Prima CUP: Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava

15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.

Stará dáma, jak by se dal také sázavský závod seriálu Prima CUP nazvat, nabízí tři různorodé trasy po stopách řeky Sázavy, ze kterých si může vybrat začínající jezdec, rodiny s dětmi ale i zdatný biker.

ČEZ Sázava
Účastníci se mohou těšit na 16 kilometrovou Prima jízdu, středně náročnou 40 kilometrovou trasu B a nejnáročnější 80 kilometrovou trasu A.

Všechny trasy vedou po stráních od řeky Sázavy vzhůru, aby se ve sjezdech vracely zpět. Chybět nebudou atraktivní místa jako jsou hradiště Bělokozly nebo zřícenina hradu Talmberk. Zpestřením budou známá vyhlídková místa podél břehu Sázavy, v Ratajích nad Sázavou či Krkavčí skály.

Prima CUP
Cesty jsou prošpikovány několika brody, sázavskými přítoky, pěšinkami, lesními cestami a tu a tam nějakým asfaltem. Kdo má dost sil, užije si krásný výhled po krajině. V závěru trasy nebude chybět ani atraktivní přejezd brodu přes řeku, který je příjemným osvěžením těsně před samotným závěrem.

Prima CUP
Účast v závodě potvrdila také dvacátá žena maratonu na mistrovství světa 2019 v Dauhá a účastnice Olympijských her v Tokiu, Marcela Joglová. Česká reprezentantka v běhu před pár týdny ukončila svojí profesionální kariéru a kolo pro ní bude zajímavým zpestřením.

Zazávodí si i ti nejmenší do deseti let. Osm dětských kategorií se současně může těšit na pozávodní tombolu.

Prima CUP
Stejně jako na předchozích akcích nabídne závod nezapomenutelné sportovní zážitky, veškerý potřebný komfort a zázemí s výhledem na hlavní dominantu města, na jeden z nejstarších benediktinských klášterů v Čechách. Sázava je také proslulá sklářským řemeslem, které se více než sto let prezentuje pod značkou Simax doma i ve světě.

ČEZ Sázava 2024
Účastníci se kromě jiného mohou těšit na atraktivní tombolu, v níž je hlavní cenou horské kolo značky Merida a dva rodinné vouchery do Aquaparku Čestlice.

ČEZ Sázava
Informace o závodě naleznete na stránce ČEZ Sázava, kde nyní probíhají výhodné online registrace.
Zdroj fotografií: Prima CUP
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Bikemaraton Drásal: kultovní závod pro milovníky horské cyklistiky

Bikemaraton Drásal: kultovní závod pro milovníky horské cyklistiky

Bikemaraton Drásal není třeba dlouze představovat, jde o jedinečný závod s bohatou historii. Zdejší tratě ve vás probudí závodní duši, emoce, vyplaví endorfiny, vyhecují a nenechají odpočívat. Scenérie Hostýnských vrchů celý zážitek umocní.
Pozvánka: červen - letní sezóna v plném proudu

Pozvánka: červen - letní sezóna v plném proudu

Letní sezóna čeká za dveřmi, a tak si ji už musíme jen naplno užít se vším, co přijde.
Světový pohár horských kol v Novém Městě: olympijská předehra v českých kulisách

Světový pohár horských kol v Novém Městě: olympijská předehra v českých kulisách

V neděli 26. května skončila Novém Městě na Moravě letošní třetí zastávka světového poháru horských kol v disciplínách XCC a XCO. A protože se jednalo o poslední šanci získat body do olympijské kvalifikace, bylo se opravdu na co dívat.
keyboard_arrow_up