Pláště pro štěrkolety, žiletky i enduro mašiny

Každá disciplína vyžaduje své obutí, o podmínkách ani nemluvě, a proto přinášíme několik tipů. Který si zvolíš ty?

Chaoyang PERSUADER WET - 25,99 €

Chaoyang PERSUADER WET
Jak již napovídá název, model Persuader je určen do mokrých podmínek. Z nabídky Chaoyang má nejagresivnější vzor a nejvyšší výstupky. Ty plášti umožňují pořádně se zakousnout do terénu v zatáčkách a dodávají stabilitu při brzdění. Kromě toho vynikají svou samočisticí schopností. Plášť je vyhotoven z třísložkové směsi a s možností použít jej jako bezdušový. Jeho MOC je 709 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Maxxis Ikon - 39,90 €

Maxxis Ikon
Maratonský plášť Maxxis Ikon je v segmentu XC již legendou, která je dodnes oblíbená zejména pro svůj nízký valivý odpor a stále poměrně dobrý grip. Není třeba se bát ani jízdy v náročnějším terénu, jelikož plášť disponuje i ochranou bočnic proti defektu EXO a je připraven na bezdušové provedení. Směs Dual Compound v kombinaci s kevlarovou patkou a šířkou 2,20“ pozitivně ovlivňují i jeho hmotnost. MOC za kus je 1 659 Kč a i v jiných provedeních ho najdeš na našem MTBIKER shopu.

Pirelli P ZERO™ Race 150° Aniversary - 49,90 €

Pirelli P ZERO™ Race 150° Aniversary
Pirelli ke svému 150. výročí výroby pneumatik připravilo plášť pro skutečné labužníky. Plášť P Zero™ Race je určen k použití v kombinaci s duší. Okouzlí zejména některé jeho vlastnosti – za pomoci technologie TechBELT Road výrobce zapracoval na jeho odolnosti. Směs SmartEVO pak zajišťuje skvělou přilnavost a odvalování za každých podmínek. To vše při zachování nízké hmotnosti, která je 245g. Jeho MOC je 2 549 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Continental Cross King - 56,99 €

Continental Cross King
Jako vzor mu posloužil model X-King, ale dorovnává všechny nedostatky, které měl jeho předchůdce. Cross King ProTection je jedním z nejoblíbenějších maratonských plášťů a hodí se do různých podmínek. Směs Black Chilli spolu s vylepšenými výstupky mu dodávají přilnavost a hustota vláken 240 TPI zase odolnost. Cross King lze osadit i na těžší elektrokola, rovněž jej lze použít i jako bezdušový. Jeho MOC je 1 649 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Vittoria Mazza - 59,99 €

Vittoria Mazza
Mazza patří mezi nejlepší modely co se týká smíšených podmínek pro trail a enduro. Vděčí za to agresivnímu profilu s optimalizovaným rozestupem a tvarem výstupků. Jejich stupňovitá struktura ve spolupráci s grafenovou směsí G2.0 zajišťuje nízký valivý odpor, výborné odvalování a zároveň konstantní záběr ve stoupáních. Za takových podmínek plášti nedělá problém odkloněný terén, rockgardeny, ani kluzké skály. MOC pláště je 1 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

TUFO Hi-Composite Carbon - 51,99 €

TUFO Hi-Composite Carbon
Galusky je už dnes poměrně obtížné najít, ale stále nabízejí výborné vlastnosti, zejména pro časovku. Model Hi-Composite Carbon je sice lehký, ale i tak zůstává odolný. Protidefektní vrstva působí jako ochrana a umožňuje aby měl běhoun nižší tloušťku. To ubírá na hmotnosti a také snižuje valivý odpor galusky. Navíc její konstrukce zajišťuje vysoký nájezd a nízké opotřebení. MOC jednoho kusu je 1 619 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Panaracer Gravelking SK - 43,99 €

Panaracer Gravelking SK
Pokud rádi ze silnice odbočíte na nezpevněné cesty, je nutné mít dobré pláště - a Panaracer Gravelking tuto podmínku jednoznačně splňují. Pneumatika má vzhledem k použití relativně agresivní vzor, ale co je důležitější, nabízí grip za suchých i mokrých podmínek a poskytuje ochranu proti defektu. Vyrábí se ve více rozměrech a lze jej použít i v bezdušovém provedení, čímž bude ještě více navýšeno pohodlí. Cena za kus je 1 479 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Schwalbe Hans Dampf - 31,99 €

Schwalbe Hans Dampf
Trailový plášť Hans Dampf poskytuje stabilitu při výšlapech i sjezdech. Ochrana proti propíchnutí a možnost osadit jej jako bezdušový dělají jízdu s ním bezpečnější a pohodlnější. Kombinace velkých a menších výstupků zajišťuje přilnavost za každých podmínek, spolu s nízkým valivým odporem. Jejich hustota je optimální pro samočisticí schopnost při jízdě blátem. Díky své konstrukci je vhodný také na ebiky. Jeho MOC je 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Ještě více plášťů pro různé typy kol i povrchů najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Cyklista nebo zákon – kdo je víc..?

Cyklista nebo zákon – kdo je víc..?

„Pane cyklisto, pil jste..? No, dva kousky jsem si dal, na žízeň, ale to snad nevadí, jedu už jenom tady pár kilometrů domů..? Tak to teda docela vadí, a proč vlastně jedete po silnici, když máte hned tady vedle cyklostezku? Tohle vás bohužel vyjde pěkně draho…“ oznamuje přísným hlasem policista cyklistovi, kterého zrovna zastavil k silniční kontrole.
Cyklistické kraťasy - aero i svoboda pohybu PR článek

Cyklistické kraťasy - aero i svoboda pohybu

Pro každou cyklistickou disciplínu jsou typické jiné kalhoty, každý cyklista od nich očekává něco jiného. Bude to obtažený aero model, nebo maximálně pohodlné volné šortky?
Brýle Neon: italský design i kvalita PR článek

Brýle Neon: italský design i kvalita

Léto je tady a s ním slunečné počasí. A protože zrak je potřeba chránit, jsou sluneční brýle neoddělitelnou součástí výbavy každého cyklisty.
keyboard_arrow_up