Pláště pro štěrkolety, žiletky i enduro mašiny

Každá disciplína vyžaduje své obutí, o podmínkách ani nemluvě, a proto přinášíme několik tipů. Který si zvolíš ty?

Chaoyang PERSUADER WET - 25,99 €

Chaoyang PERSUADER WET
Jak již napovídá název, model Persuader je určen do mokrých podmínek. Z nabídky Chaoyang má nejagresivnější vzor a nejvyšší výstupky. Ty plášti umožňují pořádně se zakousnout do terénu v zatáčkách a dodávají stabilitu při brzdění. Kromě toho vynikají svou samočisticí schopností. Plášť je vyhotoven z třísložkové směsi a s možností použít jej jako bezdušový. Jeho MOC je 709 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Maxxis Ikon - 39,90 €

Maxxis Ikon
Maratonský plášť Maxxis Ikon je v segmentu XC již legendou, která je dodnes oblíbená zejména pro svůj nízký valivý odpor a stále poměrně dobrý grip. Není třeba se bát ani jízdy v náročnějším terénu, jelikož plášť disponuje i ochranou bočnic proti defektu EXO a je připraven na bezdušové provedení. Směs Dual Compound v kombinaci s kevlarovou patkou a šířkou 2,20“ pozitivně ovlivňují i jeho hmotnost. MOC za kus je 1 659 Kč a i v jiných provedeních ho najdeš na našem MTBIKER shopu.

Pirelli P ZERO™ Race 150° Aniversary - 46,90 €

Pirelli P ZERO™ Race 150° Aniversary
Pirelli ke svému 150. výročí výroby pneumatik připravilo plášť pro skutečné labužníky. Plášť P Zero™ Race je určen k použití v kombinaci s duší. Okouzlí zejména některé jeho vlastnosti – za pomoci technologie TechBELT Road výrobce zapracoval na jeho odolnosti. Směs SmartEVO pak zajišťuje skvělou přilnavost a odvalování za každých podmínek. To vše při zachování nízké hmotnosti, která je 245g. Jeho MOC je 2 549 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Continental Cross King - 56,99 €

Continental Cross King
Jako vzor mu posloužil model X-King, ale dorovnává všechny nedostatky, které měl jeho předchůdce. Cross King ProTection je jedním z nejoblíbenějších maratonských plášťů a hodí se do různých podmínek. Směs Black Chilli spolu s vylepšenými výstupky mu dodávají přilnavost a hustota vláken 240 TPI zase odolnost. Cross King lze osadit i na těžší elektrokola, rovněž jej lze použít i jako bezdušový. Jeho MOC je 1 649 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Vittoria Mazza - 49,99 €

Vittoria Mazza
Mazza patří mezi nejlepší modely co se týká smíšených podmínek pro trail a enduro. Vděčí za to agresivnímu profilu s optimalizovaným rozestupem a tvarem výstupků. Jejich stupňovitá struktura ve spolupráci s grafenovou směsí G2.0 zajišťuje nízký valivý odpor, výborné odvalování a zároveň konstantní záběr ve stoupáních. Za takových podmínek plášti nedělá problém odkloněný terén, rockgardeny, ani kluzké skály. MOC pláště je 1 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

TUFO Hi-Composite Carbon - 51,99 €

TUFO Hi-Composite Carbon
Galusky je už dnes poměrně obtížné najít, ale stále nabízejí výborné vlastnosti, zejména pro časovku. Model Hi-Composite Carbon je sice lehký, ale i tak zůstává odolný. Protidefektní vrstva působí jako ochrana a umožňuje aby měl běhoun nižší tloušťku. To ubírá na hmotnosti a také snižuje valivý odpor galusky. Navíc její konstrukce zajišťuje vysoký nájezd a nízké opotřebení. MOC jednoho kusu je 1 619 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Panaracer Gravelking SK - 43,99 €

Panaracer Gravelking SK
Pokud rádi ze silnice odbočíte na nezpevněné cesty, je nutné mít dobré pláště - a Panaracer Gravelking tuto podmínku jednoznačně splňují. Pneumatika má vzhledem k použití relativně agresivní vzor, ale co je důležitější, nabízí grip za suchých i mokrých podmínek a poskytuje ochranu proti defektu. Vyrábí se ve více rozměrech a lze jej použít i v bezdušovém provedení, čímž bude ještě více navýšeno pohodlí. Cena za kus je 1 479 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Schwalbe Hans Dampf - 29,99 €

Schwalbe Hans Dampf
Trailový plášť Hans Dampf poskytuje stabilitu při výšlapech i sjezdech. Ochrana proti propíchnutí a možnost osadit jej jako bezdušový dělají jízdu s ním bezpečnější a pohodlnější. Kombinace velkých a menších výstupků zajišťuje přilnavost za každých podmínek, spolu s nízkým valivým odporem. Jejich hustota je optimální pro samočisticí schopnost při jízdě blátem. Díky své konstrukci je vhodný také na ebiky. Jeho MOC je 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Ještě více plášťů pro různé typy kol i povrchů najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Co jíst a pít při tréninku?

Co jíst a pít při tréninku?

Jsi závodník, hobby cyklista nebo rekreační jezdec? Neměl bys při tréninku zapomínat správně pít a jíst!
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Nemoc a návrat do tréninku

Nemoc a návrat do tréninku

Prudké výkyvy jarních teplot, velké tréninkové zatížení a minimální možnost ovlivnit setkání se s patogeny představují i větší riziko onemocnění. Kdy po nemoci zpět do sportovního zatížení? Pravidla, která se vyplatí dodržovat, aby byl návrat k oblíbené sportovní disciplíně co nejhladší.
keyboard_arrow_up