jdu sem pro radu ohledně sedlovky. Mám hliníkové HT 29 ''. Vozím sedlo od Specialized vyšší model. No a uvažuji o carbon sedlovce ( žádná čína) něco kvalitního. Průměr sedlovky 30,9 mm a mám ji poměrně dost vytaženou.
Jezdím nezpevněné cesty a nemáte někdo zkušenost, že by to ulevilo zádům ? Chápu, že to nebude jako full, ale alespoň něco. Mám 95 kg, nebude se stávat, že by zajížděla do rámu nebo jsem na ní těžký a zlámu to ? :D Díky za postřehy
Záleží co, ultralight sedlovky mají obvykle nějakej hmotnostní limit. Běžné karbonky tě v pohodě unesou. Ale řekl bych že pro úlevu zádum bude lepší spíš odpružená sedlovka.
Tady tu mám cca 3roky odzkoušenou a vložíme to tu celá rodinka na všech kolech a v poho .Ale jak píšou kluci je to o posedu ,gumách /bezduše a posílit ty záda .
Proti zásobování použij Carbon pastu a odpovídající moment obímky .
U ht, pokud nema i specificky resenou zadni stavbu, ktera dokaze pohltit dalsi drobne nerovnosti, je znat zejmena tlak v plastich. Tzn., primarni je, jezdit nizke tlaky a proto se hlavne zamerit na bezduse. K tomu treba plast 2,3 nebo aspon 2,2 a vozit rozumne nizke tlaky. Ano, karbon sedlovka je prinosem, ale mas vetsi prumer. Ja mam 27,2 a tam to pruzeni v sedlovce je uz znat. U Tebe to tolik nebude. Moje doporuceni je, dat bezduse a jezdit nizsi tlaky.
Určitě bych šel do toho cvičení jak už zde bylo zminěno. Z toho má člověk benefit i mimo kolo. Dřív jsem měl problémy na kole i mimo něj, věčně bloklý záda po nějakým blbým pohybu, co sem začal s cvičením tak je po problémech..
Udělat bezduše mě nenapadlo. Fakt nejezdím jako pytel brambor, ale pokud je to někde rozbitější, tak nebudu x km šlapat ve stoje. Mám pláště 2,2, takže to bude na komfortu znát, když udělám bezduše ?
Ok díky kouknu na to :) Jinak ta sedlovka canonu je super, jen jezdím v terénu, takže bahnu se nevyhnu a neumím si představit to čistit :D díky
také jsem na HT měnil sedlovku za karbon.. značku už nepřečtu, byla z nějakého CZ shopu za asi 2-3k. je to výrazný rozdíl v pohodlí. zhruba 2 cm se viditelně pohybuje při hrubším dosednutí.. už pátym rokem drží. za mě na HT karbon sedlovka jedině. a díky této zkušenosti tam mám i rodla (newmam). na lehčí HT bych nějaké pružící sedlovky nebral, ale našim jsem koupil na elektra santour SP17-NCX a libujou si.. ale je to slušná váha navíc...
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Všechno se dnes vyrábí v číně.
Záleží co, ultralight sedlovky mají obvykle nějakej hmotnostní limit. Běžné karbonky tě v pohodě unesou. Ale řekl bych že pro úlevu zádum bude lepší spíš odpružená sedlovka.
Roky jezdím už jen na čínském karbonu (Číňan u všeho uvádí váhový limit), takže s něčím kvalitním v současnosti žádné zkušenosti bohužel nemám.
Jinak platí to, co psal cyklista86. Pro větší pružení je lepší dát sedlovku 27,2 mm s redukcí sedlovky.
Nebraň se chině:)vem na zkoušku a pak investuj osobně 7k za tu canyon ikdyž ji mám a opravdu funguje je nesmysl:).
https://www.aliexpress.com/item/10000058382637.html
Tady tu mám cca 3roky odzkoušenou a vložíme to tu celá rodinka na všech kolech a v poho .Ale jak píšou kluci je to o posedu ,gumách /bezduše a posílit ty záda .
Proti zásobování použij Carbon pastu a odpovídající moment obímky .
U ht, pokud nema i specificky resenou zadni stavbu, ktera dokaze pohltit dalsi drobne nerovnosti, je znat zejmena tlak v plastich. Tzn., primarni je, jezdit nizke tlaky a proto se hlavne zamerit na bezduse. K tomu treba plast 2,3 nebo aspon 2,2 a vozit rozumne nizke tlaky. Ano, karbon sedlovka je prinosem, ale mas vetsi prumer. Ja mam 27,2 a tam to pruzeni v sedlovce je uz znat. U Tebe to tolik nebude. Moje doporuceni je, dat bezduse a jezdit nizsi tlaky.
Určitě bych šel do toho cvičení jak už zde bylo zminěno. Z toho má člověk benefit i mimo kolo. Dřív jsem měl problémy na kole i mimo něj, věčně bloklý záda po nějakým blbým pohybu, co sem začal s cvičením tak je po problémech..
Udělat bezduše mě nenapadlo. Fakt nejezdím jako pytel brambor, ale pokud je to někde rozbitější, tak nebudu x km šlapat ve stoje. Mám pláště 2,2, takže to bude na komfortu znát, když udělám bezduše ?
Ok díky kouknu na to :) Jinak ta sedlovka canonu je super, jen jezdím v terénu, takže bahnu se nevyhnu a neumím si představit to čistit :D díky
Ahoj,
také jsem na HT měnil sedlovku za karbon.. značku už nepřečtu, byla z nějakého CZ shopu za asi 2-3k. je to výrazný rozdíl v pohodlí. zhruba 2 cm se viditelně pohybuje při hrubším dosednutí.. už pátym rokem drží. za mě na HT karbon sedlovka jedině. a díky této zkušenosti tam mám i rodla (newmam). na lehčí HT bych nějaké pružící sedlovky nebral, ale našim jsem koupil na elektra santour SP17-NCX a libujou si.. ale je to slušná váha navíc...
a jak píšou kluci - cvičit.. a nebo xc fulla :)