Ne vážně – kanagom se používá(l) i na hliník, hlavně ve zlaté éře komunismu, avšak nyní bych se na kanagom vysral. A radši to dal svařit (argonem) a nebo dal zapájet. Žádné jiné lepidlo co by se využívalo k lepení hliníku neznám.
Co třeba dvousložkový epoxid UHU 300. Zkoušel jsem slepit prasklé raménko přehazovačky, ale kouzlo se nepodařilo (staženou truhlářskou svěrkou a zahříváno 15 minut v troubě na 180°C) :-(
odkazovaný Loctite je určitě možnost, blbě se ale shání, ale v Baumaxu mají nějaký Pattex Metal epoxy – dvousložkový epoxid s metalickými částicemi a ten taky fest drží, slepil jsem tím uvolněný spoj kliky-osa
poptej se v jakékoliv velké reklamce, kde ideálně dělají světelnou reklamu. Pokud jezdíš do Prahy, domluvím ti někoho z našich klientů, kteří ti zalepí. Spoj je srovnatelný se svárem…
další možností je sada na opravu závitů Helicol
Geniální řešení, ale chce to mít alespoň elementární dílenské vybavení.
Zvit starej sroub a normalne ho tam zalepit nejakym klasickym dvouslozkovym epoxidem.
Ten spoj neni ten spoj neni nijak moc namahanej, takze to v klidu vydrzi. Nemusi se z toho delat takova veda, jako tu nekteri prezentuji. Jen to chce dukladne ocistit a odmastit.
Loctite (napr. 638) by taky bylo dobre lepidlo, ale je to zbytecne, protoze je drahe a na toto by ti stacilo i obyc epoxy CHS1200.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Kanagom
Asi bych prořízl závit na větší průměr. Pokud to chceš řešit lepidlem, tak epoxid s kovovým plnivem např.
http://www.bison-lepidla.cz/…y-metal.html
Asi ti je jasné, že to budeš muset důkladně očistit apod.
Hliník se odstěhoval do Humpolce.
Ne vážně – kanagom se používá(l) i na hliník, hlavně ve zlaté éře komunismu, avšak nyní bych se na kanagom vysral. A radši to dal svařit (argonem) a nebo dal zapájet. Žádné jiné lepidlo co by se využívalo k lepení hliníku neznám.
Hliník byl lepil hliníkem.
http://www.loctite.as/?…
Co třeba dvousložkový epoxid UHU 300. Zkoušel jsem slepit prasklé raménko přehazovačky, ale kouzlo se nepodařilo (staženou truhlářskou svěrkou a zahříváno 15 minut v troubě na 180°C) :-(
odkazovaný Loctite je určitě možnost, blbě se ale shání, ale v Baumaxu mají nějaký Pattex Metal epoxy – dvousložkový epoxid s metalickými částicemi a ten taky fest drží, slepil jsem tím uvolněný spoj kliky-osa
MONOLITH
poptej se v jakékoliv velké reklamce, kde ideálně dělají světelnou reklamu. Pokud jezdíš do Prahy, domluvím ti někoho z našich klientů, kteří ti zalepí. Spoj je srovnatelný se svárem…
další možností je sada na opravu závitů Helicol
Geniální řešení, ale chce to mít alespoň elementární dílenské vybavení.
lepit to pujde,dvousložková " modelína",cena vysoká.asi všechny lepidla kerý to 100% udrží jsou za více peněz než nová brzda.
leda že ti někdo kousek přenechá…
mam doma jak tu „modelínu“,tak loctalite(nebo jak se to píše:-D)
pokud jsi od litomyšle,ozvi se.
svařit to zřejmě nelze,o tom bych měl něco vědět:-),ale zkusit mohu.zahodit se to dá vždy…
Jedině Belzonou, konkretní typ najdeš na jejich stránkách. Je to tusim typ Belzona 1000 používá se i k lepení presklých bloků motorů
Zvit starej sroub a normalne ho tam zalepit nejakym klasickym dvouslozkovym epoxidem.
Ten spoj neni ten spoj neni nijak moc namahanej, takze to v klidu vydrzi. Nemusi se z toho delat takova veda, jako tu nekteri prezentuji. Jen to chce dukladne ocistit a odmastit.
Loctite (napr. 638) by taky bylo dobre lepidlo, ale je to zbytecne, protoze je drahe a na toto by ti stacilo i obyc epoxy CHS1200.