Thule přičniky
Ahojte, přihodím sem dotaz, ať nezakládám další vlákno. Můj dotaz se týká nosičů Wingbar Evo s dělenou gumou v drážce.... V současné době mám obyč Wingbary s vytahovatelnou gumou a přemyšlím o záměně právě za verzi Evo z důvodu většího pohodlí.. Chtěl bych se ale zaptat majitelů jakou mají zkušenost s častým shazovaním nosiču... Vzhledem k parkování na sídlišti nerad nechávám nosiče na střeše a proto je docela často shazuju ze střechy... Z toho důvodu by mě zajímalo jak je na tom opotřebování té dělěné gumy. Vydrží to pravidelné používání?
Ne, ta tenci cast se nakonec utrhne, i kdyz se to pri zasouvani tech sroubu do drazky namaze.
Kterou tenčí část máš namysli?
Tohle nejsou Evo nemají tedy delenou gumu na kterou se ptá zakladatel...
Napravo (Evo), ta tenčí cast gumy (s dutinou). Udělal jsem tomu nabehy, ale počítám, ze se to vorve všude.
Krom toho teda na nosič na lyže byly potřeba delší šrouby (prodávají se).
Aha, tak to je dost nepříjemné, čekal bych, že zrovna u Thule to vydrží více..... Takže v tomhle případě asi lepší obyč a nahazovat vždycky gumu po sundáni nosičů.
Za jak dlouho se to začalo trhat? A shazuješ nosiče pravidelně nebo necháváš celou sezonu na střeše?
Taky se mi to orvalo. Připisuji to taky trochu nezkušenosti a spěchání při nasazování... Není to ideální, ale za mě lepší než řezání na délku. Někdy vozím jeden, někdy dva, někdy i čtyři nosiče, takže tak to jenom popošoupnu a je to. Guma se natrhla a od té doby se to nijak nezvětšuje, jak si dávám víc pozor. Nová stojí cca 500... Já sundávám párkrát ročně, jak měním konfiguraci na střeše. Jinak sundávám nosiče i s příčníky.
Jj pravě proto nad nima uvažuju, nechce se mi stříhat ta guma a bez gumy s nosičema to občas píska a bez gumy a nosičů to píska už hodně..... tohle mi přišlo jako fajn řešení. Tak teď jsem na vážkách jestli do toho jít nebo ne. Nosiče nahazuju tak 15-20x za sezonu...
Prvni hned. Celkem jsem to asi 10x sundal nandal, nosice mam na strese porad (vyjimecne prendavam na jiny auto, na zimu davam ten na lyze).
tak to je docela bída ta výdrž....
Já mám řezací, ne integrovanou gumu a jak se poloha nosičů občas mění - už mě to nebaví. Vzal jsem elektrikářskou pásku a díru přelepil ... funguje bez problému ;) ...
poslední komentář: 29. 8. 2026 o 8:06
poslední komentář: 31. 12. 2025 o 15:06
poslední komentář: 20. 10. 2025 o 16:26