výdrž. Dvoupřevodníkový systém využijete pro trénink na silnici i pro jízdu ve strmém terénu. Rám je vyroben z lehké hliníkové slitiny. O odpružení se stará vidlice SR Suntour XCM R se 100 mm zdvihem. Pláště Schwalbe Smart Sam jsou univerzální a můžete se na ně spolehnout na většině povrchů. MOC kola je 27 099 Kč. Najdete ho na MTBIKER shopu.

BULLS Copperhead 2
Více kol vhodných k rychlým švihům v lese naleznete na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

FFWD Outlaw 30 – novinka, která mi pomohla přejet Alpy

FFWD Outlaw 30 – novinka, která mi pomohla přejet Alpy

Nizozemská značka se opět vrátila ke karbonovým MTB kolům a jejich novinku pro rok 2023 jsem vzal na skutečně pořádný test. Jak dopadly?

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
keyboard_arrow_up