Nemáte s nima někdo zkušenost? Chci je jen na závody (suchý podklad – na vyslovené bláto si nechám Nobby Nic). Nezajímá mě pohodlí, ani životnost. Pokud máte třeba porovnání s Racing Ralphy EVO 2,1, byl bych rád. Při hustotě vláken 12O by měla být dobrá i ochrana proti defektům.
jelikož ve 2,25 kevlar má skoro 700 gr(690) 60TPI tak nevěřím tomu že by se to mohlo valivým odporem rovnat RR a to ani ve variantě 2,1 s 120 TPI, možná že už je někdo zkoušel, nebo je kup Ty a poreferuješ nám jak jedou,někdo musí být první
Jezdim na fullu Aspen 2,25 na předku, předtim jsem tam měl Bontrager SUPER X 2,1 TL a citim ze Aspen moc neodvaluje. Bočni stabilita rozhodně lepsi než u Bontrageru ale furt to neni ono … Dneska jsem navlik pujcemej RR 2,25 a zitra uvidim. Kdyz se mi bude libit tak ho v 2,1 poridim.
aspeny jsem jezdil rok a spokojenost, jsou lehký a rychlý. dal jsem je přítelkyni a obul crossmark UST, sice jsou těžší (váží stejně jako cobalty:), ale jedou parádně…
Nevíte jak reálně široké jsou pláště Maxxis Aspen 2,25 vs Ikon 2,20? Mám málo místa v zadní stavbě a Ikon 2,20 už je tak max. co se tam vejde. Raději vzít Aspen 2,1?
Kdyby nekoho zajimalo… kdyz uz tu je takove vlakno.
Letos jsem jezdil moje nejoblibenejsi Vittorky, konkretne mezcaly a peyote v 29x2.4 a musim rict, ze skvela, rychla a schopna kombinace.
Nicmene, chtel jsem zkusit po delsi dobe maxxisy a sice aspeny. Nakonec jsem vzal maxxis aspen maxxspeed teamspec se 170 tpi 29x2.4, ktera je na predku a na zadni jsem nakonec dal Aspena ST maxxsped teamspec, ale verzi 120 tpi 29x2.4.
Nize pripojuji realne fotky z vazeni. A jeden cvak na kole.
Co mne trochu zklamalo, ze realna sirka na 30mm rafku je 60,5mm, doufal jsem v 61-61,5 mm. Vittorky byly v podstate stejne siroke (mezcal teda o chlup uzsi).
Nicmene, kratke zkusenosti jsou velmi pozitivni, predni aspen drzi velmi solidne, az prekvapive dobre, je citit ze 170tpi je pruznejsi, tlaky vozim cca 1.3 bar. No a zadni aspen st dle ocekavani, na asfaltu leti asi pocitove stejne jako peyote, ale rekl bych, ze lip tlumi pri stejnem tlaku (1.4 bar). Celkem povedene kombo, ale do nejakeho marastu to samosebou moc neni. Doporucil bych je: asi jo, ale nejsem si jeste jisty, zda jsou lepsi, nez vittorky?! No, spis za mne ne.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
jelikož ve 2,25 kevlar má skoro 700 gr(690) 60TPI tak nevěřím tomu že by se to mohlo valivým odporem rovnat RR a to ani ve variantě 2,1 s 120 TPI, možná že už je někdo zkoušel, nebo je kup Ty a poreferuješ nám jak jedou,někdo musí být první
Při hustotě vláken 12O by měla být dobrá i ochrana proti defektům.
plášte s menším TPI sú odolnejšie
Proč se mi ukazuje, že tohle vlákno má 14 příspěvků a já tady vidím zakládající + dva smazané?
jsou nějaké nove poznatky k teto gumě? :-)
a co říkáte na tyhle pláště?
http://sz.aukro.cz/…2c_drat.html
znovu otevírám, kdyby je nekdo začal jezdit:-)
Jezdim na fullu Aspen 2,25 na předku, předtim jsem tam měl Bontrager SUPER X 2,1 TL a citim ze Aspen moc neodvaluje. Bočni stabilita rozhodně lepsi než u Bontrageru ale furt to neni ono … Dneska jsem navlik pujcemej RR 2,25 a zitra uvidim. Kdyz se mi bude libit tak ho v 2,1 poridim.
Ahoj na tréninkových kolech mám Aspeny 2,1 v kevlaru, závodím na RR 2,1 ale UST ale aspon takhle srovnání:
Aspeny jedou dobře a rychle na asfaltu na tvrdém suchém podkladu (tam kde jsou určeny)ale líp než RR ne
podle mě grip určitě lepší než RR nemají. Jsou ale dost defektivé.
Na závody bych je nebral ani na absolutně suché.
aspeny jsem jezdil rok a spokojenost, jsou lehký a rychlý. dal jsem je přítelkyni a obul crossmark UST, sice jsou těžší (váží stejně jako cobalty:), ale jedou parádně…
Zdar,
Nevíte reálnou šířku pláště Maxxis Aspen 29x2.25 na širším ráfku? Ideálně na ráfku s 30mm vnitřní šíře.
Díky
Nevíte jak reálně široké jsou pláště Maxxis Aspen 2,25 vs Ikon 2,20? Mám málo místa v zadní stavbě a Ikon 2,20 už je tak max. co se tam vejde. Raději vzít Aspen 2,1?
Kdyby nekoho zajimalo… kdyz uz tu je takove vlakno.
Letos jsem jezdil moje nejoblibenejsi Vittorky, konkretne mezcaly a peyote v 29x2.4 a musim rict, ze skvela, rychla a schopna kombinace.
Nicmene, chtel jsem zkusit po delsi dobe maxxisy a sice aspeny. Nakonec jsem vzal maxxis aspen maxxspeed teamspec se 170 tpi 29x2.4, ktera je na predku a na zadni jsem nakonec dal Aspena ST maxxsped teamspec, ale verzi 120 tpi 29x2.4.
Nize pripojuji realne fotky z vazeni. A jeden cvak na kole.
Co mne trochu zklamalo, ze realna sirka na 30mm rafku je 60,5mm, doufal jsem v 61-61,5 mm. Vittorky byly v podstate stejne siroke (mezcal teda o chlup uzsi).
Nicmene, kratke zkusenosti jsou velmi pozitivni, predni aspen drzi velmi solidne, az prekvapive dobre, je citit ze 170tpi je pruznejsi, tlaky vozim cca 1.3 bar. No a zadni aspen st dle ocekavani, na asfaltu leti asi pocitove stejne jako peyote, ale rekl bych, ze lip tlumi pri stejnem tlaku (1.4 bar). Celkem povedene kombo, ale do nejakeho marastu to samosebou moc neni. Doporucil bych je: asi jo, ale nejsem si jeste jisty, zda jsou lepsi, nez vittorky?! No, spis za mne ne.
Mě by zajimal Aspen AT, až ho někdo dostane do ruky
mam Aspen AT , ale 32" verziu uz nejaky cas na prednom kolese.
ako podrzi v naklone trocha viac ako Aspen, ale neni nic extra to.
na XC v pohode
Na zadek lepší? Zvažoval jsem ho do kombinace s Rekonem vpředu.
zatial som neskusal, ale mam v plane ked konecne budu na sklade Forekaster alebo Dissector v 32"
Chtěl bych to na univerzální kolo, ale nevím jestli nebude lepší točit dvoje výplety...
To záleží, co od toho čekáš :-)