Máte někdo zkušenosti s brzdami od sramu, sram guide (jednalo by se o verzi RSC) vyplatí se tato těžší brzda s poměrem k brzdnému vykonu ?
Nebo stačí lehčí brzda sram level (TLM) ?
U shimana (XTR) mám dlouhodobé problémy s obvzdušněním, proto už nechci shimana rád bych zkusil nové brzdy. Doporučte prosím jedna se o použití na XC a maratony.
Guide rs vlastním 3 roky jednou za rok dám novou dotku a víc neřeším . Mladej má na kole db 5 a je to to samé jo je pravda že se zadřel pístek v páce . Tak jsem to rozebral pístek dal do stojanový vrtačky obrousil dal zpět do páky doplnil dotku a zas to maká jak má . Ano shimano je na odvzdušnění jednoduší ale když dodržíš správný postup u sramu tak není problém .
RSC mám na novém kole, zatím 1000 km a dobrý. Brzdný výkon srovnatelný s Hope e4, ale Sramy se mi lépe dávkují. Desky origo dají tak cca 1100 km vzadu, víc asi ne. Mám s báglem tak 105 kilo :)
Kotouče je potřeba zajet (centerline jsou hodně tvrdý, trvá to), metalický desky jsou dobrý na delší sjezdy - silněji to s nima nebrzdí, ale brzdí to pořád stejně po celou dobou dlouhého sjezdu.
Zdravím, platí tenhle rozdíl i u TL vs. TLM? Do budoucna uvazuju o upgradu. Projevem a účinkem mi zcela vyhovovaly SLX BR-M675 na starém kole, ale na nový už by to chtělo něco lehčího. Líbí se mi
Br-m9100 (vím že je to cenový nesmysl, ale furt jsou za půlku proti ultimate), ale pochopil jsem, že nemají servowawe... tak jestli TLM brzdí lépe než TL, popř se dá účinkem přirovnat k shimanu?
Pokud řešíš brzdy na XC závodění v poměru cena / hmotnost / výkon, tak se určitě neboj jít do SRAMU TLM. Ač ti zdejší zapřísáhlí shimánisti budou tvrdit, že brzdí pouze Shimano, není tomu tak. Oproti verzi T a TL jsou účinkem jinde, podobně jako ULTIMATE verze. Pokud máš do 100Kg, tak v kombinaci třeba i s XTR kotouči odvedou skvělou službu. Pokud nehodláš investovat rovnou do XTR, bral bych je. Brzdí jako XT a jsou jen o trochu těžší než XTR. Hodně lidí je prodává sundané z nového kola, kam cpou Shimano, takže já je třeba koupil nové za 3200. Lepší poměr cena / výkon moc nenajdeš.
Wow! Díky. Něco takovyho jsem chtěl slyšet. Za 3200 bych je bral nahned. S TL to není tak hrozný (mám 80kg), ale chybí mi taková ta jistota, že mě že mě brzdy vytáhnou z kazdyho průseru, kterou jsem u SLX měl.
Nádherně jsi se trefil když jsem to začal znova řešit :D anabaze byla taková že jsem si na TL zvykl a stačily mi, teď jsem dal teleskop a už mi zase nestačí :D
Souvislost s teleskopem určitě, jsem rychlejší na trailech a povedlo se mi při dlouhým sjezdu po technictejsich trailech najet rovnou do závěrečnýho padáku (idk jestli znáš tocnou - jde o trail "Plot" ), kde se musí pekelně brzdit a těm rozžhavenejm TLkum už se vuuubec nechtělo dal brzdit (sintr desky tam mám). Nějak jsem to dojel s vykloubenymi prsty a smrtí v očích... No a řekl si že brzdy musej pryč.
Furt jsem ale technický neumětel, takže když si vybuduju trochu skill tak nebudu muset tolik brzdit :D.
TL ka půjdou určitě - ta jistota kterou jsem měl v SLX tam prostě není. Akorát jsem si řekl že bych to s nima mohl ještě chvilku vydržet než dodělám desky, mezitím si doplnit konto vysátý teleskopem a pak vybírat s menším ohledem na cenu :)
Být v takové situaci, dám tam SLX M7100 nebo XT M8100.
Ty TLMka nejsou špatné, ale Shimano je za mě lepší.
Zeshora od Maturity neni potřeba brzdit skoro vůbec, sem tam kousek ale žádný soustavný delší brzdění. Počínaje hřebínkem nad Oběšencem se to láme, 50m výškových k Plotu, dalších 50m Plot. Těch prvních 50m je taky spíš o přibržďování, plot už se s těma slabšíma brzdama soustavně skoro celej musí...
Já jsem přinutil kouřit brzdy jen jednou na Gardě, sjezd z Tremalzza, skoro až dole, betonová cesta s příčnými záseky, aby to mohl vyjet aspoň traktor. Moje Hope E4 kouřily, *****y, XT na kámošovým kole se rovnou zapekly. Ale je teda pravdou, že jsme docenti, žádná musí váha...Od dob Guide RSC - 2018, se mi nic podobné ještě nepovedlo...
Pokud XTR nevychází okolo 400g, o čemž pochybuji, tak bych tedy řekl, že maximálně XT pro efekt...
Nebo jiná značka?
- teoretizuji nejlepší poměr hmotnost X funkce
Edit: neberu v potaz čistě poměr cena/výkon, tam by jasně vyhrály SLX, precijen tímhle stylem bych to mohl vzít u každý komponenty a budu v součtu na 100k rozdílu ceny mezi 10 a 12 kg celoperem..
Ahojte. Poridil jsem si tohohle krasavce. Zajimaly by me zkusenosti s brzdy sram level ultimate karbon. Doted jsem jezdil shimano xt a brzdilo to paradne. Tyhle sramy mi prijdou nic moc teda , nemam je sice zajete (1 vyjizdka) ale pri sjezdu jsem se docela bal jestli to vubec ubrzdim :))
Zajede se to a bude to brzdit alespon jak xt nebo lepsi rovnou vymenit za treba xtrka 9100?
Ahojte, skusal niekto rozobrat a zoservisovat prasa na sram guide brzdach? Jednemu piestiku sa nejako nechce a skusal som aj odvzdusnit a vycistit piestiky co sa dalo. Premyslam ho rozobrat a vycistit piestiky. Maju asi 2000 nabehane. Su to sram guide re brzdy. Diky
Viem ze to je stare code prasa, ale ci to neni problem rozobrat. O tej sade rozmyslam ze vymenim piestiky a budem mat pokoj. S brzdovkou som to skusal, este to skusim dnes ale stale sa mi nedari ich nastavit aby pekne chodili rovnako. Uz som to raz nastavoval a bolo to peklo na par hodin. Teraz sa tomu nejako nechce
Ahoj prosim o radu vybiram brzdy na kolo specialized epic evo 2023. Jezdim maratony a u nas v beskydech docela dlouhe sjezdy. Vybiram mezi mezi level stealth silver a code stealth silver oboji 4 pistky. Budou level dostacujici? Mam 100kg
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
U shimana mas problem s odvzdusnenim a proto chces sram? No hodne stesti.
Sjezdovy 4pistky na XC a maratony?
Levely jsou ok, vozim verzi TLM na 160 mm, kdyz nevazis 100kg vykonem staci.
Jsi první člověk, který řeší problémy s odvzdušněním brzd Shimano nákupem Sramu. Ale proti gustu :-)
Guide rs vlastním 3 roky jednou za rok dám novou dotku a víc neřeším . Mladej má na kole db 5 a je to to samé jo je pravda že se zadřel pístek v páce . Tak jsem to rozebral pístek dal do stojanový vrtačky obrousil dal zpět do páky doplnil dotku a zas to maká jak má . Ano shimano je na odvzdušnění jednoduší ale když dodržíš správný postup u sramu tak není problém .
RSC mám na novém kole, zatím 1000 km a dobrý. Brzdný výkon srovnatelný s Hope e4, ale Sramy se mi lépe dávkují. Desky origo dají tak cca 1100 km vzadu, víc asi ne. Mám s báglem tak 105 kilo :)
Potreboval bych zkusenou radu.
Poprve mam kolo na Sram vcetne brzd Level T
Predni brzda po intenzivnejsim zabrzdeni cca 20s
napr. z 50km/h, okamzite zacne predni kotouc hazet.
Ale tak, ze to cuka s riditkama. Po 2 min. je zase klid.
Zadek to nedela.
Toz co s tim??
Dikuju
Přehřátý kotouč po schladnutí se srovná . Jakou máš velikost kotouče .
takze, naistaloval sem kotouc Sram Centerline 200mm.
toz suchani po zahrati prestalo, nicmene brzdny ucinek docela nic moc, nic.
ma smysl zkusit jeste desky Metal sintered?
Nebo dude lepsi zacit zvazovat Shimano servo wave napr. BR 520?
dik za zkusenost ..
Kotouce nove? Pokud ano, pockej az se zajedou ;)
Kotouče je potřeba zajet (centerline jsou hodně tvrdý, trvá to), metalický desky jsou dobrý na delší sjezdy - silněji to s nima nebrzdí, ale brzdí to pořád stejně po celou dobou dlouhého sjezdu.
toz temu dam este cas, dik.
Nazdar mám na xc Level TLM, 100 kg a nemám pocit, že by ty brzdy nebrzdily. Takže to zkus pořádně zajet.
Jenže TLM brzděj úplně ale úplně jinak než T, to je stejnej rozdíl jako Shimana s a bez Servowave pák.
Zdravím, platí tenhle rozdíl i u TL vs. TLM? Do budoucna uvazuju o upgradu. Projevem a účinkem mi zcela vyhovovaly SLX BR-M675 na starém kole, ale na nový už by to chtělo něco lehčího. Líbí se mi
Br-m9100 (vím že je to cenový nesmysl, ale furt jsou za půlku proti ultimate), ale pochopil jsem, že nemají servowawe... tak jestli TLM brzdí lépe než TL, popř se dá účinkem přirovnat k shimanu?
Kde prodávají XTR 9100 za polovinu ceny Ultimate?
https://www.tsbohemia.cz/shimano-xtr-br-m9100-brzdovy-set-predni_d311219.html?utm_source=google&utm_medium=srovnavac&gclid=Cj0KCQjwzozsBRCNARIsAEM9kBOrDAIwUQ3YCOhmgRKxvmRgbW1RX7OLmqBwx6G_cxHvh_VBC87ymgMaAtgGEALw_wcB
Bavíme li se o setu, tak 3790,- x2=7580,- (XTR)
https://www.mojekolo.cz/sram-kotoucova-brzda-level-ultimate-cerna-predni/
Opět set, tedy 6390,- x2=12780,- (ULT)
Není to tedy za půlku, ale cenový rozdíl v neprospěch ULT je více než +68% z ceny XTR
Level ULT 2020 jdou sehnat za 10500...
Přesně tak, ani to nemusím hledat...na cycology dokonce za desítku set. Rozdíl 2,5 litru
Pokud řešíš brzdy na XC závodění v poměru cena / hmotnost / výkon, tak se určitě neboj jít do SRAMU TLM. Ač ti zdejší zapřísáhlí shimánisti budou tvrdit, že brzdí pouze Shimano, není tomu tak. Oproti verzi T a TL jsou účinkem jinde, podobně jako ULTIMATE verze. Pokud máš do 100Kg, tak v kombinaci třeba i s XTR kotouči odvedou skvělou službu. Pokud nehodláš investovat rovnou do XTR, bral bych je. Brzdí jako XT a jsou jen o trochu těžší než XTR. Hodně lidí je prodává sundané z nového kola, kam cpou Shimano, takže já je třeba koupil nové za 3200. Lepší poměr cena / výkon moc nenajdeš.
Wow! Díky. Něco takovyho jsem chtěl slyšet. Za 3200 bych je bral nahned. S TL to není tak hrozný (mám 80kg), ale chybí mi taková ta jistota, že mě že mě brzdy vytáhnou z kazdyho průseru, kterou jsem u SLX měl.
Proc nekoupis Deorka 6000 za 2500-2600kc k tomu kotouce sm-rt70-86 180mm a musis ubrzdit cokoli, kor s 80kily. A Servowave maji.
kua zas stare datum :-)
Nádherně jsi se trefil když jsem to začal znova řešit :D anabaze byla taková že jsem si na TL zvykl a stačily mi, teď jsem dal teleskop a už mi zase nestačí :D
Souvislost brzd s teleskopem? Jezdíš větší bomby?
Souvislost s teleskopem určitě, jsem rychlejší na trailech a povedlo se mi při dlouhým sjezdu po technictejsich trailech najet rovnou do závěrečnýho padáku (idk jestli znáš tocnou - jde o trail "Plot" ), kde se musí pekelně brzdit a těm rozžhavenejm TLkum už se vuuubec nechtělo dal brzdit (sintr desky tam mám). Nějak jsem to dojel s vykloubenymi prsty a smrtí v očích... No a řekl si že brzdy musej pryč.
Furt jsem ale technický neumětel, takže když si vybuduju trochu skill tak nebudu muset tolik brzdit :D.
TL ka půjdou určitě - ta jistota kterou jsem měl v SLX tam prostě není. Akorát jsem si řekl že bych to s nima mohl ještě chvilku vydržet než dodělám desky, mezitím si doplnit konto vysátý teleskopem a pak vybírat s menším ohledem na cenu :)
Být v takové situaci, dám tam SLX M7100 nebo XT M8100.
Ty TLMka nejsou špatné, ale Shimano je za mě lepší.
Zeshora od Maturity neni potřeba brzdit skoro vůbec, sem tam kousek ale žádný soustavný delší brzdění. Počínaje hřebínkem nad Oběšencem se to láme, 50m výškových k Plotu, dalších 50m Plot. Těch prvních 50m je taky spíš o přibržďování, plot už se s těma slabšíma brzdama soustavně skoro celej musí...
Já jsem přinutil kouřit brzdy jen jednou na Gardě, sjezd z Tremalzza, skoro až dole, betonová cesta s příčnými záseky, aby to mohl vyjet aspoň traktor. Moje Hope E4 kouřily, *****y, XT na kámošovým kole se rovnou zapekly. Ale je teda pravdou, že jsme docenti, žádná musí váha...Od dob Guide RSC - 2018, se mi nic podobné ještě nepovedlo...
TL jsou něco mezi T a TLM, ale mají blíž k T.
Na XC brzdy od SRAMu bych se vybodl celkově a vzal Shimano se SW pákama, takže třeba nový m8100 nebo m9120 páky + m9100 třmeny.
mas recht predsedo ..
asi bych se nebal tvrdit: sram radi, shimano brzdi ..
No ono to nové Shimano 12spd taky neřadí vůbec špatně, a naopak s levnejma Eaglama má spousta lidí problémy.
Trochu jsem se v tom pošťoural a našel si:
SLX 7100 - 552g - 2x 1790,- = 3580,-
XT 8100 - 532g - 2x 2590,- = 5180,-
XTR BL-M9120 + BR-M9100 - váha?????
(2290,- + 1590,- + hadice)*2= 7760,- + hadice
Nevěděl bys váhu ty kombinace xtr? (P+Z)
Pokud XTR nevychází okolo 400g, o čemž pochybuji, tak bych tedy řekl, že maximálně XT pro efekt...
Nebo jiná značka?
Edit: neberu v potaz čistě poměr cena/výkon, tam by jasně vyhrály SLX, precijen tímhle stylem bych to mohl vzít u každý komponenty a budu v součtu na 100k rozdílu ceny mezi 10 a 12 kg celoperem..
...
nepochybuju, ale popisovane shimano 12spd je top, pokud se nepletu.
levny Sram .. no, je to levnejsi verze, kazdopadne mela by fungovat.
moje zkusenost:
XC/ Sram GX 1x12 super, su nadseny, Level T, no tak nejak funguji ..
Trail/ Shimano XT 1x11 funguje dobre, Zee super ..
toz tak nejak ..
musim uznat, ze po cca 100km nahoru dolu se brzdy zajely.
toz fcil uz to aj celkem brzdi ...
Ahojte. Poridil jsem si tohohle krasavce. Zajimaly by me zkusenosti s brzdy sram level ultimate karbon. Doted jsem jezdil shimano xt a brzdilo to paradne. Tyhle sramy mi prijdou nic moc teda , nemam je sice zajete (1 vyjizdka) ale pri sjezdu jsem se docela bal jestli to vubec ubrzdim :))
Zajede se to a bude to brzdit alespon jak xt nebo lepsi rovnou vymenit za treba xtrka 9100?
Ahojte, skusal niekto rozobrat a zoservisovat prasa na sram guide brzdach? Jednemu piestiku sa nejako nechce a skusal som aj odvzdusnit a vycistit piestiky co sa dalo. Premyslam ho rozobrat a vycistit piestiky. Maju asi 2000 nabehane. Su to sram guide re brzdy. Diky
Viem ze to je stare code prasa, ale ci to neni problem rozobrat. O tej sade rozmyslam ze vymenim piestiky a budem mat pokoj. S brzdovkou som to skusal, este to skusim dnes ale stale sa mi nedari ich nastavit aby pekne chodili rovnako. Uz som to raz nastavoval a bolo to peklo na par hodin. Teraz sa tomu nejako nechce
Mám prosím dotaz :
dá se na hadici ke třmenu level tl vyměnit nalisovaná koncovka za nějakou koncovku + oliva + trn, abych nemusel kupovat celou novou hadici?
ahoj
moje horké fotky jsou tady …
https://dnsa.cz/wkoy
moje id 6621
18+
zdravím
nevíte jestli se daj zkrátit hadice od strany třmenu,neboli je to banjo rozdělatelné? ty nové trn a olivka jsou trochu dražší.
dík
Ahoj prosim o radu vybiram brzdy na kolo specialized epic evo 2023. Jezdim maratony a u nas v beskydech docela dlouhe sjezdy. Vybiram mezi mezi level stealth silver a code stealth silver oboji 4 pistky. Budou level dostacujici? Mam 100kg