mám kotoučové brzdy sh. deore a při brždění přední brzdou ve větší rychlosti jakoby brzdy cvaká, takový louskací jemný zvuk. Nevíte co by to mohlo být? Mě napadlo že se mohl do hadičky dostat vzduch… Jinak u zadní brzdy to nedělá a destičky jsou dobré…
pripojim i svuj dotaz. Pri prudkem brzdeni (poprve zanamenano pri sjezdech v alpach) jsem zaznamenal predozadni „cukani“ vidlice (RS Tora, Juicy 3). Pres riditka je proste videt, ze se pri prudkem brzdeni pohybuje osa rychloupinaku dopredu a dozadu oproti ose riditek.
Postrehy: imho ma vidle (v nohach) nepatrny vakl – pri zablokovani brzdy je citit (i kdyz je to tak nepatrne, ze to muze byt placebo efekt). Mno a na kotouci je videt, ze desticky pri brzdeni zasahuji cca 2mm i do paprsku kotouce.
Tahle kombinace by mohla pri prudkem brzdeni zpusobovat to cukani, ne? A co s tim?
BTW – kdyz posunu podlozkama trmen dale od stredu kotouce (aby nebrzdily desticky i na paprskach), tak desticky presahuji kotouc z druhe strany (zbyvala by tam casem neobrzdena cast desticek).
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Nazasahuji ti desky az do paprsku kotouce, nejen na kruhovou brzdnou plochu?
Zavzdusneni toto urcite delat nebude.
Zkus pro jistotu zkontrolovat, jestli neni povolenej kotouc/trmen/adapter :)
máš někde otřep na kotouči
Hoj,
pripojim i svuj dotaz. Pri prudkem brzdeni (poprve zanamenano pri sjezdech v alpach) jsem zaznamenal predozadni „cukani“ vidlice (RS Tora, Juicy 3). Pres riditka je proste videt, ze se pri prudkem brzdeni pohybuje osa rychloupinaku dopredu a dozadu oproti ose riditek.
Postrehy: imho ma vidle (v nohach) nepatrny vakl – pri zablokovani brzdy je citit (i kdyz je to tak nepatrne, ze to muze byt placebo efekt). Mno a na kotouci je videt, ze desticky pri brzdeni zasahuji cca 2mm i do paprsku kotouce.
Tahle kombinace by mohla pri prudkem brzdeni zpusobovat to cukani, ne? A co s tim?
BTW – kdyz posunu podlozkama trmen dale od stredu kotouce (aby nebrzdily desticky i na paprskach), tak desticky presahuji kotouc z druhe strany (zbyvala by tam casem neobrzdena cast desticek).