Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví

Pokud patříš mezi bikery, kteří jezdí bez ohledu na to, jestli se práší, celý bike bude obalený blátem nebo venku padá sníh, musíš zvolit vhodný „setup“ tlaků a plášťů.

Maxxis Forekaster – 56,99 €

Maxxis Forekaster
Forekaster nové generace si oblíbí zejména XC či trail jezdci, kteří holdují středně náročnému terénu. Jeho „domácím prostředím“ jsou mokré podmínky – i po dešti spolehlivě podrží v zatáčkách a bude pohodlně odvalovat. Ochrana bočnic EXO umožňuje jet na něm pořádně „bomby“, zejména při bezdušovém provedení. Tento plášť si nejlépe rozumí s ráfky o vnitřní šířce 30 – 35 mm, čemuž napovídá i jeho označení WT. MOC jednoho kusu je 1 849 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

TUFO Gravel Swampero – 40,99 €

TUFO Gravel Swampero
Český výrobce Tufo si získává srdce gravel jezdců a pláštěm Swampero cílí na ty, kteří se nebojí svůj „štěrkolet“ vzít i do náročnějšího terénu. Výborně drží na každém podkladu díky širokému dezénu se šípovým vzorem. Odolnosti přispívá odolná a flexibilní vrstva Jubena, která chrání bočnice. Jak je dobrým zvykem, plášť je připraven i na bezdušové použití, což i na gravelu otevírá nové možnosti ježdění. Jeho MOC je 1 259 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Schwalbe Hans Dampf - 29,99 €

Schwalbe Hans Dampf
Trailový plášť Hans Dampf o šířce 2,35“ poskytuje stabilitu při výšlapech i sjezdech. Ochrana proti propíchnutí a možnost osadit jej jako bezdušový dělají jízdu s ním bezpečnější a pohodlnější. Kombinace velkých a menších výstupků zajišťuje přilnavost za každých podmínek, spolu s nízkým valivým odporem. Jejich hustota je optimální pro samočisticí schopnosti při jízdě blátem. Jeho MOC je 909 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Continental Mountain King III – 30,99 €

Continental Mountain King III
Mountain King těší vyznavače maratónů a cross-country již třetí generací. Jedná se o univerzální plášť z pohledu podkladu - stabilitu při jízdě biker pocítí na suchu i v mokru. Zásluhou kombinace směsi Pure Grip a ochrany proti propíchnutí Shield Wall System v sobě spojuje rychlost a odolnost. Když zahrneme i možnost bezdušového provedení, dostaneme plášť vhodný do rockgardenu, na klopenky i na šotolinu. MOC činí 929 Kč a plášť najdeš v našem MTBIKER shopu.

Pirelli Scorpion™ E-MTB – 79,99 €

Pirelli Scorpion E-MTB
Středně vysoký profil výběžků a vzdálenost mezi nimi dělají z tohoto pláště univerzála - nahodíš a neřešíš, jen jezdíš. Specifická konstrukce opletu HyperWALL o hustotě 60 TPI je přímo určena ke spojení s e-bikem a snese i vyšší celkovou hmotnost. Ruku k dílu na poli odolnosti a gripu přikládá i směs SmartGRIP+. Model M má výstupky uspořádané tak, že je nejlepší jej osadit na přední kolo, ve spojení s modelem R vzadu. Jeho MOC je 2 199 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Vittoria Mazza – 59,99 €

Vittoria Mazza
Mazza patří mezi nejlepší modely do smíšeného terénu. Vděčí za to agresivnímu profilu s optimalizovaným rozestupem a tvarem výstupků. Jejich stupňovitá struktura ve spolupráci s grafenovou směsí G2.0 zajišťuje jednak nízký valivý odpor a výborné odvalování a jednak konstantní záběr ve stoupáních. Za takových podmínek plášti nedělá problém odkloněný terén, rockgardeny ani kluzké skály. MOC pláště je 1 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Stan´s NoTubes - 32,90 €

Stan
Tmel z dílny průkopníka „bezdušáků“, Stana Koziatka, patří mezi léty ověřenou klasiku. Je kompatibilní se širokým spektrem ráfků, plášťů a ventilů, přičemž spolehlivě zacelí každé protržení pláště do velikosti 6,5 mm. Problém mu nedělají ani nízké teploty, jelikož se svým složením pracuje až do -28 °C. Stále však zůstává šetrný k přírodě, neboť materiály, které obsahuje, nejsou škodlivé pro ekosystém. MOC 946 ml balení je 959 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Effetto Mariposa Végétalex – 23,99 €

Effetto Mariposa Végétalex
Tmel na bezdušové systémy Végétalex vychází z úspěšného tmelu Caffélatex, ale je založen výlučně na přírodní bázi. Zůstává stejně účinný a odolný, přičemž je naprosto biologicky odbouratelný a navíc bez plastů. Problém mu nedělá ani dofouknutí kola pomocí CO2 bombičky a vzhledem ke svému složení může v kole vydržet funkční dokonce celou sezónu. Kromě toho se v případě vytečení snadno čistí. MOC 1 000 ml balení je 589 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Ještě více plášťů či doplňků a tmelů na ježdění v náročných podmínkách najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up