menil jsem na naboji loziska za SKF (6001 2RSH, zadna jina pripona tam neni) a i pres opatrnou montaz (slip on + Loctite) pri zahybani nabojem (resp. koncovkami na ose) citim v te nabe lehkou vuli (lepidlu jsem samozrejme dal cas na vytvrzeni). Urcite to neni spatnym nalepenim, ta vule je 100 % v lozisku. Je to klasika pro SKF? Asi pred rokem jsem absolvoval to same, myslel jsem, ze jsem lozisko doj*bal, ale evidentne to je charakteristika toho výrobku (ted jsem na to zapomnel, tak jsem zase koupil SKF :D). Pro srovnání - kdyz jsem je onehda pak nahradil japonskyma NACHI, tak tam nebyla vule absolutne zadna, ale presto se kolo tocilo skoro donekonecna :)
SKF je od té doby co koupil fabriku na ložiska v Číně šrot. NTN, Nachi, Koyo. V práci jsme repasovali vozíky s převodovkou. Dělala to profi firma. Do roka to dělali znovu protože se to začalo sypat, nedodrželi zadání a použili SKF, místo požadovaného trojlístku Nachi, NTN, Koyo.
No zjistil sem ze koupit dobrý ložiska není vůbec jednoduchy ,já zase kupoval ty nachi no a doma zkousim a už v ruce drhnuli 4z10 navíc sem si všimnul ze některý byly made in Taiwan některý germany ,no tak sem to donesl zpátky do obchodu a tam si to rovnou vyzkousel ,a byl teda celkem problém něco vybrat,no a az sem konečně vybral tak měli po na lisování vuli :) jinak v Číně maj továrnu už všichni ,včetně japonců :)
Jo i s Nachi jsme řešili problémy na jednom typu robota tak dlouho, že to skončilo modifikací ložisek daného typu přímo u Nachi. Ale postavili se k tomu čelem.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
SKF je od té doby co koupil fabriku na ložiska v Číně šrot. NTN, Nachi, Koyo. V práci jsme repasovali vozíky s převodovkou. Dělala to profi firma. Do roka to dělali znovu protože se to začalo sypat, nedodrželi zadání a použili SKF, místo požadovaného trojlístku Nachi, NTN, Koyo.
No zjistil sem ze koupit dobrý ložiska není vůbec jednoduchy ,já zase kupoval ty nachi no a doma zkousim a už v ruce drhnuli 4z10 navíc sem si všimnul ze některý byly made in Taiwan některý germany ,no tak sem to donesl zpátky do obchodu a tam si to rovnou vyzkousel ,a byl teda celkem problém něco vybrat,no a az sem konečně vybral tak měli po na lisování vuli :) jinak v Číně maj továrnu už všichni ,včetně japonců :)
Jo i s Nachi jsme řešili problémy na jednom typu robota tak dlouho, že to skončilo modifikací ložisek daného typu přímo u Nachi. Ale postavili se k tomu čelem.
V práci i na kole jsem ze všeho japonský šmejd vyhodil.
Když jsem nedávno měnil ložiska v předním náboji na silnici, vzal jsem NTN, které tam byly původně. Stejně mají jemné vůle.
Stejně tak předtím SKF do trenažéru nebo do zadního náboje.
Záleží s jakou toleranci je kupuješ u nás v provoze je horko tak berme C3 a dokonce C5 a to ložisko to už máš fakt velké vůle .