For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …

Ingredience do cyklistického guláše jsou jasně stanoveny, teď jen všechny zamíchat a pak to sníst. Ale povedlo se? Jak se všechno smíchalo, uvařilo a chutnalo? Už předem bylo jasné, že to ani letos nedopadne na jedničku s hvězdičkou.

Proč se to zase nepovedlo?

Rok od roku to jde z kopce. Velké značky ani nepřijedou, nebo se jen spojí s prodejci, kšefty mezi dodavateli a odběrateli se už nepečou, a tak se rok od roku stává For Bikes jen jakýmsi cyklistickým trhem, bez přehánění až výprodejem. Ale naštěstí se našly i výjimky.

Jinými slovy: “už to není, co to bývalo”

Chtěli jste snad mazat med kolem pusy, jak byl letošní For Bikes super, jak bylo na co koukat? To rozhodně nemám ve zvyku. Prostě jen konstatuji fakta. Nikdo asi neví proč to tak vlastně je, ani jiné výstavy totiž nejsou, co bývaly v minulosti a ne jinak tomu je i v případě např. největší evropské výstavy EuroBike.

Je to prostě kombinace mnoha faktorů. Může za to možná uspěchaná doba, možná covid, možná to či ono. Můžeme vést diskuze, dohadovat se, může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi všechno, co s tím můžeme udělat (s Cimrmany podobnost čistě náhodná).

Našlo se i něco pěkného.

Plášť Tufo Endurance 7TR

Česká značka Tufo patří už řadu let mezi stálice na trhu s plášti a galuskami. Jejich pláště nebo galusky vozí dráhaři, silničáři, bikeři, ale i vozíčkáři. Novinkou je plášť Endurance 7TR, který nabízí tolik bájnou ideální kombinaci mezi hmotností, valivostí, přilnavostí i životností. Ostatně z názvu samotného vyplývá, že plášť je konstruován pro dlouhé nájezdy, s prioritou komfortu a požitku z jízdy, ale rozhodně se s tímto pláštěm neztratíte ani ve startovním poli.

For Bikes 2024For Bikes 2024, Plášť Tufo Endurance 7TR

Qayron Spyro

Je libo trailový pevňák na hlíně nebo oceli? Žádný problém. Stačí si jen vybrat. Sportovně naladěný hliník s novým rámem a delším reachem, navíc doplněný o provedení s 27,5” koly. Nebo ocel s odlišnými vlastnostmi, především s ohledem na pohodlí a tlumením i těch nejdrobnějších nerovností. Fakt je z čeho vybírat.

Qayron SpyroQayron Spyro

Leštidlo Weldtite Rapid Ceramic Shield

Ne že bych neuměl svá kola pořádně zašpinit, ale přece jen mám raději, když jsou hezky umytá a co víc, naleštěná. Už nějaký ten pátek používám anglickou značku Weldtite, která vedle jiných vychytávek, jako např. mazání či bezdušových systémů, nabízí i přípravky pro povrchovou ochranu rámů. Přátelé obdivují, jak dokážu kolo naleštit.

Stojí za tím kombinace kosmetiky od Weldtite a dobře zvoleného hadru. O to více mě potěšilo, že nově je v nabídce této značky keramická ochrana laku dodávaná s hadrem na nanášení a dokonce i s hadrem na leštění.

For Bikes 2024Leštidlo Weldtite Rapid Ceramic Shield

Bosch Performance Line SX

Odpůrci elektrokol, zbystřete! Jestli pořád hanlivě nazýváte elektrokola mopedy, mějte se na pozoru. Čím dál více elektrokol, resp. značek sahá po novém motoru z řady Performance Line SX. O co jde? Tento motor samozřejmě svým výkonem nezaostává za svým bráchou s označením Performance Line CX, ale přece jen potřebuje ke svému optimálnímu chodu více snahy od jezdce samotného a stále tak nechává elektrokolo v kategorii sportovního nářadí. Nehledě na to, že z těžkého elektrokola dokáže tento motor udělat kompromis mezi těžkým elektrokolem a klasickým kolem, no prostě lightelektrokolo.

Bosch SXBosch SX

Craft Gravel wear

Kdo nezná Craft, jako by nikdy nesportoval. Celý příběh Craftu začal u armády a stíhaček, to ale nic nemění na tom, že se rozvíjí i v cyklistice a sleduje aktuální trendy. Svoji nabídku tak rok od roku rozšiřuje. Jak už se ví, kategorie gravel je populární a tak Craft na nic nečeká a svoji nabídku rozšiřuje o gravel verzi tolik populární spodní vrstvy, která se hodí pod dres v nejteplejších dnech.

Craft Gravel wear, For Bikes 2024Craft Gravel wear

Fidlock, cvak-cvak

Jedna nejmenovaná česká (ok, německá) značka vyrábějící auta říká něco ve smyslu “jednoduše chytré”. Asi to stejné mají v hlavách borci z Fidlocku. Prostě stačí připevnit na rám, vidlici nebo kamkoliv jinam jeden adaptér, na který jde připnout bidon, brašna, nebo cokoliv jiného. Jak jednoduché, jak funkční.

FidlockFor Bikes 2024

Za rok zase?

Já fakt nevím. Má smysl zase za rok přijet? A víte co? Nechám to na vás. Kdo chce, najde si něco zajímavého, potká fajn lidi, dozví se zajímavosti a může se nechat inspirovat a prostě když bude chtít, přijede. Na druhou stranu, proč ne. Podobných akcí je jako šafránu, tak proč nepřijít, nejlépe nepřijet..

Zdroj fotografií: archiv autora
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Pozvánka: ŠKODA HORAL MTB Maraton - dominanta je zpět

Pozvánka: ŠKODA HORAL MTB Maraton - dominanta je zpět

Že je cestování v čase nemožné? My se letos s Horalem vrátíme do roku 2019.
Co jíst a pít při tréninku?

Co jíst a pít při tréninku?

Jsi závodník, hobby cyklista nebo rekreační jezdec? Neměl bys při tréninku zapomínat správně pít a jíst!
keyboard_arrow_up