Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.

GHOST Lanao Essential 27.5 - 599 €

Dámské kolo Lanao Essential je přesně přizpůsobeno potřebám žen. Oproti mužskému modelu doznal největších změn právě rám, a to v podobě výrazněji tvarované horní rámové trubky. Výbava Essential je adekvátní požadavkům začínající cyklistky. Od 100 mm odpružené vidlice přes široký rozsah řazení až po hydraulické brzdy Tektro. Tento stroj se neztratí na asfaltu, ani při zábavné jízdě lesem. Jeho MOC je 18 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

GHOST Lanao Essential 27.5

Cyclision Corph 2 MK-II 29 - 999 €

Model slovenské výroby Corph 2 jde ruku v ruce s moderními trendy. Kromě vzduchové vidlice od SR SUNTOUR, která je v porovnání s pružinovou citlivější, je zde osazena 12rychlostní sada Shimano Deore, kombinovaná s jednopřevodníkem. To ovšem neznamená, že bude cyklista v terénu limitován – s bohatým rozsahem kazety 10-51 zubů vyšlape téměř každé stoupání. Sportovní jízdě pomohou také svižné pláště Continental RaceKing. MOC kola je 27 599 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Cyclision Corph 2 MK-II 29

GT Avalanche 29 Comp - 739 €

Hardtaily od GT jsou specifické konstrukcí rámu a model Avalanche není výjimkou. Sedlové vzpěry rámu s názvem „Triple Triangle“ jsou upnuty tak, aby mírně tlumily nerovnosti, což zvyšuje komfort při jízdě. V kombinaci s pružinovou vidlicí SR SUNTOUR se zdvihem 100 mm bude jízda terénem hračka. Kolo pohání vpřed 10rychlostní sada microSHIFT, která představuje „dostupnou“ alternativu ke konkurenci. MOC tohoto kola je 25 899 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

GT Avalanche 29 Comp

Giant Talon 3 GE 29 - 759 €

Kromě toho, že model Talon zaujme cenou, přebírá spoustu detailů z vyšších řad. Jedním z nich je například vedení bowdenů vnitřkem rámu a s tím spojená vyšší ochrana a uhlazený design. Praktickým doplňkem je dálkové ovládání zamykání vidlice pomocí jednoduché páčky. Zpřevodování 2x9 nabízí bohatý rozsah a zároveň i nižší hmotnost v porovnání s trojpřevodníkem. MOC tohoto modelu je 18 599 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Giant Talon 3 GE 29

Kellys Gibon 10 29 - 949 €

Model Gibon 10 ocení zejména trailově zaměření jezdci. Od jiných kol jej už na první pohled odlišuje agresivnější geometrie rámu a vidlice se zdvihem 130 mm. Spolehlivé hydraulické kotoučové brzdy jsou doplněny inovovaným 9rychlostním řazením Shimano Cues. Jízdní vlastnosti v terénu by ještě dokázala pozvednout teleskopická sedlovka. I na to designéři mysleli - na rámu se nachází speciální otvor pro vnitřní vedení. MOC tohoto kola je 24 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Kellys Gibon 10 29

Marin Wildcat Trail 3 WFG - 679 €

…a jelikož se mezi námi nacházejí i trailů chtivé cyklistky, americký Marin připravil model i pro ně. Na první pohled zaujme výrazný sloping horní rámové trubky, zlepšující manévrovatelnost či vidlice se zdvihem 120 mm. Hydraulické brzdy Tektro jsou doplněny 160 mm kotouči, které dodávají vysoký brzdný výkon. Vzhledem k velikosti rámu jsou zde osazena 27,5" kola, která jsou v terénu hbitější. MOC kola je 18 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Marin Wildcat Trail 3 WFG

Orbea ONNA 20 - 999 €

Orbea dlouhodobě patří mezi výrobce, kteří nabízejí výborný poměr ceny a výkonu. Toto kolo není výjimkou. Je stvořeno do náročnějšího terénu, zároveň je ale svižné na asfaltových přesunech. Rám má již na pohled moderní XC geometrii a pohodlí mu dodává 100mm vzduchová vidlice. V duchu jednoduchosti je zde instalováno 10rychlostní řazení. Zajímavé jsou pláště – šířka 2,35" jasně říká, že se bike nezalekne ani kořenů či kamenů. Jeho MOC je 25 699 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Orbea ONNA 20

BULLS Wildtail 1 - 699 €

Model Wildtail zužitkují především začínající a nenároční cyklisté. Lehký hliníkový rám je doplněn pružinovou vidlicí a trojpřevodníkem se 7rychlostní kazetou. Mechanické kotoučové brzdy představují jakýsi „mezistupeň“ mezi ráfkovými a hydraulickými brzdami, přičemž se vlastnostmi blíží spíše k „hydraulikám“. Množství komponentů si Bulls vyrábí sám – řídítka, představec, dokonce i pláště o šířce 2,25". MOC kola je 17 299 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

BULLS Wildtail 1
Pro více hardtailů v cenové relaci do 30 tisíc korun můžeš navštívit náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě? PR článek

Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě?

Ježdění v zimě má své kouzlo. Důležitým faktorem je ochrana před chladem, srážkami, ale i vhodné odvětrávání a viditelnost. Opět přinášíme několik tipů.
XC kola pro první závody - na tréninky i maratony PR článek

XC kola pro první závody - na tréninky i maratony

Máte už něco natrénováno a za sebou i první soutěžní zkušenosti? Narazili jste na limity svého kola? Vyberte si u nás své nové závodní „náčiní“...
keyboard_arrow_up