Ahoj všem cyklistům. Mám problém – možná jsem jen trochu velký puntičkář, nicméně – mám stále pocit, že řidítka nemám srovnaná v naprosté kolmici ke kolu (a to jsem to již 3× rovnal :-D ), nevíte, zda-li k tomu existuje nějaký stav či rovnací stolice či jak to nazvat, nebo nějaká pomůcka? Koukal jsem na stránky pedalsportu na cyklonářadí a tam jsem nic nenalezl…
Trápí to někoho z vás stejně jako mne, nebo to fakt jen moc a zbytečně řeším, hmmm??
Používám následující metodu, která je nejpřesnější z toho co jsem vymyslel nebo se běžně použivá:
vezmu něco rovného (např. vodováhu) a tím spojím stejná místa gripůnebo konců řídítek (mám Ergony, které přečnívají konec řídítek,proto u mě gripů) před řídítky (prostě vhodně přiložit a dávatpozor, aby blbým přiložením už nevznikla tady větší chyba).
Tím se zajistí, že se nastavuje správně to co je potřeba. Tedy místo kde se řídítka drží a bere to v potaz všechny nepřenosti (představec, řídítka a v mojem případě i nastavení gripů)
do středu k vodováze pak přiložím něco co zajistí pravý úhel(musí to být větší a zase je potřeba vhodně přiložit)
pak okem srovnám se středovým pruhem pláště; tím jak je to prosrovnání delší kus a navíc se to může zkontrolovat pro různé otočenípředního kola, tak se eliminuje vliv házivosti pláště
Pokud někdo vymyslel lepší metodu, tak sem s tím.
Jsem na nastavení opravdu puntíčkář a poznám za jízdy hodně. A při nastavení touto metodou jsem nikdy za jízdy nevnímal, že by byla řídítka křivě.
Když tu metodu nepoužiju a vezmu to jen tak od oka, tak se mi snad nepodařilo nastavit dostatečně dobře ještě nikdy. Tedy vždy to poznám za jízdy, že to není ono.
Používám metodu: „okonenípíčaokovidí“ a jsem celkem spokojený za ty léta :) Někdy člověk při jízdě zjistí, že to není ideální… tak to malinko povolí, srovná a je to. Takže většinou na druhý pokus k plné psychologické spokojenosti. Vždycky se dá řešit dalších X důležitých maličkostí.
Existuje na to takovy bazmek, das to na predstavec a hodi ti to laserem tecku. Tuhle tecku umistis na stred plaste a hotovo … jedina nevyhoda … asi 1800 kc ;) … pro chronicke rovnace „must have item“…
Rovnám od oka podle představce, eventuální nesouměrnost samotných řídítek neřeším. Vždycky se snažím chytit nějakých bodů na představci, nejčastěji šroubů nebo boční linie a srovnat to podla pláště.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
To seš jak já, kdyby na to byla nějaká pomůcka, tak to by se mi hodilo, protože kvůli očím prostě nevidím, jestli to je rovně nebo není.
Pokud ti to tak vadí, tak si kup pomůcku od Tune za pouhých 69 Eur. :)
http://www.tune.de/…uge/spurtreu
Používám následující metodu, která je nejpřesnější z toho co jsem vymyslel nebo se běžně použivá:
Tím se zajistí, že se nastavuje správně to co je potřeba. Tedy místo kde se řídítka drží a bere to v potaz všechny nepřenosti (představec, řídítka a v mojem případě i nastavení gripů)
Pokud někdo vymyslel lepší metodu, tak sem s tím.
Jsem na nastavení opravdu puntíčkář a poznám za jízdy hodně. A při nastavení touto metodou jsem nikdy za jízdy nevnímal, že by byla řídítka křivě.
Když tu metodu nepoužiju a vezmu to jen tak od oka, tak se mi snad nepodařilo nastavit dostatečně dobře ještě nikdy. Tedy vždy to poznám za jízdy, že to není ono.
jednou si dat praci s poradnym rovnanim, pak si na krk udelat rysku aby sla videt mezirkou v predstavci s rovnat podle ni?
http://davesbikeblog.squarespace.com/…dlebars.html
Používám metodu: „okonenípíčaokovidí“ a jsem celkem spokojený za ty léta :) Někdy člověk při jízdě zjistí, že to není ideální… tak to malinko povolí, srovná a je to. Takže většinou na druhý pokus k plné psychologické spokojenosti. Vždycky se dá řešit dalších X důležitých maličkostí.
Existuje na to takovy bazmek, das to na predstavec a hodi ti to laserem tecku. Tuhle tecku umistis na stred plaste a hotovo … jedina nevyhoda … asi 1800 kc ;) … pro chronicke rovnace „must have item“…
Rovnám od oka podle představce, eventuální nesouměrnost samotných řídítek neřeším. Vždycky se snažím chytit nějakých bodů na představci, nejčastěji šroubů nebo boční linie a srovnat to podla pláště.
Pokiaľ to nedokážeš nastaviť podľa vlastného pocitu od oka tak ti pomôže už iba Tune a jeho laserový nástroj ;)
Tak ted jsem zmaten. Bud je to trolí vlákno a všichni si tady děláte prdel nebo to snad myslíte vážně?
Už jsem to tu kdysi psal ale opakování matka moudrosti..
Sundám přední kolo, šavle vidlice přišlápnu k (rovné) podlaze, spustím řídítka na stejnou rovinu podlahy. (Kolo je tak v poloze „zapíchnuto do země“).
V okamžiku, kdy se dotýkají všechny 4 body (2× šavle 2× konce gripů) utáhnu forbec.
Když to výše uvedené z nějakého důvodu nelze, tak oční metoda :)
KTX@