Ahoj, uvažuji nad změnou a hodně mě láká TREK Procaliber jako slušné XC se super rámem. Vím že teď vyjdou 3gen modelů Procaliber jen se bojím těch cenovek. Aktuálně jezdím SUP979 2022 a tak bych šel minimálně do Procaliber 9.7, starší model 9.8 2023 jsem už ve své velikosti nikde na netu ani nenašel. Sice na ofiko e-shopu TREK jsem zatím viděl jen model Procaliber 9.5 a 9.6 3gen, tak snad ještě přidají vyšší modely. Nemáte nějaký tip kde a taky ideálně kdy nové koleso pořídit? Asi počkat až někdy do konce roku? Slyšel jsem i nějaké zvěsti, že už vůbec nebude 9.8čka 3gen. Nemáte někdo nějaké info? Děkuji za rady
Za 4 roky mám v plánu kupovat kolo, chtěl bych treka buď Procaliber nebo Top Fuel. Budget bude 80tisíc, doufám že to kluci za tu dobu ještě vytuní a ta oranžová bude i v roce 2028 :)
Tak co říkáte na ty nové Procaly? Cenovky jsme věděli, ale tedy ty barvy jsem čekal v širší paletě, hlavně u té vrcholné 9.7 chybí ta krásná šedá? U nás bude pouze ta červená dostupná asi co? Jinak myslíte, že má smysl pořizovat tu novou 9.7 a nebo pořídit 9.6 a vyměnit dílčí komponenty?
To mám teď na SUP XP 979 a naprosto bez problému. Nicméně rám mi přijde technologicky zajímavější u TREKu a ty AXS tady dost lidí chválí za přesnost a jednoduchý servis tak nevím. Osobní zkušenost mám jen z jedné projížďky kdy jsem nezaregistroval žádný problém. Zase mi přijde, že ty nové Procalibery jsou více trailově nastavené a budou pravděpodobně i pomalejší na klasických cestách.. Co myslíte?
Možná blbej dotaz, ale už jsem toho tady přečetl tolik a stále z toho nejsem moudrý.
Koupím-li dnes už starší model 9.5 s kazetou Sunrace 11-51, tedy HG ořech… Jak moc je těžké a co je k tomu třeba to v budoucnu předělat na XD či MicroSpline? Lze to vůbec? Nebo jen na některé náboje jdou různé typy ořechů?
Objednáno minulý týden a za pět dní byl doma. I přes zatvrdlé mléko, křivého ježka a prohozené brzdy (kolo určené pro UK trh) můžu tento e-shop doporučit.
Měnili jste hned ze startu u kola Procaliber 9.5 gen.2 nějaké komponenty? Otazník mám zejména u brzd a vidlice. Shimano MT200 jsou snad úplný lowcost, dá se na ně trochu spolehnout?
V případě vidlice RS Judy výrobce raději ani neuvádí hmotnost, podle eshopů by měla mít hmotnost skoro 2.5kg! Funguje jinak dobře, nebo ji mám rovnou vyměnit za Axona 32 (SF19-AXON32-Boost)?
A pokud se pustím do výměny brzd, jakým způsobem má Procaliber 9.5 Gen2 řešeno vnitřní vedení brzdových hadic a bowdenů?
Manuál k Procaliberu uvádí, že jsou v rámu trubičky. Znamená to, že při výměně brzdy lze hadici jednoduše vytáhnout a nasunout novou nebo jsou potřeba nějaké fígle s provázkem apod? Zejmená PF střed bych demontoval jen nerad.
Tušíte někdo, co je na modelu Procaliber 9.5 Gen. 2 ve výhozím stavu vzadu za náboj?
Na stránkách Treku se dá dohledat jen katalogové číslo SKU = 1048566, žádné další info ani náhradní díly jsem k tomu nedohledal. Podle cvrčka to má jen asi 20 POE (což je poměrně neobvyklá hodnota), ale zhledem k absenci náhradních dílů se mi to nechce zbytečně rozebírat jen kvůli zjištění, zda tam jdou přidat nějaké praporky podobně jako u Bontrager Rapid Drive 54 -> 108.
Nejspíše budeme u Procaliberu řešit nějakou rámovou brašnu. Typickým důsledkem velcro uchýtů jsou ovšem drobné oděrky laku, které lze řešit nalepením ochranné folie. Je u karbonových rámů co se týče lepení folie nějaké omezení, nebo k nim lze přitupovat identicky jako u hliníku?
K dispozici mám tenkou folii Effetto Maripossa Shelter varianta Road nebo ZeroDue (už nevím) přesně.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
9.7 v Google obrázcích , akorát když kliknu Navštívit je tam 9.6 :/
9.5 by měla stát 53k, to nebude moc vzdálený od původní ceny současné 9.5 https://www.sportbike.cz/procaliber-9-5-gen-3-p4814-13455
Aktuálně řeším stejnou situaci. Mám zálusk na 9.7 s AXS což mě fakt láká a třeba tady už je za lepší cenovku:
https://www.cykloerben.cz/trek-procaliber-9-7-carbon-blue-smoke-deep-dark-blue--vel--l/
Je tu nějaká dobrá duše, která by řekla svůj názor na toto XC? Poměr cena/výbava?
Někde jsem včera našel 9.7 Gen3, ale s cenovkou 118k a to už je fakt darda.
Dnes jsem stavěl novou 9.5 a na živo se mi to dost líbí. Cenovku ani foto zatím zvěřejnit nemohu. To až 29.8 v 18.00 :)
https://www.trekbikes.com/au/en_AU/bikes/mountain-bikes/cross-country-mountain-bikes/procaliber/procaliber-9-6-gen-3/p/47224/ tady něco již píšou 4199 australských dolarů
Reels s modelem 9.6
https://www.instagram.com/reel/C-uOs_BSrb5/?igsh=MTZ4YjIzcnk2bzFzcg==
9,6 gen3
Za 4 roky mám v plánu kupovat kolo, chtěl bych treka buď Procaliber nebo Top Fuel. Budget bude 80tisíc, doufám že to kluci za tu dobu ještě vytuní a ta oranžová bude i v roce 2028 :)
https://www.bikeradar.com/news/2024-trek-procaliber
Tak co říkáte na ty nové Procaly? Cenovky jsme věděli, ale tedy ty barvy jsem čekal v širší paletě, hlavně u té vrcholné 9.7 chybí ta krásná šedá? U nás bude pouze ta červená dostupná asi co? Jinak myslíte, že má smysl pořizovat tu novou 9.7 a nebo pořídit 9.6 a vyměnit dílčí komponenty?
To mám teď na SUP XP 979 a naprosto bez problému. Nicméně rám mi přijde technologicky zajímavější u TREKu a ty AXS tady dost lidí chválí za přesnost a jednoduchý servis tak nevím. Osobní zkušenost mám jen z jedné projížďky kdy jsem nezaregistroval žádný problém. Zase mi přijde, že ty nové Procalibery jsou více trailově nastavené a budou pravděpodobně i pomalejší na klasických cestách.. Co myslíte?
BTW: ta krásná stříbrná Liquid Silver na tom Procaliberu 9.7 gen 3 je asi pouze pro asijský trh že? Pro Evropu beztak nejspíš pouze ta červená..
Možná blbej dotaz, ale už jsem toho tady přečetl tolik a stále z toho nejsem moudrý.
Koupím-li dnes už starší model 9.5 s kazetou Sunrace 11-51, tedy HG ořech… Jak moc je těžké a co je k tomu třeba to v budoucnu předělat na XD či MicroSpline? Lze to vůbec? Nebo jen na některé náboje jdou různé typy ořechů?
Takže chápu správně, že tento můj úmysl je vlastně nesmysl?
Tak jsem si udělal radost a díky tady tomu fóru, našel tohohle krasavce:
Procaliber 9.6
Objednáno minulý týden a za pět dní byl doma. I přes zatvrdlé mléko, křivého ježka a prohozené brzdy (kolo určené pro UK trh) můžu tento e-shop doporučit.
Měnili jste hned ze startu u kola Procaliber 9.5 gen.2 nějaké komponenty? Otazník mám zejména u brzd a vidlice. Shimano MT200 jsou snad úplný lowcost, dá se na ně trochu spolehnout?
V případě vidlice RS Judy výrobce raději ani neuvádí hmotnost, podle eshopů by měla mít hmotnost skoro 2.5kg! Funguje jinak dobře, nebo ji mám rovnou vyměnit za Axona 32 (SF19-AXON32-Boost)?
A pokud se pustím do výměny brzd, jakým způsobem má Procaliber 9.5 Gen2 řešeno vnitřní vedení brzdových hadic a bowdenů?
Manuál k Procaliberu uvádí, že jsou v rámu trubičky. Znamená to, že při výměně brzdy lze hadici jednoduše vytáhnout a nasunout novou nebo jsou potřeba nějaké fígle s provázkem apod? Zejmená PF střed bych demontoval jen nerad.
Tušíte někdo, co je na modelu Procaliber 9.5 Gen. 2 ve výhozím stavu vzadu za náboj?
Na stránkách Treku se dá dohledat jen katalogové číslo SKU = 1048566, žádné další info ani náhradní díly jsem k tomu nedohledal. Podle cvrčka to má jen asi 20 POE (což je poměrně neobvyklá hodnota), ale zhledem k absenci náhradních dílů se mi to nechce zbytečně rozebírat jen kvůli zjištění, zda tam jdou přidat nějaké praporky podobně jako u Bontrager Rapid Drive 54 -> 108.
Nemá někdo vyzkoušeno jestli jde na procaliber 2023 dát převodník 38 zubů? Kliky mám ty sériové e13 s 8mm offsetem
Jojo rozumím díky.. ještě ten blbej offset k tomu.. nechápu proč tam nedají nějaký normální kliky
nějaké pocity z iso-bow ? ( ev ve srovnání s iso-speedem) ?
Nejspíše budeme u Procaliberu řešit nějakou rámovou brašnu. Typickým důsledkem velcro uchýtů jsou ovšem drobné oděrky laku, které lze řešit nalepením ochranné folie. Je u karbonových rámů co se týče lepení folie nějaké omezení, nebo k nim lze přitupovat identicky jako u hliníku?
K dispozici mám tenkou folii Effetto Maripossa Shelter varianta Road nebo ZeroDue (už nevím) přesně.