používám na plánování tras Mapy.com. Co mi tam ale vždycky chybělo, je nějaký rychlý přehled o náročnosti kopců na trase – něco jako co člověk vidí v CLIMB Pro na Garminu. Tak jsem si napsal jednoduché rozšíření do prohlížeče (Chrome), které to řeší.
Dělal pro zábavu a abych okořenil spekulace s kamárady přes pracovní týden, kam o víkendu pojedeme.
Má to spoustu much, ale pro základní přehled to funguje.
Rozšíření je úplně zdarma a kód je open-source. Budu rád za jakýkoliv feedback.
Mám jeden dotaz - včera se mi zdálo, že to fungoalo na trasy, které jsem si naklikal sám a ne na ty, kde jsem si do Map nahrál gpx. Je to možný? a nebo jsem slepej.
Velmi dobré! Napsal bych do Seznamu. :-) Myslím, že by Vás rádi uvítali v týmu vývojářů. :-). ale kdyby to byla nativní součást mobilních map, tak by to bylo skvělé.
Díky moc za pozitivní ohlas! :) Protože má Bike-forum limit na komentování pro nové uživatele, shrnu vše v jednom příspěvku.
Limity pro detekci stoupání jsou zhruba minimálně 300 metrů vzdálenost, 2% průměr a minimálně 30 m zisk. Pak tam je ještě trochu „šolíchání“, aby to spojovalo dva kopce s menší rovinou či sjezdem dohromady.
GPX upload to zatím nemá, ale když nad tím přemýšlím, neměl by to být problém přidat. :)
O Safari můžu říct, že nebude. Jiná technologie a vstupní poplatky.
Kdyby mě opravdu někdo chtěl podpořit, můžete na BuyMeCoffee. Link je i přímo v rozšíření po kliku na ikonku v liště. Je tam ještě možnost nastavení vzorce pro kategorizaci stoupání.
Ahoj, rozšíření se mi natolik líbilo, že jsem si pro vlastní použití vytvořil userscript pro iOS Safari, abych ho mohl používat i na cestách. Neumím skoro žádný syntax (maximálně nakreslit něco na canvas v Pythonu a trochu SQL), takže je to celé napsané pomocí ChatGPT-5.4, pro transparentnost.
Každopádně to funguje a vše běží lokálně na zařízení, takže by neměl být problém se zabezpečením.
Protože je to jen přepsaný Kozlův kód, přijde mi fér to sdílet, když Kozel vlastní iOS verzi neplánuje. Snad ti to nevadí, ale když je to na GitHubu, tak předpokládám, že ne.
Script najdete zde, včetně krátkého návodu, jak ho nainstalovat. Je to v angličtině, ale věřím, že si poradíte:
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
TOP! Ještě by se mi líbilo, kdyby se barva sklonu stoupání z grafu ukázala i přímo v mapě- teď je čára stoupání na mapě v celé délce zelená.
Díky, rád vyzkouším.
To je dost dobrý, paráda.
Nemáš to i pro FireFox?
To vypadá pěkně, bylo by možný udělat to i pro Firefox nebo jako user script pro Grease Monkey/Tamper Monkey?
Wow, tak to je skvělý! Už aby byl ten firefox :)
Ty jo tak to je super. Pěkná práce.
Zatím na první testování mně to přijde naprosto geniální, i na 100 km+ trasách vše přehledně. Můžu někam poslat drobák na podporu? :)
Tak to je pecka, moc díky!
Zkousel jsi napsat Ivovi? Rad bych to mel v mobilni apce :-)
To je boží
Pěkné, díky,
Jaká je hranice, kdy to uzná stoupání za zajímavé? Zkoušel jsem to a 50 m na 2 km to vyhodnotí jako zajímavé a 120m na 8 km už ne.
Mám jeden dotaz - včera se mi zdálo, že to fungoalo na trasy, které jsem si naklikal sám a ne na ty, kde jsem si do Map nahrál gpx. Je to možný? a nebo jsem slepej.
Super počin, díky. Hodně to pomůže.
Akorát koukám to bere jen větší kopce. Když je kopec sice delší ale má jen malý sklon, tak ho to nevezme.
Velmi dobré! Napsal bych do Seznamu. :-) Myslím, že by Vás rádi uvítali v týmu vývojářů. :-). ale kdyby to byla nativní součást mobilních map, tak by to bylo skvělé.
Hezky pěkně! Vypadá to věru zajímavě a věřím, že časem to ještě vychytáš. Aktuálně testuju v Opeře.
Ahoj, super počin, fakt borec!!!
Pro Safari by byl asi problém, nebo?
Díky.
Díky moc za pozitivní ohlas! :) Protože má Bike-forum limit na komentování pro nové uživatele, shrnu vše v jednom příspěvku.
Limity pro detekci stoupání jsou zhruba minimálně 300 metrů vzdálenost, 2% průměr a minimálně 30 m zisk. Pak tam je ještě trochu „šolíchání“, aby to spojovalo dva kopce s menší rovinou či sjezdem dohromady.
GPX upload to zatím nemá, ale když nad tím přemýšlím, neměl by to být problém přidat. :)
O Safari můžu říct, že nebude. Jiná technologie a vstupní poplatky.
Kdyby mě opravdu někdo chtěl podpořit, můžete na BuyMeCoffee. Link je i přímo v rozšíření po kliku na ikonku v liště. Je tam ještě možnost nastavení vzorce pro kategorizaci stoupání.
Ahoj, rozšíření se mi natolik líbilo, že jsem si pro vlastní použití vytvořil userscript pro iOS Safari, abych ho mohl používat i na cestách. Neumím skoro žádný syntax (maximálně nakreslit něco na canvas v Pythonu a trochu SQL), takže je to celé napsané pomocí ChatGPT-5.4, pro transparentnost.
Každopádně to funguje a vše běží lokálně na zařízení, takže by neměl být problém se zabezpečením.
Protože je to jen přepsaný Kozlův kód, přijde mi fér to sdílet, když Kozel vlastní iOS verzi neplánuje. Snad ti to nevadí, ale když je to na GitHubu, tak předpokládám, že ne.
Script najdete zde, včetně krátkého návodu, jak ho nainstalovat. Je to v angličtině, ale věřím, že si poradíte:
https://greasyfork.org/en/scripts/574298-mapyclimbs-mobile
Ahoj, co dělám špatně?
Díky a ať kafe chutná :)