Na začátek seznam věcí, které na tom řeším/budu měnit:
řazení za nějaké 10sp
pedály
sedlovka (pro naši dceru je zatím příliš vysoké)
představec (zatím i dlouhé)
gripy
A asi měnit:
pneu (ty 2.8 z toho kola dělají prakticky 26")
řídítka. Na ženy kole jsou nějaké 620 karbonove easton monkey, takže ideální pro tohle dětské kolo. A pro ženu mám někde 760 easton havoc, také karbon. Akorát ona nechce široké. Musím překecat :-)
Na alze bylo jenom celé kolo. A to bylo jakože 16000 (nesmysl), potom akce za 8000 (to už je zajímavé), pak skončila akce, takže bylo zase za 16. A potom to chvíli bylo za 10 plus ještě 30% sleva, takže nakonec to máme za 7600.
Mám doma 26 Mavic crosmax. Zadní byl koupený jetý, ale nikdy jsem ho nepoužil. Přední dostal pár ran, ale s tmelem těsnil. Pokud by jsi měl zájem napiš, nafotil by jsem stav.
Kdyby někoho zajímaly hmotnosti dílů. Nevazil jsem vše. Kolo koupeno v Alze za cenu, kterou prostě nešlo ignorovat a teď mám dva až tři roky na vylepšení. :D
Panove, co jako dalsi kolo. Mladej uz je na tom jak vosa na bonbone, takze koupim ruzovy pedaly a ruzovy Esiny, hodim zpet 24” a bude ho mit dcera. Mladej ma 150 cm, aie nevim jestli dalsi take s pevnou vidli nebo uz tlumic.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Na začátek seznam věcí, které na tom řeším/budu měnit:
A asi měnit:
kolik stoji ten ram tedy
Nevím, jestli se někde dal sehnat jen ten rám.
Na alze bylo jenom celé kolo. A to bylo jakože 16000 (nesmysl), potom akce za 8000 (to už je zajímavé), pak skončila akce, takže bylo zase za 16. A potom to chvíli bylo za 10 plus ještě 30% sleva, takže nakonec to máme za 7600.
Já ještě upáral DPH :-)
Změna pneu a duší na Rocket Ron ubrala kilo :-)
Jinak měnim hazku, kazetu, dávám páčku místo toho otočného bazmeku. Sedlovka, sedlo, představec, řidítka. Kliky a placku, pedály.
inspirace na profilu gaven a Kyci
Co brzdy a případně kola (bez pneu)?
Já to vidím tak, že to zatím nechám, a snad to bude na běžné používání stačit.
Jinak, až to budu mít trochu poresene, tak hodím do profilu.
Brzdy a kola zatím nechám jak jsou. Doma nemám z čeho brát :-) spíš pokukuju po nějakejch 26" na RU.
Mám doma 26 Mavic crosmax. Zadní byl koupený jetý, ale nikdy jsem ho nepoužil. Přední dostal pár ran, ale s tmelem těsnil. Pokud by jsi měl zájem napiš, nafotil by jsem stav.
Takže včera nahozeny taky roro a taky kilo dole. Takže zatím jsem na 9,2.
Ještě teda zkrátit hadice, což se mi ještě žádný den nechtělo :-)
To sedlo je hodně dlouhý. Holce jsem na 24" koupil tohle
https://a.aliexpress.com/_EGuhsN3
To je normální dospělé. Jenže je lehčí a hlavně nižší než to původní. Každopádně bych tam chtěl dát nějaké menší a lehčí. Díky moc za tip.
Ja jsem koupil toto - https://vi.aliexpress.com/item/1005005257755453.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.626f1802r0jm13&gatewayAdapt=glo2vnm
Hezky, pěkně!
:-)
Jo, chce to pohledat ceny. Chtěl jsem jenom nasměrovat.
Rozhodně děkuji!
A ještě hledám pedaly (malé lehké), které ale nemají úplně ostré piny. A potom gripy, ale ty jsem již asi našel.
Na 24" HT měla GUB GC001
edit - koukám, že na téhle stránce nejsou v nabídce, ale v tabulce dole jsou i se specifikací
a na 26" FS ZTTO.
Super. Tyhle vypadaji dobře.
Akorát jsem měl trochu naději že by mohly být i menší a lehčí.
Ale našel jsem jen trochu moc drahé.
https://vi.aliexpress.com/item/1005005812359073.html?spm=a2g0n.shopcart.0.0.219338daLApNLN&mp=1&gatewayAdapt=glo2vnm
Pedaly jsem objednal tyto - https://vi.aliexpress.com/item/1005007076471390.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.4.5205f19cUMV3lV&gatewayAdapt=glo2vnm a gripy Esi Chunky tady z kupkolo
Jaké to má ložiska? Toci se to alespoň trochu?
To je dotaz na všechny ty pedály :)
Teď jsme mladýmu na 24 kolo kupoval tyhle:
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
MTB Flat Pedals Road Bike Pedals Lightweight Carbon Fiber Ti Axle Folding Bike Pedals Anti-Slip Corrosion Resistant Easy Install
https://a.aliexpress.com/_EH48fHr
Jakože lehce dražší na Ali(cxa 1000 Kc), ale lehoucky, nemají ostré piny a maldej si je celkem chvali;)
Jaká je reálná šířka těch gum (počítám že je to 2.1"), pokud je to teda na původních ráfcích?
Roro performance addix 24 2,10
Jasný, spíš mě zajímalo, jak je to široký v reálu. U Schwalbe mám na těchhle ráfcích zkušenost, že jsou to docela užovky.
Zítra zkusím změřit
Podařilo se ti k tomu dostat?
Aaaaa!
Sorry sorry sorry. Ale dobře že ses připomněl. Neměl jsem teda supleru, ale obyčejným metrem jsem od oka naměřil 50mm
Supr, díky. To je na takhle úzkým ráfku docela slušný ;)
Kdyby někoho zajímaly hmotnosti dílů. Nevazil jsem vše. Kolo koupeno v Alze za cenu, kterou prostě nešlo ignorovat a teď mám dva až tři roky na vylepšení. :D
Takže už jenom vyměnit pneu a pedály, bude to snad jakžtakž hotovo.
Včera jsem řezal sloupek vidlice a překvapilo mě, že je taky karbonovy.
BTW kdyby chtěl někdo původní pláště a duše, mám k dispozici :-)
Kde jste koupili duše prosím?
Dával jsem to do vlákna o 24" kolech celkově, ale třeba pro inspiraci... Když už jsem si všiml tohoto vlákna.
Původní je jen rám.
Kola jsou zapletená na ráfcích Dartmoor a nábojích ZTTO P6.
Sedlovka teleskop gravel 60mm zdvih.
Kliky Cruze.
Vidlice Manitou Skareb 80mm.
Pláště Maxxis Minion DHR a DHF.
Brzdy SRAM Code R.
Teď v týdnu otestováno v Alpách a vše perfektní. Jen tam jsme jeli na Maxxis Recon, které nebyly na povrch ideální a v sypkém podkladů klouzaly.
Nemáte někdo představu, kde koupit patku přehazovačky?
Nedaří se mi najít nikde mimo Čínu.
Díky.
Poprosím, pamatujete si někdo, jaký ten rám má střed? Klasický závit BSA 67 a do toho je našroubované středové složení se 4hranem? Díky
Nezkoušel jste to někdo s origo ráfky předělat na bezduse?
Panove, co jako dalsi kolo. Mladej uz je na tom jak vosa na bonbone, takze koupim ruzovy pedaly a ruzovy Esiny, hodim zpet 24” a bude ho mit dcera. Mladej ma 150 cm, aie nevim jestli dalsi take s pevnou vidli nebo uz tlumic.
kdyby měl někdo zájem, zepletl jsem jiná kola a originály mi tu jen leží.
Aktuálně mám 125 kliky a už bych potřeboval 140.uz ty 124 cruze se tam vejdou dost na těsno. Máte někdo s 140 klikama? Jaký tam máte?
Nějaký update k náhradní patce?
Malému už také praskla, v Čr asi stále neobjednám, alliexpres z Evropy jsem také nanašel.