Podařilo se někomu zbavit vyskakovacích upozornění „Time to Fuel“, kolik by toho člověk měl zrovna sníst a vypít? Dost mě to štve, u nového kola s wattmetrem se navíc objevují častěji než dřív. Viděl jsem nějaké návody, ale nikde nejsou moc konkrétní a položky, o kterých píšou, nemohu nikde najít.
Disabling Smart Fueling Alerts: Smart Fueling alerts are enabled by default on courses, power guides, and workouts. While viewing the Nutrition/Hydration recommendations before starting your activity, set the Plan Enabled toggle to off. This will disable Smart Fueling alerts completely on your Edge. They can be re-enabled from the same screen when viewing any course, workout, or power guide.
Opraven pád hry při úpravě datových obrazovek pomocí RTS.
Opraven pád hry v seznamu kurzů.
Opravena chyba, kdy se cílový počet kroků neočekávaně měnil.
Opravena datová pole CIQ způsobující zpoždění/zamrznutí uživatelského rozhraní. Datová pole CIQ se nyní spustí při vstupu do časovače nebo při spuštění aktivity.
Opravena nabídka možností, i když je k dispozici překryvná vrstva start/stop/pauza.
Opraveno zobrazování denních doporučených tréninků v hlavní nabídce, když jsou vypnuty.
Opraveny funkce tlačítek řazení pro konfigurace s více než 4 dostupnými tlačítky.
Opraveno uzamčení datového pole mapy pro orientaci ve sledované trase.
Opravena chyba zbývající vzdálenosti stoupání v ClimbPro na stránce úprav.
Pevná hodnota rychlosti v grafickém datovém poli rychlosti.
Opraveno zobrazování kontaktů na widgetu vzdáleného přístupu pro inReach mini 2.
Opraven tréninkový plán, který po úpravě typu cíle zobrazoval pouze dny odpočinku.
Opraveno zarovnání popisků na překryvné vrstvě časovače.
Opravena ikona baterie na stavovém řádku.
Opravena pomalá synchronizace přes Wi-Fi.
Obecná vylepšení stability zařízení a oprava různých drobných chyb
Použil jsem nastavení Smart Bike Lights z Garminu 1040, jen jsem tedy v konfigurátoru změnil model a kód znovu vygeneroval. Datové pole mi ale nefunguje. V čem může být chyták?
Už jsem to vyřešil. Problém byl v tom, že jsem konfiguraci vložil přes telefon (Garmin Connect). Když jsem si to pak otevřel v Garmin Express, některé znaky v kódu byly očividně chybné. Kód jsem tedy uložil znovu, v G. Express. Pomohlo to.
O špatných znacích mi ani nemluv. Jsem si chtěl pár dní zpět nastavit správné najeté celkové km na 1050 (měnil jsem Garmin v únoru za 530 na 1050, když už jsem měl něco najeto, tak mi to v profilu ukazovalo špatnou hodnotu).
Stáhnul jsem z 1050 soubor Totals.fit. Upravil na potřebné správné hodnoty a nahrál zpět do newfiles. Tedy postup jak by se to mělo udělat. Celkové km mi to upravilo správně, ale km v profilu ne. Tak jsem více než hodinu hledal, kde by mohl být problém a zkoušel několik dalších metod, kdy to např. obcházelo, že to Garmin zase sesynchronizuje z connectu a přepíše zpět.
Nakonec se ukázalo, že nic z toho co jsem zkoušel nebyl problém. Problém byl v dlouhém "á". Měl jsem nazvaný profil v Garminu "horská". A když jsem Totals.fit upravil, tak nedošlo ke spárování upraveného řádku pro hodnoty pro profil s profilem v Garminu, protože někde došlo ke ztrátě čárky nad "a". Když jsem opakovaně stáhnul Totals.fit (už následně po opravě statistik), tak najednou tam byly dva řádky s údaje pro profil. Jednou s názvem "horská" a jednou "horska" a tím mi napadlo, kde je problém.
Stačilo tedy přejmenovat profil, aby neobsahoval české znaky a hned to zafungovalo tím původním postupem.
Čím jsi Totals.fit editoval? Já mám placenou verzi Fit File Repair Tool. Když jsem hledal u sebe problém, tak jsem třeba našel, že při editaci v něčem jiném může být problém také párování ID profilu, že je to tam jiným způsobem než ve Fit File Repair Tool.
Pak tam byla rada zkusit obejít problém synchronizace. Připojit Garmin, pro jistotu smazat Total.fit z adresáře Totals. Před zapnutím Garmin po odpojení od PC zajistit, aby se nemohl synchronizovat (tedy přerušit spojení s telefonem, třeba vypnout bluetooth a zakázat připojení přes WiFi), začít aktivitu (stačí pár sekund), ukončit a uložit. Pak už se může zase připojit přes telefon/WiFi.
Fit File Repair Tool to párují dle názvu, viz screenshot z mojí editace Totals.fit (to už je aktuální po přejmenování, kdy to zafungovalo a sedí mi celkem vše a profil, který mám jen jeden).
Kdyby nepomáhalo nic, tak pro jistotu u názvu bych zkusil i bez mezery (i když tím to spíš nebude).
To sice je nejjednodušší metoda, která by měla nějak připočíst statistiky z původního zařízení (a kterou i Garmin uvádí), ale nikde jsem se nedočetl, co to vlastně přesně udělá a raději se tomu rovnou vyhnul (jak se má zachovat ke statistikám z původních profilů vs profily na novém zařízení ať už jsou ty profily jiné nebo ty stejné migrované z původního zařízení).
Jak je vidět na tvojem případu, tak něco to udělá, asi přičte do celkových km, ale neví, co s jednotlivými profily.
Moje metoda upravuje Totals.fit na chtěný cílový stav.
Netuším, proč tam byl ten jeden prázdný řádek (možná historicky vytvořený a pak smazaný profil?). V 530 jsem ještě žádné úpravy nedělal, tedy je to originál vytvořené jen Garminem.
Jestli by to tedy napároval správně při importu do 1050, těžko říct. Pouze ten první řádek celkových je vždy jasný.
Já tedy ale ani nechtěl importovat celé statistiky 530, já tam chtěl mít pouze letošní rok, takže bych to stejně musel ručně editovat i kdyby import z 530 fungoval. To původní číslo z 530 je stejně u mě nějaký nesmysl. Tím myslím, že to byl nájezd čistě jen na 530, nedělal jsem předtím import z předchozích zařízení, takže to není žádná zajímavá doba (tím myslím ani typu od začátku nějakého roku, ale prostě od změny z předchozího zařízení v průběhu roku).
Kašlu na to. Ani pořádně nevím, co bylo v těch profilech ve staré 1040. Na tohle stejně používám Stravu, přijde mi to tam líp udělané (ujeté km na jednotlivých kolech).
Já to do teď také na Garminu vůbec nepoužíval. Ale když už to 1050 rovnou cpe na úvodní obrazovku (kolik je najeto v profilu km), tak jsem tam chtěl mít letošní číslo.
Já většinou také ne. Tohle byl historický název profilu ještě z nějaké hodně starého Garminu, který mi to tenkrát samo nastavilo a já už pak nepřejmenoval a už tak zůstal a postupně se mi dostal až na 1050.
mám dotaz když to tady čtu, to že umí profil počítat km jsem ani neregistroval, ale je tedy teoreticky možno si k danému profilu přiřadit kolo a tím bych viděl, kolik mají jednotlivá kola najeto aniž bych to musel v aktivitě ručně upravovat?
Já mám přednastaveno, že na silniční cyklistiku používám silničku xx a na horské kolo mtbxx, ale má více MTB takže to pak musím upravit ručně.
Jen pro zajímavost, do IQ Storu to dávat nebudu. Jak jsem o kousek výš psal, že by se mi hodilo datové pole, které u Di2 upozorní na křížení řetězu, zkusil jsem si ho s pomocí Claude Code vyrobit.
Je to to červené políčko vpravo dole. Barva se ukáže při kritické kombinaci, po zařazení se ozve zvuk a ještě na všech obrazovkách vyskočí ten banner nahoře, nemusím mít aktivní tuto. Mimochodem ten banner jsem ještě nikde neviděl a je to asi jediná možnost, jak může uživatelské datové pole něco indikovat napříč obrazovkami. Převodníky označuji S (small) a B (big), číslo odpovídá pastorku.
Nevím, jestli zrovna tohle budu používat, ale bylo to jednodušší, než jsem čekal. Jestli mě napadne něco jiného, co bych rád v Edgi měl, asi si to rovnou zkusím udělat.
Ale já se už za tu dobu s hardwarem smířil. Spíš mě brutalně se*e ta hydratace, tony po defaultu vypnuté a nově zasekavaní při velkém navigovaní ( 170 km trasa a pod).
Takže nevím co by měla/mohla přinést lepšího 1060 abych do toho šel.
Aktualizuji mapy. Přímo do Edge přes WiFi, protože na Macu není komunikace s Garmin Express úplně spolehlivá. Tak mi to jede už přes dvanáct hodin a mám 30 procent..!
To je neuvěřitelný. Jsem na gigabitu, stahuje se kolem 13 GB dát, což by bylo normálně třeba na deset minut. Netuším, co s tím Garmin dělá.
Používáte na tréninky nativní tréninkovou obrazovku? Nějak se s tím nedokážu sžít, ty údaje jsou jaksi malé. Primární cíl, sekundární cíl, teoreticky je to super koncept, ale prakticky mám problém ty mrňky při intervalu vnímat. Jde mi hlavně o základní hodnoty jako výkon (primární cíl), kadence (sekundární cíl), zbývající čas a tak.
Pokud na intervaly používáte něco jiného, tak co? Základní obrazovku? Nějakou apku? Možnost si tréninky předem naplánovat je samozřejmě výborná, o to bych nerad přišel.
Mám problem, že mi stále vyskakuje hydration break, v nastavení ji mam vypnutou, je to docela otravny při aktivitě pořád křížkovat. Nesetkal se s tim někdo?
Nezměnil Garmin v některém z posledních firmwarů sílu čáry s naplánovanou trasou? Poslední dobou si uvědomuji, že ji na displeji mírně roztřeseného kola při jízdě skoro nevidím. Světlá, tenká fialová čára (na standardní mapě Garminu) je úplně nezřetelná. Zvlášť když občas Edge ukáže složitější zatáčku formou dlouhé bílé šipky na bílém pozadí.
Sice čím dál hůř vidím na blízko, ale řekl bych, že takhle nevýrazné to dřív nebývalo.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Podařilo se někomu zbavit vyskakovacích upozornění „Time to Fuel“, kolik by toho člověk měl zrovna sníst a vypít? Dost mě to štve, u nového kola s wattmetrem se navíc objevují častěji než dřív. Viděl jsem nějaké návody, ale nikde nejsou moc konkrétní a položky, o kterých píšou, nemohu nikde najít.
Edit: Tady píše Garmin https://support.garmin.com/en-US/?faq=oFdxv6Ithj0JI99OpYHLo8
Disabling Smart Fueling Alerts: Smart Fueling alerts are enabled by default on courses, power guides, and workouts. While viewing the Nutrition/Hydration recommendations before starting your activity, set the Plan Enabled toggle to off. This will disable Smart Fueling alerts completely on your Edge. They can be re-enabled from the same screen when viewing any course, workout, or power guide.
Nic takového tady ale nemám.
Seznam změn b31.28
Opraven potenciální problém se smyčkou spouštění u map verze 2026.10.
Opraveno sledování převodového stupně po jízdě, takže správná položka zůstává vybrána a viditelná i po změně převodového stupně.
Opraven problém s Basecampem.
Opraven pád systému při jízdě s elektrokolem Shimano.
Opravena ikona baterie na stavovém řádku
Dám to sem...
Někdy tady na bikeforu jsem četl stížnost na aktuálně zobrazeného pole převodu pro jednoplacku.
Dnes mi bylo na první dobrou schváleno Garminem datové pole:
https://apps.garmin.com/en-US/apps/6b8d7302-2f86-46ec-bcab-54a44b9973d1
Pls, o konstruktivní kritiku. Chci ale zachovat velmi jednoduché zobrazení.
Přemýšlím, zda stav baterií zobrazit až na úrovni LOW, bude to v nastavení.
Asi dodělám custom barvy pro jednotlivé hodnoty.
Zkoušeno pouze pro AXS a na 840 a 1050, rád bych viděl, jak to vypadá na jiných zařízeníích a s Di2 apod...
Děkuji
Podpora pro:
Edge1040
Edge1050
Edge540
Edge550
Edge840
Edge850
EdgeExplore 2
EdgeMTB
Záznam změn pro verzi 31.29:
Přidána podpora pro elektrokola Bosch Smart System.
Přidána podpora pro vylepšení sledování rychlosti.
Aktualizovaná obrazovka radarových dat nyní podporuje vybraný barevný režim namísto neustálého zobrazování v tmavém režimu.
Opraveny některé rovné silnice s udělováním kreditů za stoupání.
Opraveno automatické přiblížení při sledování trasy.
Opraveno zamrzání widgetu Strava na některých zařízeních.
Opravena chyba, kdy stránka ClimbPro správně zobrazovala sklon/polohu.
Opravena doba zařazeného rychlostního stupně, kdy se řadicí páky nezobrazovaly v souhrnu jízdy.
Pevná doba zařazení pro řazení Shimano eBike.
Opraven pád hry během navigace kurzem.
Opraven pád aplikace při vyhledávání nedávných nálezů.
Opraven problém s překladem, který způsoboval přidání textu „Den“ k datovým řetězcům.
Opraveno manuální nastavení měřítka profilu výškového profilu.
Opravený rosný bod a UV index v widgetu počasí.
Opraven pád hry při úpravě datových obrazovek pomocí RTS.
Opraven pád hry v seznamu kurzů.
Opravena chyba, kdy se cílový počet kroků neočekávaně měnil.
Opravena datová pole CIQ způsobující zpoždění/zamrznutí uživatelského rozhraní. Datová pole CIQ se nyní spustí při vstupu do časovače nebo při spuštění aktivity.
Opravena nabídka možností, i když je k dispozici překryvná vrstva start/stop/pauza.
Opraveno zobrazování denních doporučených tréninků v hlavní nabídce, když jsou vypnuty.
Opraveny funkce tlačítek řazení pro konfigurace s více než 4 dostupnými tlačítky.
Opraveno uzamčení datového pole mapy pro orientaci ve sledované trase.
Opravena chyba zbývající vzdálenosti stoupání v ClimbPro na stránce úprav.
Pevná hodnota rychlosti v grafickém datovém poli rychlosti.
Opraveno zobrazování kontaktů na widgetu vzdáleného přístupu pro inReach mini 2.
Opraven tréninkový plán, který po úpravě typu cíle zobrazoval pouze dny odpočinku.
Opravena ikona baterie na stavovém řádku.
Opravena pomalá synchronizace přes Wi-Fi.
Obecná vylepšení stability zařízení a oprava různých drobných chyb
Použil jsem nastavení Smart Bike Lights z Garminu 1040, jen jsem tedy v konfigurátoru změnil model a kód znovu vygeneroval. Datové pole mi ale nefunguje. V čem může být chyták?
No mě taky ne.
a máš to připojené přes BLE (vidíš auto, kamion, cyklistu) nebo přes ANT+. SBL přes BLE nefunguje, protože nemá data z radaru.
P.S. vlastně blbost, tohle platí pouze pro Varia 820. Pro 515 by mělo vše fungovat normálně.
Nepsal jsi někde nahoře, že ti to datové pole nefunguje?
mám Varia 820, ale připojuji radar postaru přes ANT+ a datové pole funguje
Už jsem to vyřešil. Problém byl v tom, že jsem konfiguraci vložil přes telefon (Garmin Connect). Když jsem si to pak otevřel v Garmin Express, některé znaky v kódu byly očividně chybné. Kód jsem tedy uložil znovu, v G. Express. Pomohlo to.
O špatných znacích mi ani nemluv. Jsem si chtěl pár dní zpět nastavit správné najeté celkové km na 1050 (měnil jsem Garmin v únoru za 530 na 1050, když už jsem měl něco najeto, tak mi to v profilu ukazovalo špatnou hodnotu).
Stáhnul jsem z 1050 soubor Totals.fit. Upravil na potřebné správné hodnoty a nahrál zpět do newfiles. Tedy postup jak by se to mělo udělat. Celkové km mi to upravilo správně, ale km v profilu ne. Tak jsem více než hodinu hledal, kde by mohl být problém a zkoušel několik dalších metod, kdy to např. obcházelo, že to Garmin zase sesynchronizuje z connectu a přepíše zpět.
Nakonec se ukázalo, že nic z toho co jsem zkoušel nebyl problém. Problém byl v dlouhém "á". Měl jsem nazvaný profil v Garminu "horská". A když jsem Totals.fit upravil, tak nedošlo ke spárování upraveného řádku pro hodnoty pro profil s profilem v Garminu, protože někde došlo ke ztrátě čárky nad "a". Když jsem opakovaně stáhnul Totals.fit (už následně po opravě statistik), tak najednou tam byly dva řádky s údaje pro profil. Jednou s názvem "horská" a jednou "horska" a tím mi napadlo, kde je problém.
Stačilo tedy přejmenovat profil, aby neobsahoval české znaky a hned to zafungovalo tím původním postupem.
Taky jsem soubor Totals.fit nahrál do Newfiles. A u dvou profilů mi svítí 0 km. Netuším proč. V názvech problém není, mám třeba: MTB 29.
Čím jsi Totals.fit editoval? Já mám placenou verzi Fit File Repair Tool. Když jsem hledal u sebe problém, tak jsem třeba našel, že při editaci v něčem jiném může být problém také párování ID profilu, že je to tam jiným způsobem než ve Fit File Repair Tool.
Pak tam byla rada zkusit obejít problém synchronizace. Připojit Garmin, pro jistotu smazat Total.fit z adresáře Totals. Před zapnutím Garmin po odpojení od PC zajistit, aby se nemohl synchronizovat (tedy přerušit spojení s telefonem, třeba vypnout bluetooth a zakázat připojení přes WiFi), začít aktivitu (stačí pár sekund), ukončit a uložit. Pak už se může zase připojit přes telefon/WiFi.
Fit File Repair Tool to párují dle názvu, viz screenshot z mojí editace Totals.fit (to už je aktuální po přejmenování, kdy to zafungovalo a sedí mi celkem vše a profil, který mám jen jeden).
Kdyby nepomáhalo nic, tak pro jistotu u názvu bych zkusil i bez mezery (i když tím to spíš nebude).
A nechápu, proč to vůbec nejde přímo v Garminu nastavit (když už jdou v Garminu hodnoty jak celkem, tak profilu vynulovat).
Promiň mi mou naivitu, ale myslel jsem, že prostě vezmu soubor Totals.fit z 1040 a nahraju ho do 1050. :-/
To sice je nejjednodušší metoda, která by měla nějak připočíst statistiky z původního zařízení (a kterou i Garmin uvádí), ale nikde jsem se nedočetl, co to vlastně přesně udělá a raději se tomu rovnou vyhnul (jak se má zachovat ke statistikám z původních profilů vs profily na novém zařízení ať už jsou ty profily jiné nebo ty stejné migrované z původního zařízení).
Jak je vidět na tvojem případu, tak něco to udělá, asi přičte do celkových km, ale neví, co s jednotlivými profily.
Moje metoda upravuje Totals.fit na chtěný cílový stav.
Tohle mám v původním Totals.fit z Edge 530.
Netuším, proč tam byl ten jeden prázdný řádek (možná historicky vytvořený a pak smazaný profil?). V 530 jsem ještě žádné úpravy nedělal, tedy je to originál vytvořené jen Garminem.
Jestli by to tedy napároval správně při importu do 1050, těžko říct. Pouze ten první řádek celkových je vždy jasný.
Já tedy ale ani nechtěl importovat celé statistiky 530, já tam chtěl mít pouze letošní rok, takže bych to stejně musel ručně editovat i kdyby import z 530 fungoval. To původní číslo z 530 je stejně u mě nějaký nesmysl. Tím myslím, že to byl nájezd čistě jen na 530, nedělal jsem předtím import z předchozích zařízení, takže to není žádná zajímavá doba (tím myslím ani typu od začátku nějakého roku, ale prostě od změny z předchozího zařízení v průběhu roku).
Kašlu na to. Ani pořádně nevím, co bylo v těch profilech ve staré 1040. Na tohle stejně používám Stravu, přijde mi to tam líp udělané (ujeté km na jednotlivých kolech).
Jsem tam nedal tu přílohu.
Já to do teď také na Garminu vůbec nepoužíval. Ale když už to 1050 rovnou cpe na úvodní obrazovku (kolik je najeto v profilu km), tak jsem tam chtěl mít letošní číslo.
Na té úvodní obrazovce to je dobré, to je fakt. A člověka by mohlo štvát, že to je blbě. :-)
Pokud to není nutné, háčky, čárky a pomlčky nepoužívám, zkušenost z programování strojů.
Já většinou také ne. Tohle byl historický název profilu ještě z nějaké hodně starého Garminu, který mi to tenkrát samo nastavilo a já už pak nepřejmenoval a už tak zůstal a postupně se mi dostal až na 1050.
mám dotaz když to tady čtu, to že umí profil počítat km jsem ani neregistroval, ale je tedy teoreticky možno si k danému profilu přiřadit kolo a tím bych viděl, kolik mají jednotlivá kola najeto aniž bych to musel v aktivitě ručně upravovat?
Já mám přednastaveno, že na silniční cyklistiku používám silničku xx a na horské kolo mtbxx, ale má více MTB takže to pak musím upravit ručně.
Jen pro zajímavost, do IQ Storu to dávat nebudu. Jak jsem o kousek výš psal, že by se mi hodilo datové pole, které u Di2 upozorní na křížení řetězu, zkusil jsem si ho s pomocí Claude Code vyrobit.
Je to to červené políčko vpravo dole. Barva se ukáže při kritické kombinaci, po zařazení se ozve zvuk a ještě na všech obrazovkách vyskočí ten banner nahoře, nemusím mít aktivní tuto. Mimochodem ten banner jsem ještě nikde neviděl a je to asi jediná možnost, jak může uživatelské datové pole něco indikovat napříč obrazovkami. Převodníky označuji S (small) a B (big), číslo odpovídá pastorku.
Nevím, jestli zrovna tohle budu používat, ale bylo to jednodušší, než jsem čekal. Jestli mě napadne něco jiného, co bych rád v Edgi měl, asi si to rovnou zkusím udělat.
Pokud jde o mapy, na MTB budu používat Topo Czech, to je jasné. Jaké mapy ale používáte na silničku? Garmin Topoactive?
Tak hoši. Ještě prý měsíc a bude 1060.
Ale já se už za tu dobu s hardwarem smířil. Spíš mě brutalně se*e ta hydratace, tony po defaultu vypnuté a nově zasekavaní při velkém navigovaní ( 170 km trasa a pod).
Takže nevím co by měla/mohla přinést lepšího 1060 abych do toho šel.
Musel jsem resetovat svůj Edge 1050. Tím se mi vynuloval nájezd v profilech, chtěl jsem to vrátit zpět a udělal si na to takovou pomůcku. Tady je vystavená veřejně, kdyby se to taky někomu hodilo: https://bike-forum.cz/forum/garmin-edge-nastroj-pro-editaci-celkovych-kilometru-v-profilech
Aktualizuji mapy. Přímo do Edge přes WiFi, protože na Macu není komunikace s Garmin Express úplně spolehlivá. Tak mi to jede už přes dvanáct hodin a mám 30 procent..!
To je neuvěřitelný. Jsem na gigabitu, stahuje se kolem 13 GB dát, což by bylo normálně třeba na deset minut. Netuším, co s tím Garmin dělá.
Používáte na tréninky nativní tréninkovou obrazovku? Nějak se s tím nedokážu sžít, ty údaje jsou jaksi malé. Primární cíl, sekundární cíl, teoreticky je to super koncept, ale prakticky mám problém ty mrňky při intervalu vnímat. Jde mi hlavně o základní hodnoty jako výkon (primární cíl), kadence (sekundární cíl), zbývající čas a tak.
Pokud na intervaly používáte něco jiného, tak co? Základní obrazovku? Nějakou apku? Možnost si tréninky předem naplánovat je samozřejmě výborná, o to bych nerad přišel.
Zkuste někdo routování z mapy.cz do nových map 2026.11
Mám vždy restart při načítání :D
Ahoj, pořídil jsem nově Edge 1050 s Varia 820. Do teď jsem používal jen hodinky.
Doporučte prosím nějaké aplikace/featury co rádi používáte ať se inspiruji.
Poslední 2 švihy se mi nefunguje občas radar nebo po přestávce wattmetr.
Asi me nejvic sere u radaru. Clovek na to spoleha a po 3h zjisti ze radar neukazuje/nefunguje.
Je ale připojen ve snimacich, stejne jako i wattmetr.
Restartovat radar nepomuze, odpojit-pripojit v edge nepomuze. Jedine co ho připojí je restartovat edge v prubehu svihu.
Na edge 1050 ma posledni realizovane zmeny:
U toho radaru kdyz nefunguje bliká ten wifi znak v pravem hornim rohu. To je jedine jak poznat ze nefunguje krome toho ze neukazuje auta :(
Jinak jak jsem psal, ve snimacich byl pripojen....
Mám problem, že mi stále vyskakuje hydration break, v nastavení ji mam vypnutou, je to docela otravny při aktivitě pořád křížkovat. Nesetkal se s tim někdo?
Edge 1050 SW 32.20
Change log for 32.20:
Added automatic climb/descent detection for Enduro/E-Enduro profiles as the default setting under MTB/CX.
Improved the Bosch eBike metrics data screen.
Improved the Stamina model.
Fixed time-in-gear recording for Shimano 1x Di2 systems.
Fixed a pairing issue with RearVue 820.
Fixed an issue that showed an incorrect distance in postal code search.
Fixed the Daily Suggested Workouts settings so they can be disabled from the home screen.
Fixed an issue that caused course points to appear when disabled in course settings.
Fixed ClimbPro indexing when starting a route partway through.
Fixed incorrect grades in post-ride ClimbPro analysis.
Improved the positioning of rider and Virtual Partner markers in zoomed elevation profiles on ClimbPro and Segment pages.
Fixed incorrect trimmed time and distance shown at a provisional finish point.
Fixed a crash during long activity recording with battery saver enabled.
Improved incident visibility on the activity summary map.
Removed trainer +/- controls while following a course or activity.
Improved Gear Tracking behavior when no gear is selected.
Improved device stability and fixed various minor bugs.
Made general security improvements.
Nezměnil Garmin v některém z posledních firmwarů sílu čáry s naplánovanou trasou? Poslední dobou si uvědomuji, že ji na displeji mírně roztřeseného kola při jízdě skoro nevidím. Světlá, tenká fialová čára (na standardní mapě Garminu) je úplně nezřetelná. Zvlášť když občas Edge ukáže složitější zatáčku formou dlouhé bílé šipky na bílém pozadí.
Sice čím dál hůř vidím na blízko, ale řekl bych, že takhle nevýrazné to dřív nebývalo.